szerelem kibeszélő magazin elengedés párkapcsolat Herczeg Zsuzsa érzelmek
"Addig vagyok veled, amíg nem találok jobbat" - közölte veled a férfi. A kegyetlen szavak érdekes módon nem befolyásolták az időjárást: a nap tovább sütött, a szellő ezek után is kellemesen simogatta a karod.

A bensődben azonban annál nagyobb vihar támadt. Mintha egy tőrt döftek volna a szívedbe, aztán meg is forgatták volna benne. A fájdalom szinte elviselhetetlenné vált, de te továbbra is görcsösen markoltad a kezét, miközben ezer és egy gondolat cikázott villámként a fejedben. Az önbizalmad és az eddigi biztonságérzeted egy pillanat alatt a semmibe veszett - ahogy a tudat is, hogy ti ketten egymásnak lettetek teremtve.

Mikor döntött úgy a másik, hogy mást akar? Igaz, mindenkinél létezik szebb, fiatalabb, okosabb, viccesebb... De eddig azt hitted, mindez nem számít, neki te vagy a legtökéletesebb. Az volt a terv, hogy együtt öregedtek meg - és persze, a dolgok olykor változhatnak. De ha mégsem erre vágyik, akkor sem teheti meg, hogy csak "használ" téged, és hiánypótlásként, időtöltésként tekint rád...

Ez az a pont, ahol azt kellene mondanod: hagyjuk abba...

De nem mondod, mert a szerelem elveszi a büszkeséged, a józan eszed - maga alá gyűr, még ha az önérzeted lázong is közben. Talán nem is hiszed, hogy a másik már nem szeret, hiszen te még mindig ugyanúgy odavagy érte. És ha szerelmes vagy, hajlamossá válsz kivetíteni a másikra az érzéseidet, így az egyértelmű jeleket is semmisnek tekinted.

Forrás: Shutterstock

Védtelenné és kiszolgáltatottá válsz - csak a másik jellemén múlik, hogy kihasználja-e a helyzetet, vagy sem. Ha nincs szerencséd, addig vergődsz a hálójában, míg ki nem nyújtja csápjait egy másik ízletes falatért. Nagy az étvágya: selyemfonalával körbefon és gubóban tart, hogy az ínséges időkre is el legyen látva élelemmel. Fogva tart, míg minden értékes dolgot ki nem szív belőled - majd kiköpi az üres vázadat...

Hol van már az ábrándozó tekintet, amivel egykor rád nézett! Régen áhítattal hallgatta a napi sztorijaidat, és bármiben segített, ha arra volt szükséged. Az apró gesztusok már mind a múlté, a közös jövőkép is összeomlott, de ő mégis - még mindig! - fogja a kezed, nem enged.

Szüksége van rád, amíg valaki nem markolja ugyanolyan szenvedéllyel a tenyerét, mint te. Mert elengedni nehéz: őt a kényelem motiválja, téged a szerelem... Mennyi megaláztatás kell ahhoz, hogy ellen tudj állni egy ilyen embernek? Hány rideg estének kell eltelnie?

Egyszer eljön az idő, amikor azt mondod: nincs tovább - ő pedig hideg tekintettel rád néz, és nem könyörög neked. Ne bánkódj, ha egy ilyen szerelemnek vége! Még akkor se, ha egy ideig még a fák is az ő nevét suttogják...

Az érzelmi zsaroló kihasználja azt, hogy te mennyire szeretedhttp://www.she.hu/herself/20180110-erzelmi-zsarolas-a-kapcsolatban-juhasz-bianka.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.