magazin kibeszélő Greta May karakán férfiak párkeresés határozott fellépés határozottság arrogáns ismerkedés
Egyre több nőtől hallom azt a véleményt, hogy a férfiak nem szeretik a határozott, karakán csajokat, akik kiállnak magukért, és megmondják a véleményüket.

A "bólogató cicababák" viszont könnyen bepasiznak, mivel a butaságig menően simulékonyak - a teremtés koronáinak nagy része pedig ezt várja el.

A fenti elmélet hirdetői azt mondják, hogy a rossz tapasztalataik miatt gondolkodnak így. Szerintük azért nem sikerül pasit találniuk, mert nem vigyorognak és helyeselnek mindenre, mint "más nők". Tudom, ez elsőre népszerűen hangzik... Mégis azt hiszem, hogy valójában ritka, amikor a határozottság miatt hátrál meg egy srác. Nyilván vannak szélsőséges esetek, de többségében nem ez a jellemző.

A férfiak nagy része igenis bírja, ha egy nőnek van saját véleménye, és kiáll magáért. Azt viszont tényleg nem szeretik, ha a kiszemeltjük lépten-nyomon, kényszeresen az orruk alá akarja dörgölni, hogy milyen karakán. Mert amikor valaki kétségbeesetten - szinte arrogánsan - próbálja bizonygatni valamelyik jellemvonását - oda nem illő szituációkban is -, az mindig visszatetszést szül. És ez nemtől függetlenül igaz.

Gondoljunk csak bele! A nők többsége olyan udvarlót szeretne, aki mellett biztonságban érezheti magát. Aki fizikálisan is megvédi, ha bajba kerül. Mégis csak minimális százalék választ olyan pasit, aki úton-útfélen G.I. Joe-t játszik. Alapjáraton kedves, normálisan viselkedő férfira vágyunk. Hálásak leszünk, ha elküld a fenébe egy tagot, aki fogdos minket a sorban.

De ha be akar húzni a pincérnek, csak azért, mert az vörösbor helyett fehéret szolgált fel, menekülőre fogjuk. Mert az ok nélkül hőbörgő és kakaskodó srácokat bunkónak, nevetségesnek vagy szánalmasnak minősítjük, nem?

Forrás: Shutterstock

Szerintem a fiúk ugyanígy vannak. Sokallják, ha egy nő - csak azért, hogy a karakánságát bizonyítsa -, balhézni kezd minden jelentéktelen apróság miatt. Miért ne lenne természetes, hogy kedves barátnőt szeretnének maguk mellé? Hiszen mi sem akarunk undok pasit! Egy valóban határozott nő ereje belül rejtőzik - ha költői akarnék lenni, úgy is mondhatnám, hogy nyugodt fenséggel szunnyad a mélyben.

És csak akkor tör felszínre, ha tényleg szükség van rá. Aki ok nélkül fitogtatja az erejét, az valójában fél. Persze, hogy nem kelt bizalmat, ha rögtön ráförmed a másikra - akkor is, mikor nem megütni, hanem simogatni akarják.

Szóval, az egészséges mértéket kéne megtalálni. Alap, hogy minden nő - sőt, minden ember, nemtől függetlenül - kiálljon magáért. De attól még senki nem lesz bólogató cicababa, ha megnéz a pasijával egy amúgy szerinte unalmas filmet (főleg, ha a másik viszonozza valamivel a kedves gesztust). Ha viszont abba megy bele, hogy élete szerelme háremet tartson, pedig valójában majd' megszakad a szíve emiatt, az más.

Egy karakán nő minden olyan helyzetben kiáll magáért, ami méltatlan számára. Jelentéktelen dolgokban viszont tud alkalmazkodni - persze csak akkor teszi, ha ezt vissza is kapja a másiktól. Egy jó párkapcsolatban mindkét félnek alkukésznek kell lennie egy egészséges határig. Ha az erre való hajlandóság nem érződik, hamar kiszáll a másik fél, ebben pedig nincs semmi meglepő.

Szerinted mit szólnak a pasik a karakán nőkhöz?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.