magazin emlék kibeszélő öröm dícséret bók Császár Zsanett szavak kedvesség
"Neked van a legszebb szád, amit valaha láttam" - mondta néhány éve egy jóképű idegen, miután meghívott egy italra a kedvenc báromban. "Tényleg?" - kérdeztem unottan, de kedvességet színlelve. "Igen!" - ismételte meg a férfi. "Annyira gyönyörű íve van, hogy legszívesebben most, azonnal megcsókolnám!"

A hiúságomnak persze jólestek a szavai, de azért nem vágtam magam hanyatt tőlük. Talán azért, mert 15 éves korom óta azt hallom a pasiktól, hogy milyen szexi ajkaim vannak, milyen jók a melleim, és mennyire izgató a fenekem. Az efféle bókokkal két problémám van: egyrészt unalmasak és közhelyesek, ezért már nem érik el az ingerküszöbömet, másrészt csak bizonyos testrészeimre vonatkoznak.

Persze ez nem azt jelenti, hogy zsigerből utálom az ilyet. Más nőkhöz hasonlóan én is szeretem, ha megdicsérik a hajamat, a bőrömet vagy az új ruhámat. (Persze udvariasan, nem obszcén módon.) De még jobban értékelem azokat a bókokat, amik a lelkemről szólnak. Szerencsére kaptam ilyeneket is - ezek voltak közülük a legemlékezetesebbek:

1. "Bárcsak olyan lennék, mint te!"

Oszkárral a középiskolai színjátszó körben ismerkedtem meg. Rokonlelkek voltunk, mindketten imádtunk szerepelni, és arról álmodoztunk, hogy egyszer majd meghódítjuk a világot jelentő deszkákat. Emlékszem, egy előadás után reggelig sétálgattunk a városban, aztán Oszkár hirtelen megállt előttem, és így szólt: "Azt kívánom, bárcsak olyan lennék, mint te! Mindig a magad útját járod, és senkinek sem akarsz megfelelni." Az az éjszaka azóta is sokszor eszembe jut - különösen akkor, amikor valaki sárba akarja tiporni az önbizalmamat.

2. "Nagyon erős a kisugárzásod!"

Régebben egy multinál dolgoztam. A szokásos reggeli megbeszélés után épp a kávémat kortyolgattam, amikor az egyik kollégám odalépett hozzám, és megjegyezte, hogy nagyon erős kisugárzásom van. A kijelentése őszintén meglepett, mert az illető barátságtalan, mogorva ember hírében állt. Próbáltam nem elérzékenyülni, de mégis meghatódtam, főleg azért, mert hozzáfűzte: ritkán találkozott ilyen karizmatikus személyiséggel. És hogy tekintsek erre ajándékként... (Megfogadtam a tanácsát. Ez a bók nemcsak a napomat tette szebbé, hanem az egész későbbi életemre hatással volt.)

Forrás: Shutterstock

3. "Köszönjük, hogy vagy nekünk..."

A legjobb barátnőm nyáron ment férjhez, a szertartást egy vidéki kastély kertjében tartották. Pár héttel az esküvő után egyik barátunk kiposztolt az Instagram oldalamra egy közös képet, méghozzá a következő szöveggel: "Te vagy a lelke és motorja ennek a csapatnak, nélküled szétesne az egész. Köszönjük, hogy vagy nekünk!" Bevallom, leírhatatlan érzés volt olvasni.

4. "Minden festő szívesen lefestené a testedet..."

Sokszor egyáltalán nem vagyok elégedett az alakommal, az ilyen időszakaimban pedig az ismerkedés is nehezebben megy. A férfi, akivel mostanában randizgatok, azt mondta: ha a reneszánsz korában élnénk, minden festő az én testemet szeretné lefesteni - és ő is naphosszat tudna gyönyörködni a nőies idomaimban. Korábban senkitől nem hallottam ilyen dicséretet, úgyhogy minden gátlásom elszállt.

+ 1

A legszebb bókot mégis a szomszéd kisfiútól kaptam, amikor először meglátott a piros pöttyös fürdőköntösömben: "Olyan vagy, mint egy óriási Túró Rudi. Szeretlek!"

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.