Már csak a lájkok hamis illúziója ad értelmet az életemnek...

Akár egy örvény, ami egyre lejjebb húzza azt, aki belekerül - ehhez hasonló lehet az a folyamat is, amikor valaki egy apró hazugsággal kezd, és végül egy kitalált életben találja magát. Olyanban, amilyet mindenki szeretne: tökéletes, hibáktól, botlásoktól, sőt, hangos szavaktól mentes.

Noémi makulátlannak mutatja magát a külvilág felé. Szuper feleség, anya, szakács, cukrász, lakberendező. Tökéletes a megjelenése, az alakja, a ruhatára. Lassan helyi celebbé nőtte ki magát, egy kisvárosi influenszerré, egy valóságshow szereplővé - hiszen minden napjának minden óráját nyomon lehet követni a közösségi oldalán.

Azt, hogy mikor kel fel, mit reggelizik, mi készül ebédre, mikor tornázik, mit olvas éppen. Elmaradhatatlan a hűséges rajongóknak és követőknek a napi ajándék is: egy fürdőszobában készített szelfi. Szigorúan a mosógéppel és a száradó ruhákkal a háttérben. Noémi otthon is csinos. Sosem húzna fel mackónadrágot, a magassarkú és a szűk ruha - minden szakács álma - elengedhetetlen, hiszen csak így érdemes főzni a kilenc négyzetméteres konyhában.

Arra, hogyan is kezdődött a látszatélete, már ő sem emlékszik. Talán azzal a tortával, amit egy születésnapra sütött, és amire olyan büszke volt. Lefotózta, feltöltötte - sokan dicsérték. Így következő alkalommal, mikor sós ropogtatnivalót készített, úgy érezte, ismét meg kell osztania másokkal. Innen már nem volt visszaút, napi programmá vált megörökíteni és megosztani a családi kirándulásokat, közös programokat, kedves pillanatokat.

Mindent, ami őt tökéletes háziasszonynak, feleségnek és nőnek tünteti fel. Az ötletek pedig kifogyhatatlanná váltak, már nemcsak a lakást ismerték meg az érdeklődök, de tippeket is kaptak arra vonatkozóan, hogy melyik sampontól lesz ennyire fényes a szőke haja.

A végén már komplett műsort szolgáltatott rövid videókkal, bejelentkezésekkel, és csak nagyon kevesen vették észre a szemében, hogy hiába a sok kedvelés, boldogtalan. Mert ő pontosan tudta, hogy mindez csak látszat. Reggelente görcsösen áll a tükör előtt, hogy ma mit vegyen fel... Mi az, amit még nem láttak rajta, amiben szuperül néz ki, ami eltakarja a kis hurkákat? Hogy bizony van, amikor nem sikerül a sütemény, és hosszú perceken keresztül kapirgálja a tepsi aljáról a kormot. Hogy nem dolgozik, mert nincs rá szükség, hiszen a férje jól keres.

Forrás: Shutterstock

Otthon van, egész nap azt csinálhat, amit akar, mégis szomorú. Mert a szíve mélyén többre vágyik, és a lájkokkal csak az űrt akarja betömködni - de minél inkább igyekszik, az annál nagyobbá válik. Pontosan tudja, hogy nem kérkednie kellene, hanem megtalálnia azt a feladatot, célt, ami izgalommal és lelkesedéssel tölti el. El kellene hinnie: megérné beszélgetni a férjével arról, hogy nem akar tovább háziasszony lenni. Hogy többre és másra vágyik.

Ahogyan arról is beszélnie kellene, hogy a féltékenység tönkreteheti a házasságukat - és nem az a megoldás, hogy a párja itthon tartja őt. Sokkal több és jobb videót tudna készíteni a kétségeiről, kételyeiről, szomorú pillanatairól. De akkor az utolsó kapaszkodója is megszűnne - hogy úgy érezheti szeretik és elismerik.

Ha bevallaná, hogy az élete ugyanolyan hétköznapi, mint másoké, összeomlana. Pedig a "hétköznapi" nem egy negatív jelző, nem értéktelenséget jelöl, csupán azt, hogy másokra is jellemző. Attól még lehet érdekes, még lehet színt belevinni, de nem a kitalált boldogságát dokumentáló képekkel. Egy őszinte tükörbe nézéssel kellene kezdenie, aztán egy listával folytatnia arról, hogy mivel nem elégedett és mit szeretne.

Majd lépni, keresni a lehetőségeket, és nem az élet könnyebbik felét fogni. Azt ugyanis már kipróbálta, és nem lett tőle boldogabb. Őszinteség - ez az első feladata, amivel meg kell birkóznia. Aztán a következő már könnyebben megy majd.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek