A foci VB egy focirajongó feleségének szemszögéből

Javában tart a foci VB, a férjem és a fiam is focirajongó. Aki hasonló családban él - márpedig vagyunk egypáran szerte a nagyvilágban - tudja, ez mivel jár.

Íme, a tagadhatatlan tények - legalábbis, ahogy mi látjuk az életünket a foci VB alatt:

A pasi már délelőtt a délutáni meccsekről beszél a haverjaival/fiával/öccsével/apjával/unokájával. Megteszi aktuális fogadásait a megfelelő sportfogadási oldalakon vagy a Nemzeti Dohánybolt oda vonatkozó gépein - esetleg beugrik néhány doboz sör is a képbe, "Ha má' ott jártam..."

Az ebéd már boldog izgalomban telik, hiszen nincs messze a háromnegyed kettő, amikor is már ott kell ülni merev tekintettel a nappali legkényelmesebb ülőalkalmatosságán. Sörök behűtve, popcorn ezerrel pattog.

Kettőkor felcsendülnek a himnuszok. Ekkor már félkatatóniás állapotban történik a zombulás a képernyőre. Innentől aztán már nincs visszaút. A pasik erősen habzó szájjal - és sörrel - élik bele magukat egyre jobban a két vetélkedő nemzet párharcába. Persze közben nem ennyire magasztos a stílus... A magyar nyelv verbális kifejezéstárának gazdagsága viszont folyamatosan megfigyelhető.

Ha a mérkőzés vége nem hozza a megfelelő eredményt, célszerű úgy tennünk, mintha egyáltalán nem is léteznénk. Mert ha észrevesz a pasas, úgyis beszól valamiért. De hisz' mi mást tehetne? Mi vagyunk kéznél, nem rúghat bele a csatársorba.

Forrás: Shutterstock

Persze, ha egy meccs bejön, a másik nyolc tutira elmegy. Még az is előfordul, hogy a kilencvenkettedik percben rúg egy öngólt a nyerésre álló csapat, és döntetlen lesz a vége. Csak, hogy mehessen a szelvény a kukába. Mert amúgy életünk párja mindenre fogadott, csak döntetlenre nem. Egy biztos: véletlenül sem úgy alakul az eredmény, ahogy az elvárható lenne.

De persze a labdakergetés bámulása okozta bárgyú öröm hamar felmelegíti az elbaltázott fogadás után kialakult fagyos hangulatot. És a meccsek közti egy órában különben is ki lehet tárgyalni, hogy ki mit csinált volna másképp, ha ő lett volna a pályán.

Alapvetően ez az egész vébéőrület nem is olyan rossz nekünk. Sőt, akár profitálhatunk is belőle. Ilyenkor szabad a pálya. Jöhetnek a csajos délutánok! Ki a fenét érdekel a sok képernyőre meredő zombi, ha közben mi élhetjük a vígözvegyek életét?!

Délután beülünk egy sütire a lányokkal a sarki cukiba, vagy belevetjük magunkat egy pláza forgatagába! Este pedig jöhet egy jó kis romantikus mozi vagy egy laza buli egy romkocsmában. Mindezt büntetlenül, lelkiismeret-furdalás nélkül. Sőt, netán még egy kis biztatást is kapunk, hiszen nem fenyegeti a nagy drukkert az a veszély, hogy esetleg befoglaljuk a fotelt az esti filmre.

Aki viszont felveszi a kesztyűt, és dacolva a gólörömmel, juszt sem hajlandó lemondani az otthon kényelméről, vackolja be magát a hálószobába egy laptoppal, és hódoljon kedvenc online filmjének vagy sorozatának! Én július közepére megfejtem Murdoch nyomozó összes rejtélyét...

Forrás: Shuttertsock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?