Mitől lesz igazi férfi egy férfi a nők szerint?

Mi tesz valakit férfivá? Ez volna talán az emberiség egyik 10 milliós kérdése?! Azt hiszem, igen. Mert gyanítom, hogy ezt a kérdést igencsak gyakran felteszi magának mindenki, legyen akár nő, akár férfi.

Abban is biztos vagyok, hogy nagyon kevesen tudják ezt megválaszolni. Úgy gondolom, hogy ez is éppen olyan relatív, mint az, hogy valaki a csokis vagy a lekváros fánkot kedveli jobban. Nem lehet mindenkinek ugyanaz a kedvence. Tehát nem állíthatom azt, hogy ami az én szememben a férfiasságot jelképezi, az a tiédben is azt fogja.

Másrészt pedig azért is nehéz kérdés ez, mert a férfiak többsége még csak iránymutatást sem kap a nőktől erre vonatkozóan. Így fogalmuk sincs, miként legyenek férfiak. Mert ami még nagyobb gond, hogy a nők nagy részének valójában elképzelése sincs arról, számára mitől férfi a férfi. Hiába a sok viszonyítási alap, ha a nő nem tudja, mit akar.

És így könnyen torzul el a kép mindannyiunk előtt. Hiába az a külcsín, hiába nyílnak barber shopok százai, hogy jobban tetsszenek nekünk, hiába az a sok kigyúrt, photoshopolt pasi, mégis nők ezrei boldogtalanok. És egyre inkább ott tart az emberiség, hogy nők tömkelege szívesebben éli le az életét egy kutyával, mintsem egy férfival. Sőt, továbbmegyek, előbb keres spermadonort, és válik inkább egyedülálló szülővé, mintsem, hogy férjhez menjen.

Márpedig az a tény, hogy a nőt a férfi teszi nővé, és a férfit a nő férfivá, talán ma már nem is annyira kézenfekvő. Mégis a valódi kulcs szerintem ebben rejlik. Legalábbis én személy szerint nem érzem jobban magam attól, ha csak a barátnőimnek tetszem. Nem elég végigtopogni a Váci utcában a legújabb magassarkúmban, hogy nők százai vessenek rám irigylő pillantást.

Forrás: Shutterstock

Nem hoz lázba, hogy a barátnőm szerint egy főnyeremény vagyok, és hogy szerinte mind a 10 ujjamra találok majd bárkit. Nem elégít ki a közösségi oldalakon kapott elismerés, és idegen férfiak vonzalma sem nyújt már hosszú távú elégedettséget. Egyetlenegy valaki jelenti számomra a megoldást mindezekre, és az a párom. Mert ő az egyetlen, aki engem nővé tehet.

Na jó, de mégis mitől érzem magam nőnek? Én főként attól, ha szeretve vagyok. Nem a barátaim által, a családom által, a kutyám által, avagy a kollégáim által. Hanem kizárólag az által, aki mellettem van. Minden más csak rövid távra elég. Úgy gondolom, hogy a szeretetnek rengeteg formája létezik - erre sajnos én sem írhatok biztos receptet -, de egyvalami biztos: ez semmilyen esetben sem a külsőségekben rejlik.

Ha egy nőt szeretnek, azt ő minden porcikájával érzi, és minden rezdülésével ezt sugározza magából. Gondolj csak bele, mennyivel kapósabb vagy te is egy boldog párkapcsolatban, mintsem éhező szingliként! Tudod, miért? Azért, mert teljesen megváltozik a kisugárzásod, amikor szeretve vagy, ahhoz képest, amikor csak szeretetéhes. És egy férfi ezt megérzi.

Akkor hát, mitől férfi a férfi? Nos, én azt hiszem, hogy ennek függvényében már nem is olyan nehéz levonni ezt a következtetést. Nem attól, amit az edzőtermekben magára szedett, sem attól, amit egy Pubban összeivott. Nem attól, hogy mekkora macsó és mennyi nőt fektetett meg, és nem is attól, hogy ezért mennyire menő a haverjai szemében. Nem a presztízs, nem egy titulus, nem a rang, nem egy szép test, nem egy helyes arc, nem a küllem, nem egy tárgy, nem az anyagiak azok, amik őt azzá teszik. Hanem az, ha megtanul testestül-lelkestül szeretni egy nőt. És pont.

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek