"Csak a pénzes pasikra hajtanak a nők!"- Csodálkozol?!

Sok férfitól hallottam már, hogy felháborodva kijelentették: a nők csak a pénzes férfiakat találják vonzónak. Szerintem ez nem mindegyik nőre igaz. Vannak, akiknél csak a szerelem a döntő, és nem törődnek az anyagiakkal.

Ők úgy gondolják, hogy majd együtt megküzdenek a nehézségekkel, és így is belevágnak a kapcsolatba. Ez igazán szép. De én azokat a csajokat sem hibáztatom, akik csak a "tehetős" kategóriába tartozó férfiakkal állnak szóba. Régebben is az számított jó partinak, akinek volt háza, földje, tehát arra lehetett számítani, hogy nem kell mellette nélkülözni. Biztosítani tudja a nőnek és a családnak azokat a forrásokat, amik a fennmaradáshoz, a fejlődéshez szükségesek.

Már az őskorban is az a férfi volt sikeres a nőknél, aki nagyobb, több vadat tudott elejteni, több húst tudott hazavinni a saját erejéből. A sikeres vadászok tudtak hozzájárulni a család életben maradásához, tehát a faj fenntartásához is. Mindig, mindenhol és mindenkor az erősebb, okosabb, talpraesettebb nyer. Az erős "hím" jutalma pedig nem más, mint az, hogy a nő őt választja és neki adja magát. Ma is ez van.

Persze, hogy vonzóbb egy olyan férfi, aki meg tudott teremteni egy bizonyos egzisztenciát, mint az, aki egyik hónaptól a másikig, fizetéstől fizetésig él... Lehet valaki kedves, figyelmes, udvarias, lovagias, talpig úriember, jólelkű, de ha a nő nem érzi magát mellette biztonságban, akkor hiába minden jó tulajdonsága, nem biztos, hogy sikerrel jár.

Baj ez, vagy sem? Aki azért nem él párkapcsolatban, mert senkinek nem kell a rossz anyagi helyzete miatt, annak baj. És nyilván rosszallóan tekint azokra, akik egy módosabb embert választanak helyette. Sajnos azonban ma is igaz, hogy a szerelemből nem lehet megélni. Ne csodálkozzunk, ha egy nő feladja a forró szerelmet, és helyette a létbiztonságot választja! Hiábavaló minden tiszteleted, szereteted, megbecsülésed a párod felé, ha nem teszel lépéseket azért, hogy biztonságos legyen a családalapítás, hogy ne szenvedjetek majd szükséget.

Forrás: Shutterstock

Ha nem lát életrevalónak, esélyes, hogy egy idő után túl fog lépni rajtad. Mert a vonzó férfi képéhez a tettrekészség, a problémák megoldása, az életrevalóság is hozzátartozik. Átmenetileg persze mindenki kerülhet nehéz helyzetbe. De ha egész életedben megragadsz egy szinten, és nem is küzdesz a pozitív változásokért, az kiábrándító egy nő számára... és neked sem jó.

Ezzel nem azt mondom, hogy mindenki fordítson hátat a partnerének, ha annak megszűnik a munkahelye, vagy ideiglenesen nem jut jobb álláshoz. De ha hónapok, netán évek alatt sem képes változtatni, és nem is törekszik a jobbra, akkor ott nincs mire várni.

Mert mitől lenne férfi egy férfi, ha nem attól, hogy mentálisan is erős és hajlandó a változtatásra? Hogy jobbá, könnyebbé tudja tenni a saját, a párja és a családja életét? Nem csak azzal bizonyítja a férfiasságát, hogy helytáll az ágyban. Egy igazi férfi nem a kanapén hátradőlve éli le az életét, hanem tud és akar is teremteni, alkotni. Képes előre látni, tervezni, és a terveit meg is tudja valósítani. Nem ígér, helyette tesz - nem szenved a hiánytól, hanem megszünteti azt.

Nem kesereg, hanem változtat a helyzeten. Nem ragad bele a posványba, hanem összeszedi az erejét, és kimászik belőle. Mi kell a nőnek? Szerelem, megbecsülés és tisztelet mindenképp. De mindezek mellett biztonság is - mert szüksége van egy helyre, ahol annyira jól érzi magát, hogy akar (és tud) "fészket rakni" is.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek