Levél Mr. Bunkónak, aki beszólt a súlyom miatt

Korábban iszonyúan zavart, hogy nagy a fenekem. Túl szélesnek találtam a csípőmet és túl vastagnak a combjaimat. Utáltam a tükörbe nézni, és komoly önértékelési problémáim voltak.

De mára elfogadtam a külsőmet olyannak, amilyen, és nem hagyom, hogy bárki megingasson a nehezen megszerzett magabiztosságomban, tehát Mr. Bunkó, jól figyelj arra, amit most írok!
Középiskolás voltam, amikor megismerkedtem J-vel, aki úgy nézett ki, akár egy rocksztár. Éreztem, hogy vigyáznom kell vele, de a sármja teljesen elvette az eszemet.

Mindenáron meg akartam neki felelni, és amikor azt kérte tőlem, hogy fogyjak le, gondolkodás nélkül megtettem. Emlékszem, készített nekem egy durva edzéstervet, és naponta ráállított a mérlegre, hogy ellenőrizze, hol tartok. Ledobtam tíz kilót, bombanő lettem (mások szerint), de az elszenvedett megaláztatás örökre beleégett a tudatalattimba.

Csak azért meséltem el ezt a történetet, hogy felfogd a mogyorónyi agyaddal a súlyát annak, amit tettél. Fogalmad sincs róla, mennyire vártam a harmadik randinkat. Nem árultad el, hova megyünk enni, de bíztam a választásodban, és nagyon örültem, hogy újra találkozunk. Az ételek isteniek voltak, a helyszín mesébe illő, pazar kilátással a Dunára. A kedvenc fekete ruhámat vettem fel, amiben ellenállhatatlannak éreztem magam. Boldognak, vidámnak, szexinek - egészen addig, amíg meg nem szólaltál: "Mindig ilyen sokat eszel? Diétáznod kellene."

Forrás: Shutterstock

Azt hittem, nem jól hallok. Diétáznom?! Hidegzuhanyként értek a szavaid, felpattantam, és a felindultságtól lila fejjel már mentem is kifelé. Szóval, kövér vagyok, puffogtam magamban. Neked hogy esne, ha azt mondanám, hogy te meg egy girhes hernyó vagy? Úgy ledöbbentettél a kijelentéseddel, hogy alig kaptam levegőt. Nem tudom, mi történt veled a múltban, ami miatt ilyen tapintatlan bunkó lettél, de őszintén szólva már nem is érdekel. Értéktelen ember vagy - és nem azért, mert a vékonyabb nőket kedveled, hanem azért, mert hírből sem ismered az empátiát és a tapintatot.

A "felejthetetlen" vacsoránk óta eltelt néhány nap. Túltettem magam a csalódáson, lenyugodtam, és valahogy erősebb is lettem. Az elmúlt évek során lépésről lépésre építettem fel az önbecsülésemet, és rengeteg küzdelem árán jutottam el oda, ahol most tartok. Nem hagyom, hogy ezt a sikert te - vagy bárki más - elvegye tőlem!

Kösz az eddigieket, de soha többé nem akarlak látni, nem akarok beszélni veled. Nagyon örülök, hogy ennyire aggódtál a súlyom miatt, bár feleslegesen tetted. Én remekül érzem magam a bőrömben, és nincs szükségem olyasvalakire, akinek nem vagyok elég jó. Aki sértő megjegyzéseket tesz rám. Aki nem tartja tiszteletben a határokat.

Ilyet egy érzelmileg érett, intelligens férfi nem csinál - ezt jegyezd meg egyszer és mindenkorra! Nem fogom eltűrni, hogy még egyszer bárki is negatív megjegyzést tegyen a külsőmre. Senki nem bánhat így velem. Senki nem bánhat így egy másik emberrel. Ennél mindenki többet érdemel.

Forrás: Shutterstock
Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk.

Nyitókép: Shutterstock