szerelem Zöldi Tamás párkeresés ismerkedés
Keresd a nőt, de hol? Interneten? Az utcán? Munkahelyen? Szórakozóhelyen? Meglátni és megkívánni egy csajt akár a pillanat műve is lehet, de megtalálni a szerelmet kicsit macerásabb dolog.

Interneten?

Praktikus megoldásnak tűnik: beírod, hogy szerelmet keresel, és a net már dobálja is az
egymillió találatot. Ellenben nagy hibája lehet, hogy akit ajánl, az esetleg tőled 15 ezer kilométerre lakik. Nem baj, a Messenger nem ismer határokat! Igaz, ízlése sincs...

Forrás: Shutterstock

Utcán?

Amennyire egyszerű - hiszen mindenki közlekedik utcán -, annyira bonyolult is. Mert hiába vagy te a legjobb modorú gáláns lovag, egy magára valamit is adó nő/lány nem ismerkedik utcán. Mégis, milyen má', ha csak úgy leszólítják séta közben? Mi játszódhat le a nő fejében?

Ha beleegyezik egy randevúba, biztos azt feltételezed majd róla, hogy könnyen kapható kis cafka.Ha nem enged a kísértésnek (éppen az A verziót elkerülendő), akkor pedig tuti egy felfújt hólyagnak véled. Ez a 22-es csapdája, nem vitás.

A párkeresés nehézségei a modern káoszbanhttp://www.she.hu/herself/20171027-parkereses-nehezsegei-a-modern-korban-pechal-peter.html

Munkahelyen?

Ha főnök vagy, és úgy próbálod becserkészni a "vadat", minimum két eshetőség van:

  • Azért enged a "csábításnak", mert szeretne sokáig nálad dolgozni, vagy feljebb lépni a ranglétrán. Mindezek nem állnak fenn, de te ezt feltételezed róla.
  • Tegyük fel, hogy egyik sem, de akkor meg jön a másik nagy dilemma: maradhat-e a cégnél, ha esetleg szakítotok? Mert ha kirúgod, mindenki összesúg majd a hátad mögött, hogy biztos azért rúgtad ki, mert... Ha mégsem teszed, akkor azt gondolhatják, hogy még reménykedsz a békülésben - vagy esetleg vaj van a füled mögött, amit nem akarsz napvilágra hozni.

Ha alkalmazott vagy, akkor sem könnyebb a helyzeted - főleg, ha a góré a kiszemelt. Ebben az esetben egyszerre kockáztatod az állásodat és férfiúi becsületedet is. Viszont akkor sem biztos, hogy érdemes kollégát választani társul, ha nem vagytok alá-fölérendeltségi viszonyban.

Hiszen ha együtt dolgoztok, jóval kevesebb olyan impulzus ér titeket, amiket megoszthatnátok egymással az esti vacsora közben. Együtt vagytok éjjel-nappal, így még hiányozni sem tudtok egymásnak. A hosszú távú ingerszegény környezet pedig nem éppen a kapcsolatok előmenetelét eredményezi. Talán ezért is mondják, hogy házi nyúlra nem lövünk?

Iskolában?

Kézenfekvő lehetőség: nem kell találkát megbeszélni, hiszen minden nap találkoztok. Éppen itt a bibi! Hamar megunjátok egymást, mert hiányzik a másik távollétében történő vágyakozás és ábrándozás. Nincs jövőtök, mert minden pillanatokat a jelen tölti ki.

Forrás: Shutterstock

Óvodában?

Hacsak az óvónővel nem, szülőként maximum más egyedülálló szülők jöhetnek szóba. Ez nem feltétlen reménytelen, de azért azt tudjuk, hogy ha már mindenkinek van gyermeke - és egy hozzátartozó ex férj/feleség - akkor több olyan banánhéj is lehet a kapcsolatban, amire fel kell készülni. Kezdve azzal, hogy mit szólnak majd a gyerekek az új párhoz. És nem beszélve arról, hogy az előző kedves vajon szeretne-e belepiszkítani a dologba - akár a gyereken keresztül -, vagy sem?

Szórakozóhelyen?

Oda általában a lányok és fiúk egyaránt csapatostul járnak. Ez a tény viszont rendkívül
megnehezíti az ismerkedést, mert ahhoz, hogy a célszemély közelébe kerülhess, a következő akadályokat kell leküzdened:

  1. A férfi falkák gyűrűjét, akik mindenre elszántan űzik a vadat, ha éhesek, ha nem.
  2. A közveszélyes barátnőit, akik a barátságuk árán is megpróbálnak leütni a kiszemelted
    kezéről.
  3. Magát az "áldozatot", aki nem óhajt önként és dalolva belesétálni a csapdádba, sőt, látszólag nagyon jól érzi magát magányos vadként.
  4. Az alkohol fokozott mértékű fogyasztásából eredő szimpátiavesztést a hölgy szemében, ami azt eredményezni, hogy már kettesével iszod a söröket a bárpultnál.
  5. A biztonsági őröket, akik kellő mennyiségű mennyei manna elfogyasztása után mindenáron szeretnének meggyőzni arról, hogy haza akarsz menni. Ha makacs vagy, akár mentővel is távozhatsz a helyszínről...

A felsorolt lehetőségekből is világosan érzékelheted, hogy párt találni meglehetősen összetett dolog. Természetesen semmi okod az aggodalomra, mert több nő él a Földön, mint (levegőben) férfi, így a matematikai törvényszerűségeket szem előtt tartva okkal bizakodhatsz abban, hogy előbb-utóbb te is sorra kerülsz.

Addig is egyet tudok javasolni: keresd a nőt!

Zöldi Tamás

Szerinted mitől függ, hogy mikor találjuk meg életünk párját?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.