párkapcsolat Molnár Csanád bezártság veszekedés karantén kibékülés
Nem is olyan régen, főleg a székelyek lakta településeken volt egy ház, amibe bezárták két hétre azokat a párokat, akik nem tudták, vagy nem akarták megoldani az otthoni problémáikat, és inkább válni akartak.

A ház olyan kicsi volt, hogy csak egyetlenegy lakóhelyiségből állt, az is akkora szoba volt csak, hogy egy ágy fért el benne. Azért, hogy még véletlenül se tudjon senki valahol máshol, a másik nélkül aludni. De nem is a ház mérete volt a lényeg, hiszen akkoriban a vidékiek a legtöbb esetben ekkora házakban éltek.

Hanem hogy kizárólag ketten léphették át a küszöböt. Volt két hétre való élelmük, így nem kellett sehová elmenniük, persze nem is tudták volna megtenni, mert rájuk volt zárva az ajtó. Így a pár tagjai olyan közel voltak egymáshoz, mint még soha. Annyi időt töltöttek el egymással, mint azelőtt soha - ezért idejük, módjuk, lehetőségük volt rá, hogy ne csak pöröljenek, hanem beszélgessenek is egymással.

Kaptak egy lehetőséget, hogy megbeszéljék a gondjaikat, elmondhassák, hogy kinek mi nem tetszik és min szeretne változtatni. Nem volt ott rajtuk kívül senki más, se anyós, se após, se gyerekek, se cimborák - magukra, illetve egymásra voltak utalva. Mindent kettejüknek kellett csinálni. Ahogy a beszámolók mutatják, az esetek túlnyomó többségében eredményes volt a kéthetes bezártság. A házikó beváltotta a hozzá fűzött reményeket: a pároknak csak elenyésző része döntött ezután is a válás mellett.

Tulajdonképpen most sem vagyunk máshol, mint egy békítő szobában. Azzal a különbséggel, hogy most a saját házunknak, lakásunknak lettünk a "foglyai", és mindazok jelen vannak velünk, akikkel eddig együtt éltünk, és jó esetben élni is szeretnénk. Ne tekintsük rabságnak, ne érezzük borzasztónak, hogy nem mehetünk sehova! Úgy közelítünk helyesen a kialakult helyzethez, hogy pozitívan állunk hozzá.

Úgy fogjuk fel az egészet, mint egy lehetőséget arra, hogy végre együtt legyünk a családunkkal! Ha problémánk van a párunkkal, akkor most lesz módunk közölni vele. Esélyt kaptunk, hogy feltárjuk egymásnak az esetleges hiányosságokat és megoldjuk a problémát.

Forrás: Shutterstock

A világ most nem más, mint békítő szobák halmaza. Békülő, egymást még jobban megismerő párok, családok tömege. Most nem megyünk át a szomszédba kibeszélni a problémákat. Nem másnál, nem máshol, hanem otthon vigasztalódunk, ha elesettnek érezzük magunkat. Most otthon mondjuk el a bajunkat annak, akivel élünk, és ahhoz bújunk hozzá este - mert ugye, hozzábújunk?! - akivel élünk. Aki nem több, nem kevesebb, mint az életünk társa.

Mindenki éljen a lehetőséggel és mondja meg a párjának, hogy mit szeret, vagy épp nem szeret rajta/benne! Mi az, amin változtatni kellene - de eközben természetesen azt se felejtse el, hogy ő maga is tudjon, akarjon változni, ha arra kérik! Vegyétek elő a régi társasjátékokat, poroljátok le az őskövületnek számító Gazdálkodj okosant!

Játsszatok, de most végre úgy, hogy nem játékszerei vagytok egymásnak, hanem a játszótársai! Ne felejtsétek el, hogy nemcsak lakó- és szexpartnerekként kell élnetek, hanem bajtársakként is! Ne engedjétek meg, hogy bármi - és főleg bárki - közétek férkőzzön, és eltávolítson benneteket egymástól!

Legalább most legyetek olyan közel a másikhoz, hogy meghalljátok, megértsétek a szavát! Hátha még valami jó sül ki a dologból, és a baj elmúltával egy erősebb, összetartóbb, együttérzőbb emberi közösség fog kialakulni. Ha ez így lesz, már megérte bevonulni abba a bizonyos békítő szobába...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.