felnőtt Jónás Zsófi nőiesség ismérvek
A minap beleakadtam egy listába az internetet böngészve, amely a felnőtt nő 100 legfontosabb jellemvonását tartalmazta. Miután 32 évesen jó, ha a lista felét teljesíteni tudtam, kisebb sokkot kaptam...

Döbbenetemben dobtam is egy hátast azonnal, és lekakaóztam az unikornisos pólómat. De mint félig felnőtt nő, felálltam, összeszedtem magam - és a leesett tiarámat -, és elgondolkodtam ezen a listán. Íme, az a 10 pont, amibe a legjobban belebuktam:

1. Mindig viselj diszkrét sminket a hétköznapokban!

Nagyon ritkán sminkelek. Sőt, ha belegondolok, a megfelelő szó inkább az, hogy soha. Mert nem hiszem, hogy attól leszek felnőtt nő, ha mindig ki vagyok festve. Ilyen alapon a mai kisiskolások is a felnőtt nő kategóriába tartoznak...

2. Viselj mindig magassarkút!

A bokáimat többször gipszelték már, így bátran kijelenthetem, hogy a magassarkúban tipegés nem igazán nekem való. Nincs mit szépítenem: úgy járok benne, mint egy ma született bébi zsiráf. Így hát maradok inkább az a tornacipős csajszi, aki eddig is voltam.

3. A cipőd mindig menjen a táskádhoz!

Hogyne, persze, mi sem természetesebb... Mielőtt leugrom a közértbe egy kiló kenyérért, outfit mustrát tartok - nehogy valami ne passzoljon egymáshoz! Ja, mégse. Itt már kezdtem kapiskálni, miért is nem vagyok felnőtt nő...

4. Legyen mindig ápolt a bőröd, járj jó minőségű szoláriumba!

Ezen a ponton egy pillanatra leállt a légzésem: komolyan a nem túl egészséges szolárium jelenti a felnőtt létet? Mert ha igen, akkor én köszönöm szépen, de maradok gyerek, és kérem vissza a Legóimat! Most. Azonnal.

5. Tudj felfúrni egy polcot egyedül!

Gyors leszek: nem tudok falat fúrni. Én és a technikai cuccok nem vagyunk túl jó barátok. De gond nélkül összerakok egy IKEA-s szekrényt. Az ér? Ja, és tudom mi a különbség a sima és a Phillips csavarhúzó között. Erre különösen büszke vagyok. :)

Forrás: Shutterstock

6. Legyen 8 egyforma pezsgőspoharad!

Szerintem vizespohárból sincs 8 egyformám, nemhogy pezsgősből! Egyrészt, mert nem szeretem a pezsgőt. Másrészt pedig, ha jól emlékszem, egyszer egy hétig volt 6 egyforma darab. Aztán persze eltörtem egyet, és annyi volt a készletnek. De legalább egy hétig majdnem felnőtt nőnek érezhettem magam!

7. Legyen legalább 1 szaftos sztorid a múltadból!

16 éves voltam, amikor összejöttem a férjemmel. Igen, annyi. Ha lenne szaftos múltam - ami nincs -, akkor valakit pedofíliával lehetne vádolni. De akkor sem hiszem, hogy egy nő felnőttségének az a fokmérője, hogy hány férfival volt dolga.

8. Legyen egy régi szerelmed, akihez bármikor visszamehetsz!

Nem tudtam, hogy a felnőtt nők talonban tartanak pasikat. Csak úgy, B tervként. Kíváncsiságból: a gardróbban vagy a padláson? És hogy megy ez? Hetente rákukkantanak, hogy megvan-e még? Remélem, azért etetik őket...

9. Egy felnőtt nőnek fontos a kiszemelt pasi anyagi helyzete.

22 évesen az anyakönyvvezető előtt fontos volt sok minden, de a férjem anyagi helyzete speciel nem. Én már csak ilyen gyerekes vagyok, hogy olyan dolgokat helyeztem előtérbe, mint a szerelem, a bizalom vagy az őszinteség... Nem is értem magam, de komolyan.

És az abszolút kedvenc:

10. Legyen véleményed! De azért ne vidd túlzásba!

Itt konkrétan röhögőgörcsöt kaptam. Legyen véleményem mondjuk arról, hogy milyen nokedli kell a gulyásba, de a Kennedy-gyilkosság elméleteit inkább hagyjam másra? És mégis, hol a határ? De az is lehet, hogy csak azért nem vagyok ezekkel az egyébként triviális kérdésekkel tisztában, mert hát csak félig vagyok felnőtt nő...

Szerintetek Zsófi felnőtt nő?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.