boldogság szülinap kiteljesedés Percze Ágnes 40 felett
40 vagy? Akkor neked annyi! Ja persze, ha férfi lennél, most kezdődne az élet. De sajnos nő vagy. És 40. "Szegény! Tudod, hogy ez már a B oldal? Már ott vannak a ráncok a szemed körül."

"A bőröd sem olyan feszes, mint 20 évesen." "Kezdhetsz visszafelé számolni!" "Már a 30 is gáz volt, de a 40... Még jó, hogy nem 50!"

Ha közeledik a 40. szülinapod, vagy már túl vagy rajta, ismerősek lehetnek ezek a mondatok. Talán viccnek szánják őket, de nem azok! Az elsőn még nevetsz, és persze neked is eszedbe jutnak ilyen poénok. Aztán egyre fárasztóbbá válnak a "jóindulatú" beszólások. Tegnap még úgy keltél, hogy egy jó nagy szülinapi bulit csapsz.

Ma meg már azon gondolkodsz, mi a fene van az emberekkel. Miért hiszik, hogy ha egy nő betölti a negyvenet, akkor vége az életének, vagy legalábbis nőként többé már nem jegyzi senki?

38 évesen szültem. A 40. szülinapomon boldog voltam, és egy percig sem jutott eszembe, hogy átestem a B oldalra. Sőt! Azóta eltelt több mint 10 év, és még mindig nem gondolom, hogy feketében kéne járnom, kis kendővel a fejemen és kosárkával a kezemben. Nem gondolom, hogy nem néznek meg a férfiak, sőt, azt sem, hogy én sem nézhetem meg őket. Nem gondolom, hogy rosszabb nő vagyok, mint 20 évesen. Bár a "csomagolás" fiatalságának tekintetében valóban vesztésre állok, de nőiességben kétségtelen, hogy legyőztem fiatalkori önmagam.

Forrás: Shutterstock

Nem gondolom, hogy mostantól minden nap ajándék, és azt sem, hogy örüljek, ha nem fáj semmim. Nem gondolom, hogy lehúzták a rolót, inkább azt gondolom, végre megtehetek bármit. Arra koncentrálok, milyen jó, hogy még mindig sportos vagyok és a fiamat az öcsémnek nézik. Meg arra, hogy sok férfi van, aki nem a 20 éves nőket kergeti. És arra is, hogy sajnálom ezt a korfóbiás társadalmat...

40 lettél? Itt az idő, hogy kezedbe vedd a sorsod és ne hagyd, hogy befolyásoljanak. Tudd meg, a negyvenes nő gyönyörű, és minden tekintetben nagybetűs NŐ!

Van, aki 40 felett találja meg önmagát, vagy sok sikertelen kapcsolat után az igazit. Van, aki ilyenkor szüli meg a szerelemgyerekét, és olyan is, aki végre most meri elhagyni a férfit, aki mellett évek óta boldogtalan. Van, aki 40 felett kezdi építeni a karrierjét, mert addig előtérbe helyezte a gyerekeket, a családját. Van, aki nagyot mer álmodni, és nemcsak szerelmet, hanem országot is vált. Van, aki ekkor kezd el élni!

Sokan vagyunk olyanok, akik 40-ig kerestük önmagunkat. Kerestük a helyünket a világban. Tapasztaltunk. Igazodtunk. Megfeleltünk. 40 után pedig kiteljesedtünk. Elértük. Megállapodtunk. Megszerettük. Megértettük. A világot is, és magunkat is...

Szóval 40 lettél? Szerintem SZUPER! Ünnepelj!

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk.
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.