Nemcsak a boldogságért, de a szerelemért is küzdeni kell!

Együttlétünk tizedik évéhez közeledve értettem meg azt igazán, hogy nemcsak a boldogságért, de a szerelemért is folyamatosan meg kell dolgoznunk.

A Kedves, aki utazással és ajándékokkal, bókokkal és csókokkal árasztott el az első években, most magára öltötte a gondoskodó családapa és férj szerepét. A reggeli frissen főzött kávéval ébresztés hétvégére tolódott - mert több munkát vállalt a család gyarapodásával.

De! A hajnali ölelések és csókok ma sem maradnak el, mert búcsú és napi motiváció, bátorító szavak nélkül soha nem lép ki az ajtón. A barátokkal való sűrű kiruccanások ideje hangos családi összejövetelekké változott. Azonban a kavalkád közepette sem mulasztunk el egy-egy kedves, figyelmes, a másik szorgalmát dicsérő megjegyzést ejteni és néhány szíverősítő csókot ajándékozni egymásnak.

Az éjszakázások, a folyamatos házimunka, a gyerekprogramok és a pénzkeresés mellett alig jut idő arra, hogy éjszaka bármi is történjen - az ágyba zuhanás várva várt pillanatán kívül.

Ám egy ölelés, a lerúgott paplan visszahelyezése az összekucorodott, libabőrös testre, egy simogatás és egy fülbe súgott kedves "szeretlek melódia" könnyű pihenést és több frissességet kölcsönöz a reggeli starthoz. Az apró örömök meglelésének, megélésének és értékelésének ideje költözött be az életünkbe. Mindketten tudjuk, hogy az együtt töltött idő minősége rajtunk múlik.

Forrás: Shutterstock

Hozzáállásunk, humorunk, önmagunkba és egymásba vetett bizalmunk erőssé tesz bennünket, és olyan eddig rejtett (meg nem látott) képességeink kerülnek napfényre, amelyekről fogalmunk sem volt. Formálódásunk folyamatos, mestereink a gyermekeink és a mindennapok - sokszor embert próbáló, türelemfeszegető - megpróbáltatásai, kihívásai

Lassan megtanulunk másként látni. Lecseréljük az évek óta hozzánk nőtt "szemüveget", aminek a hatására a hétköznapokban már nemcsak szürkeséget, hanem itt-ott felbukkanó színeket, vibráló fényeket is képesek vagyunk meglátni.

Egy mosollyal, egy biztató szóval, kacajjal teli közös játékkal, egy finom vacsorával, egy könnyed beszélgetéssel, egymás könnyeinek felszárításával vagy egyszerűen csak a hallgatásunkkal jelezzük, hogy nyitottan állunk a folyamatos formálódás, fejlődés előtt. Lassan építjük meg szeretetünk, szorgalmunk, odaadásunk és kitartásunk emlékekkel teletűzdelt, lélegző fellegvárát - mely mindenkinél más, egyedi, értékes és utánozhatatlan.

Györfi Bíró Melinda

Forrás: Mudra Lszló
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek