Női bosszú: Te megalázol, én megcsallak!

- Saci, gyere, játsszunk egyet! - állította a bábukat a táblára. Látva felesége arcát, taktikát váltott.

- Saci, láttam, hogy kinézted magadnak azt az új Gucci táskát, amit annyira szeretnél...

Ezzel el is érte, amit akart, a felesége leült mellé az asztalhoz.

- Lehetsz a fehérrel - adta át a játék kezdési jogát. - Addig elmesélem, hogy újabb értekezésem jelenik meg az amerikai tudományos szaklapban, a ...

Lépett. Majd várta a felesége lépését, amit azonnal le is reagált:

- Saci, nem gondolkodtál előre. Így három lépésből leütöm mindkét gyalogod, és szabad az út a királynődhöz. Ám hogy izgalmasabb legyen a játék, most inkább mást teszek, remélem legközelebb odafigyelsz majd! Na, szóval, lesz egy konferencia is, ahol főelőadóként beszélek majd az új játékelméleti kutatásom eredményeiről. Hm, látom, hogy megint nem fogadtad meg a korábbi tanácsomat...

Forrás: Shutterstock

A felesége lépésére válaszként leütötte annak egy bábuját a tábláról, majd folytatta:

- A rossz lépésekről jut eszembe, hogy Sanyi hívott. Szeretné bővíteni a vállalkozását, és kellenének mellé még szakmunkások, hogy ne csak vízvezeték-szereléssel foglalkozzanak, hanem komplex szolgáltatást tudjanak nyújtani. Mondtam neki, hogy a banktól kérjen hitelt, a családtagok jó kapcsolatát nem rontjuk meg pénz kölcsönzésével, és adtam neki még néhány tőzsdei tippet. Bár amilyen egyszerű szegény... Saci, figyelj, nem gondolkodsz előre a lépéseknél. Mindig szerettem benned, hogy jól játszottál, de mostanában szerintem megkopott a tudásod. Mi van veled? Lehet, beülhetnél valamikor esetleg egy kis ismétlésre.

Majd újra ő következett, és leütötte a felesége bástyáját.

- Jut eszembe, meghívtam a barátnőd férjét, ha van kedve, üljön majd be az egyik esti kurzusomra. Esetleg te is vele tarthatnál, fontos lépést tartani a tudománnyal. Matt - mondta, majd széles mosoly terült el az arcán. - Nem baj, Saci, legközelebb majd jobban megy a játék. A következő alkalommal tanítok neked néhány hasznos lépéskombinációt.

- Jánoskám! - gondolta magában Saci. - Hiába vagy te a játékelmélet professzora a legnívósabb egyetemen, ha mégis olyan vak vagy, hogy az önimádatodtól nem látod, milyen boldogan csallak már évek óta a vízvezeték-szerelő bátyáddal. Ő nemcsak a csövekhez, hanem a női szerelvényekhez is nagyon jól ért ám! Imádom a tudatot, hogy leggyakrabban az antik íróasztalodon szeretjük egymást, és ez nem kevesebb a részemről, mint egy sakk-matt, édes! Hiába elméletben tiéd a játék, de enyém a gyakorlatban!

Bacsinszki Petra novellája.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?