3 férfitípus, akik tuti összetörik a szíved

21. századi jelenségek ők, akik már az ókorban is léteztek, csak mostanság aggattak rájuk tetszetős neveket. Friendzone, Fuckboy és Badboy, azaz a haver a barátzónából, a csődör és a rosszfiú.

Úgy vonzzák a női szíveket, hogy a párkeresés során akarva-akaratlanul is beléjük futunk, csak aztán győzzünk kimászni ebből a maszlagból!

Srác a Friendzone-ból

A belső értékeket szem előtt tartó hölgyek alfája és ómegája lehet az a férfi, aki legjobb barátként funkcionál, hiszen a legsötétebb titkainkat is megoszthatjuk vele. A barátság még szorosabbá fűzése után már egymás lelki társai vagytok, és onnan csak egy hajszál választ el a gondolattól: "Miért ne lehetne több is köztünk, ha ilyen jól megértjük egymást?" Hiszen alapvetően ez lenne az ideális felállás: a párod a legjobb barátod is. Ha működik köztetek a kémia is, és alkalmanként még össze is bújtok, akkor bonyolódik a helyzet, hiszen átléptetek egy határt, ahonnan nehéz, vagy akár lehetetlen visszafordulni.

Ezzel abban az esetben nincs is gond, ha mindketten ezt szeretnétek, és a baráti viszonyt szerelmi kapcsolattá akarjátok alakítani. Akkor van nagy bukta, ha a srác úgy gondolja, ez csak "barátság extrákkal". Mert te ekkor már testileg-lelkileg túl mélyen benne vagy, és nem tudsz visszatáncolni a "csak haverok vagyunk" viszonyba.

Mit tehetsz?

Figyelj arra, hogy addig ne lépj át se testileg, se lelkileg egy láthatatlan határt se, amíg nem vagy benne teljesen biztos, hogy a másik is ugyanúgy vélekedik erről, mint te. Mindketten éreztek valamit? Ebben az esetben megér egy próbát a dolog, de azt mérlegeld előtte, hogy nemcsak egy fellángolásról van-e szó, nemcsak azért bújtok egymás ágyába, mert kéznél van a másik, hanem valóban komolyan is gondoljátok.

Fuckboy

Ártalmatlannak tűnő férfitípus, aki lehet a szomszédod, az egyik haverod vagy egy szórakozóhelyen megismert srác is. A kifejezés az életmódjára vonatkozik, és szinte biztos, hogy a 20-as éveid alatt legalább egyszer összefutsz egy ilyen szívtörővel. Bizony, ők azok, akik szerelmet ígérnek, de csak egy-egy éjszaka erejéig. Őszinte érdeklődést színlelnek, fifikásak, pontosan tudják, hogy mit kell tenniük és mondaniuk ahhoz, hogy lecsússzon rólad a bugyi.

A vadászat számukra igazi kaland, ezért nem restek megharcolni az éppen aktuális kiszemeltjükért. Bővelkednek romantikus gesztusokban is: becéző szavak, emlékezetes randik, féktelen bulik. Pezsgő élet és szenvedély lengi körül őket, a kisugárzásuk pedig egyszerűen lehengerlő.

Ember legyen a talpán, aki ellent tud állni ennek a carpe diem életérzésnek - de sajnos komoly szándékaik nincsenek veled kapcsolatban. Amint megkaptak, le is lécelnek, hogy aztán az új préda bekerítésén fáradozhassanak. Te pedig ott maradsz összetört szívvel, szerelmesen.

Forrás: Shutterstock

Mit tehetsz?

Mivel nem láthatod előre, hogy a srác, akibe belehabarodtál, tisztességesen közelít-e feléd vagy csak skalpokat gyűjt, ezért nincs könnyű dolgod. Egyértelmű a helyzet, ha az első együtt töltött éjszakátok után felszívódik, ám vannak, akik hetekig, hónapokig talonban tartanak lányokat, hogy ha épp nem ér rá az első számú kiszemeltjük, legyen B vagy C terv is.

Légy résen, és ne tárulkozz ki elsőre! Hallgass az intuíciódra, és ha jelez az a bizonyos vészvillogó, fogd menekülőre a dolgot, még mielőtt teljesen belebonyolódnál érzelmileg a kapcsolatba! Óva intő jel lehet például, ha egy tökéletes hétvége után napokra eltűnik, de szombat este spontán iszogatni hív.

Badboy

A rosszfiúk, akikről a legegetrengetőbb filmes szerelmeket is mintázták. Megvan az az igazi rosszarcú, alvilági figura, aki Robin Hoodként óvja az elesetteket, közben pedig simán leszedi a még nála is keményebb tagokat? Ez az elemi férfierő képes kiforgatni az egész világodat a négy sarkából, és megbolondítani még a legszelídebb lányt is.

A három felsorolt típus közül a rosszfiú nem csak átvitt értelemben véve a legveszélyesebb választás. Elrabolja a szívedet, és letaglóz, olyannyira, hogy a szerelemtől vakon már ne láthasd a fától az erdőt.Rebellis viselkedése miatt pedig békés jövőről ne is álmodj!

Egy idő után érezni fogod, hogy nem passzoltok, más az értékrendetek, és az izgalom, ami először vonzott, egyenlő a bizonytalansággal. Egy rosszfiú lételeme az adrenalin, akinek bonyodalmak nélkül sosem lesz teljes az élete. Ilyenkor jön a gondolat, ami a fejedbe kúszva azt súgja, hogy majd te megszelídíted, mint rókát a Kis Herceg. Hát nem! Kutyából nem lesz szalonna, ahogy egy vérbeli rosszfiú sem fog kezes báránnyá változni a csókjaid nyomán.

Mit tehetsz?

Egy badboy "csajának" lenni - nem véletlenül mellőztem a "barátnő" szót - igazi kaland: perzselő, impulzív, felejthetetlen. Olyasmi ez, amire mindig is emlékezni fogsz. Viszont bármennyire is fáj beismerni, ez a típusú kapcsolat nem tarthat örökké. Ha már érzed, hogy az izgalmat felváltja a szorongás, akkor engedd el, hogy csak a jó emlékek maradjanak meg!

Forrás: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?