Egy tökéletlen háziasszony karácsonya

Kérem, a csúcskategóriás, full extrás háziasszonyok ugorják át ezt a cikket!
Most, hogy túl vagyok az ünnepeken, ideje számvetést készíteni arról, hogyan is szuperáltam, mint háziasszony.

Mindezt annak reményében, hogy mérlegelve a hibákat és örvendezve az apró sikereknek, a következő ünnepen sokkal hatékonyabban működjenek a dolgok.

Tervezés

Nagyon fontos része az ünnepi készülődésnek. Ha nem készítesz tervet, akkor eggyel kevesebb okod lesz agybajt kapni, mert a tervek sajátja, hogy semmiképpen ne működjenek. Én például készítettem B tervet is, hogy elmondhassam magamról: mindenre felkészülten kaptam idegösszeomlást naponta kétszer.

A tervem egyedüli hibája, hogy a Föld bolygón próbáltam megvalósítani. A Vénuszon biztosan sikerült volna, mivel egy vénuszi nap 243 napig tart. Bár állítólag nagy arrafelé a forróság, ami kinyírta volna a karácsonyi hangulatot...

Szándék: előre megfontolt Kivitelezés: 3 pont

Takarítás

A takarításnál az a koncepcióm, hogy először nagyobb rumlit csinálok, mint volt. Amikor a káosszal elkészültem, és a lakás úgy néz ki, hogy nem tudod eldönteni, ez egy bűncselekmény helyszíne vagy költözködés, akkor nagyon hatékonyan elkezdem elbaszni az időt azokkal a dolgokkal, amiket találok.

Például a nyolcadikos ellenőrzőkönyvemmel vagy a gyerekeim kiskori fotóival stb. Néhány óra múlva pánikba esem: "Jaj, semmivel sem leszek így kész!" És tényleg. Minden alaposságot nélkülözve gyorsan rendet teszek, és örülök annak, hogy olyan sokat romlott a szemünk, hogy ezt nem is fogjuk észrevenni.

Szándék: megvolt Kivitelezés: 3 pont

Dekoráció

Először elő kell keríteni a dobozokat, amelyekbe előző évben mindent rendezetten belepakoltam és levittem a pincébe. Persze csak akkor derül ki, hogy a "karácsony" feliratú dobozban a húsvéti díszek vannak, amikor a nappaliban kinyitom. Nem baj, így csak 25 dobozt kell átnéznem. Pozitív maradok, örülök, hogy nem nagyobb a pincénk.

Amikor végre megtalálom, szomorúan kell látnom, hogy kb. annyira rendezettek benne a dolgok, mint a frizurám ébredéskor. A fényfüzéreket hosszú perceken át bogozgatom, és már majdnem elhiszem magamról, hogy végtelen türelemmel áldott a sors, amikor varázsütésre elfogy. Egy csomót gondolok Gordiuszra, és sosem használt jénai edényekbe rakom a hülye füzéreket. Ezután egyszerűen csak büszke vagyok a kreatívságomra és a rendhagyó dekorációs ötleteimre.

Forrás: Shutterstock

Szándék: feltett Kivitelezés: 10 pont

Főzés

Felöltöm a kedvenc kötényem, és mosolygok. A pillanat olyan, mintha egy reklámfilm kezdődne. Csak közben én arra gondolok, hogy mennyivel szívesebben betonoznék inkább. Ezután 10 percenként leszaladok a boltba, mert a körültekintően összeállított, több méteres bevásárló listával intézett nagybevásárlás ellenére valami mindig hiányzik.

A főzésben az a jó, hogy ami leéghet, az leég, ami kifuthat, az kifut, de legalább vidáman telik az idő, amíg a tűzhelyet, az edényeket és az őrület határát súrolod újra meg újra. Ám ha eléggé előrelátó voltál, akkor hozzámentél feleségül egy szakácshoz, mint én.

Szándék: bűnös Kivitelezés: 10 pont

Sütés

Az idén a piskótámra voltam a legbüszkébb, egészen az utolsó pillanatig. Nyolc tojásból készült, és úgy dagadt fel sütés közben, mint a legszebb hajók vitorlái. De aztán, az utolsó percben hirtelen szélcsend lett a kulináris élmények tengerén. A büszke vitorlás hajóból egy nyomorult tutaj lett. Nem keseredtem el, meglekvároztam, és nyolc tojásos piskótatekercs lett belőle. Nem veszítettem el a lelkesedésemet. Újrakezdtem az egészet.

Eddig is tudtam, de most megszereztem a végső bizonyosságot arra, hogy a történelem ismétli önmagát. A második sütés is jól indult, a végeredmény pedig csak egy kicsit lett vékonyabb, mint a linóleum a talpam alatt...

Szándék: soha többé Kivitelezés: 2 pont

Kedves nőtársaim! Mi, akik sohasem leszünk zseniális, utánozhatatlan, fantasztikus háziasszonyok, ne keseredjünk el a balsikereink láttán! Mi biztosan másban vagyunk tehetségesek. A legjobb, amit tehetünk, ha nem drámaként tekintünk a kudarcainkra, hanem komédiaként. Edződjünk meg, hisz nyakunkon a húsvét!

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek