Lippai Flóra hogyan legyél középszerű nyárspolgár
Munka után irány haza sorozatot nézni? Hétvégi programnak jöhet a jó öreg főzés-mosás-takarítás szentháromság? Akkor rossz hírem van: átlagos lettél.

Hidd el, én megértem. 24 órába belesűríteni 48 órányi teendőt nem lehet, arra csak a 3 gyerekes anyukák képesek. Ettől függetlenül így egyenes út vezet a középszerűséghez. Hogy még véletlenül se mássz ki a gödörből, adok néhány tippet, hogyan maradj örökre a komfortzónádban.

1. Ne legyen hobbid!

Tudom, ilyenkor mindenki azt hazudja, hogy az olvasás a hobbija, de valljuk be, ez nem terjed annál tovább, minthogy megnéztél három képet Kim Kardashian fenekéről, és elolvastad az alatta álló két sort. Vágyakozva mész el a salsa oktatás plakátja előtt, de a napi teendők miatt úgysem lenne rá időd eljárni. Különben is, drága. A kiállításra is már öt hete tervezel elmenni, de akkor ki fog főzni otthon? Nehéz dolgok ezek...

Forrás: Shutterstock

2. Panaszkodj. Sokat.

Egy kis kiborulás természetes, de az igazi rinyap*nák csak alvás közben nem sajnáltatják magukat. A számlák nem fizetik ki magukat, az anyós megint nem hagy békén, ráadásul két hete nem tudtál elmenni körmöshöz, hát hogy lehet így élni?! Harry Potter dementorai tőled akarnak leckéket venni lélekszívásból. Egy fontos szabály: nehogy változtass a dolgaidon! Szerencsére sok sorstársad van, aki a világ fájdalmát cipeli a hátán, így mindig lesz kivel versenyezned, hogy kinek a rosszabb.

Az irritálóan tökéletes nők törvénykönyvehttp://www.she.hu/herself/20171027-tokeletes-nok-torvenykonyve-lippai-flora.htmlAranyásó-tanfolyam lépésről lépésrehttp://www.she.hu/herself/20171016-penz-munka-kerules-aranyaso-lippai-flora.html

3. Ne érdekeljen, mi zajlik a körülötted!

Valamelyik no name afrikai országban már megint kitört a háború, hát istenem, ilyen a világ. A legtöbb középszerű sorstársadat az is hidegen hagyja, ha a szomszédját megverik a ház előtt, miért érdekelnének hát a komolyabb incidensek? Két hír közül kattints arra, ami könnyebben fogyasztható, mert a másikat legalább 5 perc, míg elolvasod, és a kép is kevés benne (ráadásul akkor tényleg mondhatnád, hogy az olvasás a hobbid)!

4. Mindent tudj jobban!

Észrevetted már, hogy egy többszereplős beszélgetésben csak akkor hallgatják végig a mondókádat, ha te vagy a leghangosabb? És a leghangosabb általában a "legokosabb" is. Legyen szó politikáról, történelemről vagy egész egyszerűen a munkahelyedről, mindig mindent tudj jobban, akkor is, ha nem értesz hozzá! A kritikát ne fogadd el, az csak a lúzereknek való. Érvelésedet ne megbízható forrásokkal, hanem cifra magyar káromkodásokkal támaszd alá!

Forrás: Shutterstock

5. Az elmaradhatatlan posztolás

Véletlen vacsorát készített neked a párod? Irány elújságolni a Facebookon! 26-odik próbálkozásra sikerült egy jó képet lőnöd magadról? Az Instagram népének tudnia kell erről! Ha már egyszer kimozdultál, mindenkit informálni kell, honnan hova mentél el kocogni! Nyaralás során pedig fontos, hogy azt is lefotózd, ha bekötötted a cipőfűződ, amihez nyugodtan odaírhatsz valami magvas tanulságot is!

6. Mindig hallgass másokra!

A hangsúly a "mindig"-en van, hiszen legtöbbször tényleg nem lesz bajunk, ha több aspektusból nézzük a világot. Ha viszont mások életét éled (értsd: egyetem-csicskamunka-férj-gyerek-vissza a csicskamunkába), akkor sosem fogod megnyitni azt a sarki fagyizót, amire már hatéves korod óta vágysz. Természetes, hogy a szeretteid a legjobbat szeretnék neked, de azt csak te tudod, milyen kockázatot érdemes bevállalni egy-egy nagyobb sikerélmény érdekében. De hát sokkal izgalmasabb a rabszolga szerep, mint kijutni az űrbe vagy akár "csupán" elmenni egyedül egy délkelet-ázsiai körútra.

Bill Gates, Einstein és a kedvenc énekesed is biztos mindig mindenkire hallgatott.

A jó hír az, hogy középszerűnek lenni a világ legegyszerűbb dolga. Nem kell hozzá más, mint, hogy soha semmiért ne erőltesd meg magad! A jutalom pedig nem marad el: egy pocakosodó férj, egy irodai munka, egy Zs-kategóriás sorozat este a tévé előtt - mi kellhet még a boldogsághoz?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.