párkeresés Tinder valóság Császár Zsanett átverés hazugság ismerkedés
Néhány hete a Tinderen megismerkedtem valakivel, aki külsőre pont az esetem volt. Levelezni kezdtünk, és megbeszéltünk egy randit. Izgatottan készültem az első találkozóra, felvettem a legdögösebb ruhámat, és negyed órával előbb érkeztem a megbeszélt helyszínre, hogy a legjobb formámat tudjam nyújtani.

Aztán bekövetkezett az igazi rémálom. A fickó úgy nézett ki, mint valami természeti katasztrófa. Legalább kétszer annyi kiló volt, mint a képeken, a pólóján hatalmas izzadságfoltok éktelenkedtek, és valószínűleg az arcát is agyonretusálta a fotókon, mert élőben sokkal idősebbnek tűnt.

Nyilván nem vagyok annyira naiv, hogy azt gondoljam, a profilfotók 100%-ban a valóságot tükrözik. Ám az illető alaposan túllőtt a célon, így nem tette zsebre, amit ezután kapott. Iszonyúan felhúztam magam, mert nem elég, hogy csalódást okozott, még hülyének is nézett.

Mások valószínűleg elnézőbben, nyugodtabban kezelték volna ezt a szituációt, de én sokadszorra futottam bele hasonlóba, és most elszakadt a cérna. Kíméletlenül lehordtam a pasit a hazugsága miatt, és hiába próbált mentegetőzni, nem érdekelt a magyarázkodása. (Szerencsétlen azzal a dumával akart kijönni a helyzetből, hogy a túlphotoshoppolt képeket igazából viccnek szánta, csak balul sült el.) Egy ponton aztán annyira ideges lettem a szánalmas hebegésétől, hogy földhöz vágtam a virágot, amit hozott.

Úgy gondolom, senkinek nincs joga ilyen mértékben megvezetni a másikat - ez igenis nettó szemétség. Én pedig nem vagyok szent, se mindent elnéző és megbocsátó lélek. Ha úgy érzem, át akarnak vágni, akkor kibújik belőlem a vicsorgó fenevad. Sajnos a társkereső oldalakon hemzsegnek a csalók. Én is belefutottam már egy-kettőbe, akik olyan mesterien űzik ezt a műfajt, hogy a névjegykártyájukon simán állhatna ez titulusként: hivatásos manipulátor.

Forrás: Shutterstock

Ezek a férfiak és nők arra apellálnak, hogy impozáns fotóikkal elhomályosítsák az ellenkező nem tisztánlátását, és valószínűleg sikerülni is fog nekik - főleg akkor, ha a matchpartnerük magányos, szeretetre vágyik és ki van éhezve a szexre. Egy rutinos tinderes pedig pontosan tudja, mit kell tennie, hogy felkeltse a másik érdeklődését. Engem is elszédítettek a szép szavak, a fantasztikusan megkomponált felvételek meg azok az ígéretek, amikből semmi sem lett.

Ám tanultam az esetből, és ezentúl másként lesz. Bárkiről legyen is szó, ragaszkodni fogok ahhoz, hogy több képet küldjön magáról. Nem miniatűr méretűt, hanem nagyot, teljes alakosat - mindenféle retus, korrekció és filter nélkül. Sőt, még a webkamerát is be fogom vetni annak érdekében, hogy megkönnyítse az igényeimnek leginkább megfelelő férfi megtalálását.

Persze tudom, hogy nem a centiken és a kilókon múlik a boldogság - a kisugárzás és a magabiztosság az, ami igazán számít. Ám ha valaki különféle funkciókkal próbálja a valóságtól eltérőre retusálni a külsejét, az nagyon nem oké.

Viszont elgondolkodtam a viselkedésemen is. Arra jutottam: legközelebb nem engedem, hogy úrrá legyen rajtam az indulat, és megpróbálok finomabban fogalmazni. Valahogy így: "Bocs, nem erre számítottam. Sok sikert kívánok neked a továbbiakban!"

5+1 pasi, akitől kíméljen meg a Tinder!http://www.she.hu/herself/20181112-az-ilyen-ferfiaktol-mentsen-meg-a-tinder-ivanova-daniela.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.