Sosem gondoltam volna, hogy szeretni tudnálak téged!

Látásból ismerték egymást még középiskolából - egy évfolyamba jártak. Mindkettőjüknek jót tett az idő. Emese emlékezett a srácra, a pipaszár lábaira, a göndör hajára, ami felfelé nőtt, és olyan volt, mint egy gyapjúsapka, és hogy mindig hatalmas tenisztáska volt nála.

Úgy tűnt, hogy nagyobb a táska, mint a fiú. Gábor is emlékezett a lányra, Martens bakancs, szűk farmer, óriási kockás ing, metálos póló. Soha nem beszéltek egymással, és azt gondolták, ez így is marad.Gábor iskola után minden nap edzésre ment, a tanulás nem nagyon érdekelte, csak azt várta, teljen már el az idő, és mehessen a Testnevelési Főiskolára. A lányok sem érdekelték, az csak érettségi után fért bele a kedvébe és az idejébe. Elhivatott volt a sport iránt.

Emese ezzel szemben meg akarta váltani a világot akarta. Hangos volt és összeférhetetlen - legalábbis akkor úgy tűnt. Pedig csak érvelt, vitatkozott, nem hagyta magát. A tanárok sem nagyon kedvelték, bár jó tanuló volt, de igyekezték elkerülni, mert tudták, Emesének az nem érv, hogy: "Mert én azt mondtam."

Gábort igazából taszította, hogy a lánynak be nem áll a szája. Mindketten azt várták, hogy fejeződjön már be a középiskola, és mehessenek abba a közegbe, ahol igazán jól érzik magukat, ahol egyikőjükre sem néznek úgy, mint egy UFO-ra.

Az elmúlt tíz évben, az érettségi bankett óta nem is hallottak egymásról, sőt, nem is találkoztak. Ami azért szokatlan, mert egy ekkora kisvárosban ehhez óriási szerencse kell. Ezért a buliban, ahol találkoztak, először meg sem ismerték egymást. Bemutatkoztak, és mivel egyikük neve sem túl ritka, így "ismeretlenként" beszélgetni kezdtek.

Tipikus csevej: ki mivel foglalkozik? És innentől lett érdekes a téma mindkettőjüknek, mert Gábor sportújságíró lett, Emese pedig éppen a nagydoktoriját írta nyelvészetből. Hopp, ezer közös téma, ki kit ismer, ki mit írt, ki mit szól hozzá? A hangos zene miatt kimentek a konyhába, ahol - köztudottan - a legjobbakat lehet beszélgetni.

Forrás: Shutterstock

Aztán szóba jött az is, hogyan kerültek ebbe a buliba. Igazán vicces volt, amikor rájöttek, hogy gyerekkoruk óta ismerik egymást, sőt, a gimiben nem is bírták a másikat. Elfogyott a kaja a buliban, és ők kettesben akartak lenni, ezért úgy döntöttek, elsétálnak gyrost enni. Sorba állva beszélgettek, egyre közelebb és közelebb egymáshoz.

Olyanok voltak, mint egy pár. Ezután sétálni hívta a lányt, hogy nézzék meg, mi van ilyenkor a városban. Igazából tudta, hogy semmi, de nem merte direktben felhívni magához. Amikor már kézen fogva bolyongtak, Gábor érezte, hogy itt a helye egy csóknak, Emese viszonozta, és nem is volt kedvük abbahagyni.

Amikor a férfi végre megkérdezte, hogy felmenne-e hozzá, csak egy kurta persze volt a válasz. Dolgoztak a hormonok, a liftben már egymáshoz simulva várták, hogy felérjenek az ötödikre. A lakásban Gábor körbevezette a lányt, megmutatta a kedvenc könyveit, készített egy teát, és a kanapén ülve folytatták a beszélgetést. Csókolóztak, csevegtek, és a ruhák is valahogyan a földre kerültek.

Aztán Gábor elment a fürdőszobába, a lány a szobában maradt, majd egy nagy csattanást hallott. Rohant, a csukott ajtón kopogott, szólongatta a fiút, majd benyitott. Gábor a földön fekve, iszonyatos görcsök között öklendezett. Keresett neki egy lavórt, engedett egy pohárba vizet, és egyedül hagyta.

Csak a nappaliba ment vissza, mert tudta, hogy ilyenkor mindenki egyedül szeret lenni, vagy legalábbis nem egy olyan csajjal, akivel most készül összejönni - erre a romantikus pillanat helyett hányni kezd. Úgy gondolta, megvárja míg Gábor jobban lesz, aztán hazamegy. Amikor Gábor már túl volt a nehezén, ő is érezte, hogy hányingere van. Nem akart maradni, szólt, hogy inkább hazamenne, azonban a hányásnak nem lehet parancsolni. Ő a vécébe rohant, nem akart a fiú előtt hányni. Ez ment vasárnap reggelig.

Kedden délelőtt a városi ÁNTSZ tájékoztatta a lakosságot, hogy a Rákóczi út 33. szám alatti gyroszozót harminc napra bezárja, mert a hétvégén tömeges gyomorrontást kaptak a vásárlók, akik ételt fogyasztottak ott. Ez lassan 6 éve volt, Emese és Gábor pedig azóta is egy pár.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek