9 jel, hogy sosem leszel igazi pesti

Ajánlom ezt a cikket szintén letagadhatatlanul vidéki barátaimnak. És mindazoknak, akik ugyan évek óta Pesten élnek, egyszerűen nem veszi be a gyomruk a nagyvárosi forgatagot, ezért haza-hazaszöknek beleszippantani az otthoni levegőbe. No meg belefeledkezni abba a jól ismert miliőbe. Tehát ilyenek vagyunk mi:

 1. Nem tudsz nem köszönni az éjszakai busz vezetőjének, elvégre ő azon két ember egyike, akikre rábízod az életedet - a másik természetesen bejáratott taxisod: anya.
 2. Hármas metró pótlás ide vagy oda, nem tudsz szívből és rutinból tülekedni, egyszerűen nincs a véredben.
 3. Hogyaszongya "szupcsipazar", csak így. No comment, te maximum a behellókittizésig vagy hitelesítve szlengileg.
  Forrás: Shutterstock
 4. Lehetetlen feldolgoznod ezeket a hatalmas tereket és távolságokat - mi vagy te, gepárd?!
 5. A vidék a pestiek Alabamája - csak nyomós indokkal merészkednek el odáig, és egy randevú nem tartozik közéjük.
 6. Mennyivel jobb lenne, ha nem lenne ennyi programlehetőség - tök egyszerre! Akkor talán nem maradnál otthon azért, mert nem tudtál dönteni. Otthon bezzeg betéve tudod a művház és a... a művház aktuális műsorát.
 7. Bicajozni nem két visszapillantó tükör, hanem két búzatábla között kell, és pont.
  Forrás: Shutterstock
 8. Reggelire 299 Ft-os pizza szelet energiaitallal?! Ájjáj. Bár a 199-es Király utcás éjszakai pizzázást meg tudnád szokni. Izé... Meg tudtad.
 9. Ha megláttad álmaid lovagját a pesti éjszakában, sosem fogja újra az utadba fújni a szél. Ellenben otthon mindig ugyanaz az 500-as közönség rotálódik, úgyhogy jó eséllyel újra belebotlasz, és boldogan éltek, amíg... fel nem költöztök Pestre, és el nem tévedtek a betondzsungelben. :D

Laczó Adrienn

SHE

Nyitókép: Shutterstock

  Ezt olvastad már?