Uraim! Íme, az abszolút match gyilkos Tinder-fotók listája!

A virtuális társkeresők világában sok minden múlik a fotókon - első körben én is a külső alapján döntöm el, hogy valaki szimpatikus-e számomra vagy sem. Az utóbbi időben viszont egyre többször találkozom olyan profilokkal, amiktől kiakadok, és lendületből rányomok az "X"-re.

Nehéz volt kiválasztani a legirritálóbbakat és legröhelyesebbeket, de azért tettem egy próbát. Figyelem: erősen szubjektív lista következik!

Kinek van kedve találósdit játszani?

Számomra evidens, hogy olyan képeket töltök fel magamról, amiken egyértelműen felismerhető vagyok. De úgy érzem, a férfiak egy részének nem sikerül abszolválnia ezt a feladatot: vagy azért, mert leszarja az egészet, vagy azért, mert hiányoznak a vizuális esztétikai képességei. Hiába szeretném, nem tudok mit kezdeni az elmosódott vagy kilométeres távolságból lőtt szelfikkel, és a csoportképeket sem preferálom annyira. Tök jó, hogy emberünk imád koncertre meg focimeccsre járni, de hadd ne kelljen már találgatnom, vajon melyikük lehet Milán37!

Forrás: Shutterstock

A napszemüvegben, baseball sapkában pózolók motivációját sem értem teljesen. Ha nem látom rendesen a potenciális jelöltet, vagy azt feltételezem róla, hogy rejteget valamit, mi a francért lájkoljam?

Hány match-et ér egy ponty?

Na, itt vannak a másik nagy kedvenceim, a halasok. Gyerekkorom óta irtózom a nyálkás testű, dülledt szemű egyedektől, így rendszerint balra húzom az ilyen profilokat. A múltkor viszont egymás után dobta fel a rendszer a hallal fotózkodókat, végül nem bírtam tovább, rákérdeztem: mégis miért teszik fel ezeket a képeket? Az egyikük nagyon konkrét volt: "Ezen legalább kinézek valahogy." "Minden vasárnap megyek horgászni. Olyan barátnőt szeretnék, aki szívesen eljön velem" - magyarázta egy másik.

A legviccesebb az a fickó volt, aki azt írta: szerinte egy hatalmas harcsa kifogásánál nincs izgalmasabb dolog. (Szerintem meg van - de hát nem vagyunk egyformák.)

"Menő vagyok, bármit megtehetek, amit csak akarok!"

Nem tudom, ki hogy van vele, engem irritálnak a vitorlás hajón, golfszerkóban, kabrióban pózoló, nagyképű hólyagok. Pláne akkor, ha az adatlapjuk hemzseg a kliséktől és a helyesírási hibáktól, ami még rátesz az egészre egy lapáttal. Hangozzék ez akármilyen szentimentálisan is manapság, egy ember igazi értékét nem a pénz határozza meg, hanem az, hogy van-e benne szeretet.

Nem fogok rápörögni valakire pusztán azért, mert csillivilli verdája van - és ami még ennél is kínosabb, ha utólag kiderül, hogy csak úgy odaállt valakinek az autója vagy hajója mellé. Pár fotó erejéig.

Forrás: Shutterstock

Bébibumm a Tinderen

Utoljára hagytam a számomra legidegesítőbb kategóriát. Az a pasi, aki az unokahúgával/keresztlányával/szomszéd Emmácskával próbál csajozni, nemcsak etikátlan, de még ostoba is. Nyilván abban reménykedik, hogy meglátom benne a tökéletes férj alapanyagot, és egyből a karjaiba (aztán meg az ágyába) omlok, és neki ezért semmi különösebbet nem kell tennie.

Ugyanez a helyzet a gyerekkel pózoló apukákkal. Persze értem én, hogy kell az önpromó, azt is értem, hogy az illető így kívánja jelezni, hogy rendes, tisztességes ember, aki mindent megtesz a srácaiért. De ez egyáltalán nem nyerő nálam, olyannyira nem, hogy egyből balra húzom az ujjamat. Szerintem egy családi fotónak semmi keresnivalója Tinderen (nem beszélve a gyerekek személyiségi jogairól), ahogy az illető anyukájára, exére sem vagyok kíváncsi az ismerkedés eme fázisában.

És hogy milyen profilfotót kellene feltenniük a férfiaknak? Olyat, ami megmutatja őket a maguk valóságában. Egyszerűen, őszintén, sallangmentesen.

Utóirat: Azokról az idiótákról, akik kéretlen farokfotókkal bombázzák a nőket, most nem ejtenék szót, róluk majd egy külön cikkben fogok írni.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek