bizalom válás Molnár Csanád férj párkapcsolat barátság ex
A barátomnak, Lacinak, jó pár évig nem volt senki az életében, akihez gyengéd szálak fűzték volna. Most viszont van egy barátnője, akivel jól érzi magát, és ahogy elmondta, kölcsönös a szeretet, a törődés. Valami mégis bántja, mert valami mégsem olyan tökéletes.

Éva már több mint két éve elvált, de azóta is tartja a kapcsolatot a volt férjével. Elmondása szerint csak a gyerekek miatt, akik kiskamaszkorban vannak - 11 és 13 évesek. A kapcsolattartás azonban nem merül ki abban, hogy megbeszélik a gyerekek ügyes-bajos dolgait. Évente többször is előfordul, hogy együtt mennek kirándulni, sőt, tavaly nyaralni is úgy mentek, mint egy család. Ráadásul erre a nyárra is befizettek egy közös nyaralást.

Lacinak ez nagyon rosszulesik - úgy érzi, hogy Éva és a volt férje tulajdonképpen még most is együtt vannak, annak ellenére, hogy papíron már elváltak. És azt hiszi, hogy ők ketten csak arra várnak, hogy újra együtt lehessenek. Pedig most már Évának ott van Laci az életében, akire lehet számítani, és akivel el lehet tölteni értelmesen az időt.

Amikor ezt felhozta, azt a választ kapta, hogy a válás óta olyanok, mint két jó barát, akiknek ugyan volt előéletük - ennek két gyerek a bizonyítéka -, de már nincs, és nem is lesz köztük semmi. Testi kapcsolat meg főleg nem. Lacit ez a válasz nem nyugtatta meg. Nem tudja megemészteni, hogy a párja, akit szeret, akivel szeretne minél többet együtt lenni, akivel szeretne minél több közös emléket szerezni, ide-oda utazgasson a volt férjével, sőt, együtt nyaraljon vele. Fél, hogy újrakezdik vagy új alapokra helyezik a kapcsolatot, és a romantikus nyaralás alatt nem tud, vagy nem is akar ellenállni az exének - és végül az ő karjaiban fog kikötni.

Ki is fejezte a nemtetszését, és azt mondta Évának, hogy ha nem mondja le legalább a nyári utazást, akkor köztük mindennek vége. Mert szerinte totál nem normális, hogy egy elvált pár annyit legyen együtt, mint ők. Szereti Évát, nehéz lenne elengedni, de szakítani fog, ha nem szűkíti le a kapcsolatát annyira az exével, ami kimerül a gyerekek iskolai dolgaiban.

Forrás: Shutterstock

Nem tudtam neki értelmes tanácsot adni, mert szerencsémre soha nem voltam még ilyen helyzetben, nem éltem át hasonlót még egyik oldalról sem. De annyit azért tudtam neki mondani, hogy semmi esetre se kapkodja el a döntését, és ne fenyegesse szakítással a barátnőjét.

Azzal csak erősítené az ellenállást, és gyengítené a kettejük között lévő szerelmet. Kértem, hogy ne lásson rémeket, ne vegyen fel a bajra előleget azzal, hogy féltékeny a párjára - helyette bízzon benne, és várjon!

Na, nem a csodára, hanem arra, hogy Éva szeretete olyan szintre emelkedjen, ami elég magas ahhoz, hogy ő maga hozza meg azt a döntést, hogy kivel mennyi időt szeretne eltölteni. Végülis miért ne lehetne egy korábbi házastársi kapcsolatból barátság?! Lehet, hogy tényleg csak azért járnak együtt kirándulni és nyaralni, hogy a gyerekek minél kevésbé érezzék azt, hogy a szüleik szétmentek. Megértem a félelmét, hogy összejönnek, de ezt bármikor megtehetnék, nem kell ehhez utazni sehova - még akkor sem, ha ott romantikusabb.

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk.
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.