Engem máshogy szeress, mint az előző nőcskéidet!

Ha szeretünk valakit, mindennel el akarjuk halmozni: figyelemmel, törődéssel, érzésekkel és kedves szavakkal. Olyanokkal, amelyekről azt hisszük, kellőképpen kifejezik mindazt, ami bennünk van, amit ő keltett életre.

- Nyuszi, figyelj csak!

- Igen, cicám?

- Mondd csak, aranyom!

Millió Picim, Drágám, Bogaram rohangál az országban, és elég vicces helyzet alakulhat ki, mikor egy férfi a bevásárlóközpontban elkiáltja magát, hogy "Picim gyere csak!", és egyszerre hat nő kapja fel a fejét, hátha neki szólt a párja. Valahogy úgy vagyok a becézésekkel, mint a szexszel - nem tartozik másra. Kinek van arra szüksége, hogy kiröhögjék, hogy a kissrác vagy a kamasz azon vihogjon, hogyan szólítják otthon? Mert ami a négy fal között aranyos, sőt, egy csókot érdemel, az nem biztos, hogy egy üzletben is jól hangzik.

Nem vagyok egy becézgetős fajta, sokkal érzékibbnek tartom, ha a keresztnevén szólítom a páromat, hiszen a hanglejtésemből úgyis pontosan érzi, mire gondolok. Hogy mindjárt megcsókolom, megölelem, vagy kimondom: szeretlek.

Egy alkalommal, mikor a párom édesemnek hívott, nyeltem egy nagyot, és elgondolkodtam. Két dolog idegesített. Az egyik: többször jeleztem már, hogy nem kedvelem, ha így szólít. (Persze nem úgy, hogy "Dénes, utálom, ha így hívsz, hanyagold ezt kérlek!") Én ezt idegennek érzem. Ez persze csak az én véleményem, mindenki úgy hívja a másikat, ahogy szeretné. A másik dolog viszont, ami felmerült bennem: vajon az előző barátnőjét is így hívta? Nagy valószínűséggel igen.

Forrás: Shutterstock

Mindenki a szokások rabja, vagyis ahogyan régen, úgy most is. Tudom, most sokan gondolják magukban, hogy nem azért ment tönkre az előző kapcsolata, mert édesemnek hívta az exét. Ez igaz, de ha nem tesz különbséget az egyes, kettes és hármas barátnője között, szerintem az már hiba. Nem kell mindenáron becézgetni, nem is biztos, hogy az összes nő és férfi igényli ezt. Ismerek olyanokat, akik gyerekesnek tartják, és inkább bosszantónak érzik, mint kedvesnek.

Ha rutinból becézget minket a párunk, lehet, hogy rutinból szeret - ugyanakkor hoz vörös rózsacsokrot, és ugyanazokat a szerelmes, kódolt üziket írja, mint az előző kapcsolataiban. Ez pedig ciki, és nem cuki.

Nem vágyom arra, hogy aranybögyörőnek vagy mókuskámnak hívjanak. De arra igen, hogy a figyelem nekem szóljon, és olyan szokásokat alakítsunk ki a párommal, amik csak a kettőnké, ránk jellemzőek, és nem volt rá példa a múltban. Igen, fizikailag ugyanaz a szív szeret engem, de az érzések, amelyeket felém közvetít, teljesen mások kell, hogy legyenek. Én attól leszek édes, ha őszintén szeretnek, nem pedig attól, mert így hívnak. A szerelmem szólítson a nevemen - olyan szexi, érzéki módon, ahogy csak ő tud. Ennyi pont elég lesz nekem.

Forrás: Shutterstock
Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek