szerelem hűség távkapcsolat vágyódás távolság Ferencz Gabriella kitartás
Egy újabb hajnali kelés, még az első napsugarak előtt. A lány szeme csak résnyire nyílt ki, de pontosan tudta, merre kell mennie a lakásban, mit hol talál.

Ahogyan azt is, mennyi időre van szüksége ahhoz, hogy igazából felébredjen. Utazik - megint, még mindig. Négy éve kezdte, azzal a reménnyel, hogy ez csak átmeneti állapot, és pár hónap múlva újra együtt lehet a férjével. Imádták egymást, nagy terveket szövögettek közös házról, családról, gyerekekről.

Aztán egyik kudarc követte a másikat, szomorúbbak lettek, bár a szerelmük továbbra is lángolt. Együtt mindent megoldottak, az akadályok, gondok pedig csak tovább erősítették a kapcsolatukat. Semmi olyan nem történhetett, amin ne segített volna egy csók vagy egy szoros ölelés.

Egy éve voltak házasok, amikor a férjének megszűnt az állása, de ezzel egy időben külföldön egy kiváló lehetőség kínálkozott. A lány örült, hogy a sors megkímélte a párját a munkanélküliségtől. Pontosan tudta: túlságosan tevékeny ahhoz, hogy otthon üljön és semmit se tegyen. Ezen kívül az önbecsülésén is csorbát ejtett volna a munkanélküliség. Az örömhír könnyeket csalt a lány szemébe, de nem feltétlenül a boldogság miatt.

Önzetlenül, szíve legmélyéről kívánta férjének a legjobbakat, így mindenben támogatta. Aggodalmait és kétségeit elhallgatta és magába zárta: hogyan küzdik majd le a távolságot? Hogy tartják életben a szerelmüket? Hogyan pótolhatná egy telefonhívás a férfi oltalmazó ölelését? Hogy éljen egyedül, amikor leghőbb vágya az volt, hogy élete végéig a párja mellett ébredjen?

A kérdések, kételyek nem várt mennyiségben törtek rá, és ha sikerült egyet elhessegetnie, másik öt jött helyette. Még mindig szíve mélyéről jött a mosolya, mikor a férfira nézett - de nehéz volt a könnyeket visszatartania, mikor egyre csökkent az együtt tölthető napok száma.

Forrás: Shutterstock

Négy évvel ezelőtt félévnyi távházassággal számoltak, így ennek megfelelően rendezték be életüket. A lány folyamatosan állást keresett külföldön, miközben párja a vártnál könnyebben viselte a köztük lévő ezer kilométerrel járó nehézségeket. Rendületlenül bízott abban, hogy a következő hónapot már nem kell külön tölteniük, hogy nem kell újra felülniük a buszra, és tíz órán keresztül utazniuk, ha látni szeretnék egymást.

Igen, havonta egyszer adatott meg ez a lehetőség a számukra, és akkor is csak négy napra. Kilencvenhat órába kellett összesűríteniük a szenvedélyt, gyengédséget, a közös reggeliket, összebújást, mozizást, kirándulást. Olyan élményeket, melyeket mások heteken keresztül terveznek és valósítanak meg.

Ám a búcsúk során minden igyekezetük ellenére hiányérzetük volt. Valami mindig kimaradt, amire majd csak a következő alkalommal kerülhet sor - ha persze az időjárás is úgy akarja... Az idő múlásával egyre szorosabbá váltak az ölelések, hosszabbá a csókok a viszontlátáskor és az elköszönéskor. Nem akarták elengedni egymást, vártak a csodára, egy isteni közbeavatkozásra, hogy ne kelljen ezt újra végigcsinálniuk.

A lány a huszonötödik utazására készült - ugyanennyit teljesített már a párja is -, de ezúttal nagyobb bőröndbe csomagolt, rengeteg ruhát, piperecikket vitt magával. Mert nemcsak a férjét látogatta meg, hanem állásinterjúra is készült, és érezte, tudta: most jött el az a csoda, amire négy éve várt. Ezúttal nem négy napig marad, hanem örökre...

Nem fontos, melyik városban él, csak az, hogy együtt lehessenek, hogy bármikor ölelhessék és csókolhassák egymást. A szerelmük ugyanis semmit sem változott, ahogyan a szemükben csillogó vágy és szenvedély sem kopott meg. A lány mosolya újra a régi lett: önfeledt, boldog. Ezúttal a könnycsepp is kicsordulhatott a szeméből, hiszen nem bánatból, hanem örömből fakadt, így boldogan engedett utat a számára...

Ferencz Gabriella novellája

Engedd meg, hogy olykor hiányozz! http://www.she.hu/herself/20180515-engedd-meg-hogy-olykor-hianyozz-nekem-szego-lindi.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.