Most engem ölelsz, utána a feleségedet?

Kitti fejében kavarogtak a gondolatok, szívére mázsás súlyként nehezedtek az emlékek, korábbi életéről és a döntéséről. Kezében azt a megfakult mustársárga színű csempét forgatta, ami a konyhából megmaradt.

Eszébe jutott Gyuri és a kapcsolatuk. Nem indult zökkenőmentesen, de övék volt a világ legnagyobb szerelme. A fiú hosszú ideig kitartóan udvarolt a tőle jóval idősebb nőnek, aki végül hosszas hezitálás után beadta a derekát. Gyuri fess volt, magas, sportos és észvesztően férfias. Bármiről tudott vele beszélgetni, itta a srác szavait. A környezetükben akadtak drukkerek, ellendrukkerek, de ők kitartottak. Három évig. Ennyi adatott meg kettejüknek.

Az okok között sok minden szerepelt, csak az nem, hogy ne szeretnék egymást. A nő kitartóan hitte, hogy a férfi a szakítás után átgondolja a problémáikat, majd megbeszélik, és ott folytatják, ahol abbahagyták. De nem így történt. Kitti szíve majd' megszakadt, bármit tett, a szerelmét már nem tudta visszaszerezni. Elveszítette az egyetlen férfit, akit valaha is szeretett.

Az évek peregtek, mint a homokszemek, ők viszont nem találkoztak többé. A korábbi baráti társaság szétszéledt, Gyuri eltűnt, senki nem tudta, mi van vele. Egészen egy napfényes májusi reggelig. A barát, akivel Kitti ezer éve nem beszélt, azzal hívta fel, hogy összefutott Gyurival. Állítólag kisimult volt, és boldogan mesélt új életéről, amiben a gyönyörű gyerekeké és egy szerető feleségé volt a főszerep. A lány egyik szeme sírt, a másik nevetett. Örült, hogy a férfi boldog, de azt nagyon bánta, hogy nem vele.

Nem akart ezzel foglalkozni. Elmúlt, vége. Nem értette, miért gondol rá mégis. Végül összeszedte a bátorságát és ráírt. Meglepődött, mert Gyuri száma nem változott, és szinte azonnal válaszolt az üzenetre. Majd néhány hívás után lebeszéltek egy kávézást. Kitti boldogan készülődött a találkozóra, és azonnal hevesebben vert a szíve, ahogy meglátta a másikat befordulni a sarkon. Vonzóbb volt, mint valaha. Úgy tűnt, neki sem közömbös a nő, órákig beszélgettek.

Kínosan kerülték, ami anno kettejük között volt, és azt sem hozták szóba, mit gondolnak most a másikról. Kiderült, hogy a munkahelyük két saroknyira van egymástól, így a találkozások sűrűsödtek, és hetente többször is együtt ebédeltek.

Forrás: Shutterstock

Kitti próbálta nem túl komolyan venni a dolgot. Ám hamar be kellett látnia, már rég túl van azon a ponton, amikor még elhitetheti magával, hogy nem érdekli a férfi. Ráadásul úgy tűnt, az érzés kölcsönös. Néhány hét után szóba került a család is. Gyuri elmondta, hogy imádja a lányait és szereti a nejét, de vele sosem volt akkora lángolás, mint köztük. Majd megkérdezte Kittit, lenne-e kedve feleleveníteni a régi időket. A lány ekkorra már újra fülig szerelmes volt belé, így feltételek nélkül igent mondott.

Ez volt az első hiba. A szállodai szex nem azt hozta, amit remélt. Gyuri kapkodva szedte magára a ruháit és úgy viharzott el, hogy közben a feleségével beszélt telefonon. Ezt még lenyelte, mert azt hitte, ez csak egy alkalom, a következő másképp lesz. De az is szinte ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlott. A negyedik alkalomra a férfi el sem ment.

Majd amikor Kitti megjegyezte, hogy egy üzenetet megérdemelt volna, a férfi kioktatta, hogy az égvilágon semmit nem jelent az életében. Csak vissza akarta adni, amit szerinte ő kapott egykor. Kitti megalázva és összetörve hagyta ott a szállodai szobát, majd megszakított Gyurival minden kapcsolatot.

Most a konyhában állt, az utolsó csempével, amit a férfival választottak még évekkel ezelőtt. Már csak ez árválkodott a szétvert helyiségben. Fogta és földhöz vágta, majd jó darabig bámulta a darabjait. Laci így talált rá. Csodálkozva kérdezte, mi történt, hiszen tudta, hogy a lány valamiért meg akarta tartani az utolsó darabot... Kitti azt mondta, véletlenül tört szét - ennek így kellett lennie. Új párja pedig csendben összesöpörte a maradványokat, majd lelkesen újságolta, hogy a megrendelt dekorlap is megjön holnap. A mester végre belekezdhet a felújításba a közös lakásukban...

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?