Szerelmesek egy munkahelyen - Te bírnád napi 24 órában együtt?

Manapság egyre kevésbé jellemző, hogy letudjuk a napi 8 órát, és hazamegyünk, magunk mögött hagyva a munkahelyi dolgokat. Pittyeg a mobilon a céges e-mail, gyakori a virtuális meeting és a rugalmas munkaidő.

A munkahely és a magánélet közötti határ egyre inkább elmosódik. A benti kapcsolataink lazábbak, könnyebben megnyílunk, és barátságokat alakítunk ki. A céges ismerkedés persze nem új keletű dolog, keresztanyámék például az egész életüket közös munkahelyen töltötték. Már rég nyugdíjasok, de most sem igazán tesznek egy lépést sem a másik nélkül.

Meglepően sok pár dolgozik közös munkahelyen, akik ott is ismerkedtek meg. Hiszen minden szempontból könnyebb megszeretni valakit, akivel a napod jó részét együtt töltöd, vagy rendszeresen összefutsz vele a büfében és a liftben. Van idő megtudni, hogy milyen ember, hogy mik a szándékai, hogyan viszonyul a kapcsolatokhoz, a világ dolgaihoz.

A közös munkahely egyik előnye az, hogy valószínűleg hasonló iskolázottsági szinten vagytok, hasonló érdeklődési körrel. Sokkal könnyebb megbeszélni a munkahelyi problémákat is egymással. Vannak olyan beosztások, ahol kifejezetten előny, hogy párban vagytok - például több külföldi búvárbázis keres vezető pozícióra párokat szerte a nagyvilágban. Hiszen együtt minden könnyebb, nem csak egy világtól elzárt tengerpartra költözni. Ugyanúgy jó csapatot alkothattok egy belvárosi irodaházban is.

Mégis sokan idegenkednek attól, hogy minden napjukat a kedvesük mellett töltsék. Pedig, ha belegondolsz, az sem kevésbé furcsa, hogy egy hagyományos munkahelyen napi 8-12 órát vagy a kollégáiddal, akik kevés esetben a közeli barátaid vagy a szeretteid. Ha pedig ehhez az utazást és az énidőt is hozzáadod, akkor rájössz: a napodnak csak a töredékét tudod együtt tölteni azzal, akit szeretsz.

Forrás: Shutterstock

Rosszabb esetben már csak egy hullafáradt valakit kap a szerelmed, akinek nincs ereje semmihez. Nem csoda, hogy a legtöbb ember a hétvégét várja, hátha akkor sikerül bepótolni a hétközben elvesztegetett és külön töltött időt.

Ám közös munkahely esetén - akármennyire is jól kijössz a pároddal, és bármilyen jó is együtt dolgozni vele -, külső ingerekre bizony szükség van a feltöltődéshez. Kell a külön program, az énidő, a csajos vagy pasis esték. Olyan élmény, amit aztán elmesélsz a másiknak. A legjobb talán, ha külön részlegen vagy irodában dolgoztok. Így együtt is vagytok, de mégsem.

Ha a munkaidőtök 100%-át együtt töltitek, abban azért nagyon könnyű kiégni. A nonstop közös meló oda vezethet, hogy egyre több szabadidőt töltötök majd egymástól távol. Ezért, ha fojtogatóvá válik a túl sok együttlét, akkor érdemes apró változtatásokat bevinni a dolgos hétköznapokba. Tartsátok külön az ebédszünetet, vagy például induljatok reggel külön munkába! Ez főleg akkor jó, ha az egyik vezetni vagy bringázni szeret, míg a másik attól töltődik fel, ha könyvet olvas a villamoson.

Egy-egy nap szabit is érdemes egyedül kivenni. Főleg, ha olyan típus vagy, akinek szüksége van néha egy kis magányra. Már az is jó, ha délutánig fetrenghetsz a kanapén pizsamában a kedvenc csajos sorozatod előtt.

Szóval, a közös munkahelynek ugyanúgy megvannak az előnyei, mint a hátrányai. Nincs mindent átfogó igazság, hisz mindenkinek mást jelent a túl kevés vagy a túl sok együtt töltött idő. De ez semmiképp se rettentsen el attól, hogy elfogadd a kollégád randi meghívását, ha tetszik neked!

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?