Minden férfi lelép, ha kisebbségi érzése van melletted?

Öt éve voltak házasok, de már két évvel korábban is ismerték egymást. Gyakorlatilag az első perctől együtt voltak, mert Klári azonnal beleszeretett a jóképű munkásfiúba, amikor az a bankfelújítás első napján lezserül beállított az irodába.

Olyan szürreálisan filmbe illő volt a helyzet, hogy a lánynak tátva maradt a szája.Bálint totál laza mozdulattal megbökte a fején viselt sárga munkáskobak peremét, és két rágócsámcsogás közben odavetette: 'Napot! Fúrni jöttem, hölgyem! Annyira kiköpött Brad Pitt volt az ipse, hogy Klári elnevette magát.

"Értitek, fúrni..." - meséli azóta is a sztorit minden partin és céges bulin, ha becsíp, mintha csak egy romantikus vígjátékból idézne. Aztán minden alkalommal nagy büszkén hozzáteszi, hogy miközben Bálint szorgalmasan dolgozott körülötte, ő szóval tartotta a srácot.

Kiderült, hogy Poe-t olvas és verseket ír, esténként tv helyett falja a könyveket, és a bankfiók összes alkalmazottjánál jobban eligazodik a számok világában. Fejben oszt és szoroz, és notesz nélkül is emlékszik a munkájához szükséges mérésekre és a számításokra.

- Ha őszinte akarok lenni, nem is a külsejével, hanem az eszével vett le a lábamról! Művelt, az agya pedig sziporkázik, még ha félénk is kicsit - fejezi be a sztorit a szokásos módon, a végére hagyva fő csavart. - Tulajdonképpen én intéztem úgy, hogy randira hívjon aznap, mert szerintem, ha rajta múlik, még ma is várhatnék rá...

Rendszerint mindenki "zabálja" ezt a történetet, csak Bálint nem szerette soha. Klárinak öt évbe telt, mire rádöbbent, hogy azért, mert a fiú kevésnek érzi magát mellette. Na, de honnan is gondolta volna, amikor minden olyan jól alakult...? Az életük csupa szex volt és boldogság. De míg ő maga idővel középvezetői beosztásba küzdötte fel magát, Bálint továbbra is mások vállalkozásában, kétkezi munkásként dolgozott.

- Ez azért odaver egy pasi egójának, ugye tudod? - magyarázta az egyik barátnője a szokásos heti csajos napon. - Mert hát itt vagy te, a gazdag bankárlány. Meg ott van ő, aki fele annyit se keres. Egy lepukkant Suzukival jár, te meg egy Mercedest hajtasz, kisanyám!

- Az céges kocsi... - tiltakozott, de le lett intve.

- Számít? Ami számít, hogy kinek a kocsijával mentek moziba vagy nyaralni. Na és az egyiptomi nyaralást ki fizeti?

Klári totál kibukott, még össze is veszett emiatt a lányokkal. Hát tehet arról, hogy az apja alkoholista volt? Egy nap aztán az anyja összecsomagolt, fogta a fiúkat, és elköltözött. Bálint pedig tizenhat évesen munkát vállalt, hogy segítsen az öccsét felnevelni. Az ő anyagi hozzájárulása nélkül Laci nem mehetett volna egyetemre.

Ezen nincs mit szégyellni. Bálint jóképű, az ágyban egy vadállat, és - iskolák ide vagy oda - sokkal műveltebb nála. Szereti a gyerekeket, csak azért nincs még sajátjuk, mert alárendelték magukat az ő banki karrierjének, és valahányszor szóba került a téma, Klári újra és újra időt kért.

Forrás: Shutterstock

De hogy a fiú kevésnek érezné magát hozzá képest? Erre ő korábban sosem gondolt... Pedig az egyetlen dolog, ami igazán Bálint ellen szólt, az a kishitűsége. Kezdetben női praktikákkal, finom utalásokkal és elterelő taktikával igyekezett továbbtanulásra biztatni a fiút, elvégre az esze megvan hozzá. De süket fülekbe ütközött. Később arról beszélt neki, hogy milyen nagyszerű támogatások igényelhetők a banktól a kezdő vállalkozások számára.

- Jó, majd szólok Lacinak - felelte Bálint. - Mostanság sokat gondolkozik ilyesmin, és nála talán én is többet szakíthatok.

- Tojok Lacira! - fakadt ki Klári. - Én rád céloztam, cseszd meg! Itt ülsz a seggeden, miközben tucatnyi szakmához értesz!

- Jaj, drágám, tudod, hogy egyikről sincs papírom! - Legyintett a fiú, és fel sem nézett a szakkönyvből, amit éppen olvasott.

- Akkor szerezz! Különben elpazarlod az istenadta eszedet!

Egy héttel később Bálint bejelentette, hogy két haverjával Hollandiába megy dolgozni.

- Jobbak a lehetőségek - magyarázta a leforrázott Klárinak. - Egyelőre hat hónap az egész. Háromszor annyit fizetnek ugyanazért a melóért.

- Nincs szükségünk több pénzre - rebegte ő, és átölelte a fiút. - Vágjunk inkább bele a babaprojektbe!

Bálint nem mondott rá semmit. Mire egy hónappal később repülőre szállt, Klári már tudta, hogy a babaprojektből nem lesz semmi. Az a repülőgép egy másik világba tart, az a hat hónap pedig talán az első lépés a szakítás felé vezető úton...

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?