erőszak kibeszélő férfi magazin párkapcsolat szex 18+ szenvedély erotika elvárás fantázia
A napokban beszéltem egy régi jó ismerősömmel, Beával, és a diplomamunkájának témája is szóba került. Elmondása szerint 150 ember töltött ki névtelenül egy általa készített kérdőívet arról, hogy vágyaiban mennyire szerepel együtt a szex az erőszakkal.

Meglepő módon az "Izgató elképzelned, hogy egy általad tetszetősnek tartott férfi sérülést nem okozó módon szexuális tevékenységre kényszerít?" kérdésre a nők elég nagy százaléka igennel válaszolt. Érdekes, a férfiak ennél alacsonyabb arányban képzeltek el olyan szexuális töltetű jelenetet, melyben erőszakos félként vesznek részt. Az ő fantáziáikban ehelyett inkább a nő önként tanúsított "megadó" viselkedése került előtérbe.

Forrás: Getty Images/Casarsa

Elgondolkodtam. Furcsa elképzelni, hogy az utcán szembe jövő kosztümös nő, a talpraesett egyetemista csaj, a közértben vásároló, tisztes, ötvenes hölgy álmodozás közben feladja a valóságban megfogalmazott elvárásait. És izgatónak találja, hogy egy férfi erőszakoskodjon, vagy akár csak durván viselkedjen vele. Hiszen a való életben nem erre vágynak, de képzeletben mégis izgalmas. Persze a jelenség közel sem új keletű, számtalan film és regény lovagolja meg a nők ezen ellentmondásos kettősségét, és a történelemben sem kell messzire mennünk példákért.

A szürke ötven árnyalatával nem példálóznék - bár az, hogy futótűzként terjedt, és bestsellerré vált, sokat elárul az olvasók téma iránti érdeklődéséről -, ehelyett, ha már irodalomról beszélünk, inkább Emily Bronte Üvöltő szelek című regényét említem.

Ha belegondolunk, Emily Bronte a maga korában ugyanazt nyújtotta olvasóinak (csak épp utánozhatatlan igényességgel), amit most is nyújt egy izgalmas regény, melyben rosszfiú a főszereplő: az izgalmas, szenvedélyes, ugyanakkor durva férfi karakterét.

Forrás: iStockphoto

Azon kezdtünk el gondolkodni, hogy vajon honnan erednek a nők ilyen irányú vágyai? Bea szerint a nőkbe annyira bele van kódolva az erényesség iránti vágy, hogy sokaknak talán kevésbé bűntudatkeltő álmodozáskor az elképzelni, hogy leteperik őket, és csak kezdeti tiltakozás után engedik át magukat. Hisz ennek során voltaképp ők nem lennének hibáztathatóak. A hölgy pirulva nemet mond a csókra, aléltan, netán felháborodva tiltakozik, ám végül erejét vesztve hagyja, hogy a férfi erőszakkal birtokba vegye a száját... Ismerős jelenet a kosztümös filmekből, nemde?

A nem az nem

Fontos hozzátenni, hogy egy ilyen kierőszakolt csók csupán végtelenül romantikus körülmények közt tud pozitív értelemben szívdobogást okozni egy nőnél. Szóval kedves férfiak, amíg nem épp Scarlett O'Harát menekítitek a lángoló Atlantából, ne képzeljétek magatokat Rhett Butlernek! És jobban teszitek, ha elhiszitek, hogy a nem az nem!

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Jacob Wackerhausen/Jacob Wackerhausen

Szerintem pedig az évezredes ösztönök bukkannak elő. Egykor, mikor mamutot kellett levadászni vagy megvédeni a törzset, mi nők semmit nem értünk volna gyengéd, széplelkű férfiakkal. A férfinak régen durvaságig menően célratörőnek kellett lennie, máskülönben a biztos halál várt rá - a hozzátartozó nőneművel együtt.

Ugyan ma jóval civilizáltabb körülmények között élünk, és intelligens, udvarias férfit szeretnénk magunk mellé párként. De legbelül azok a piszok kis ösztönök mégis működnek. Ha elengedjük a valóságot, elengedjük a kontrollt: a durva, erejével (vissza)élő hím képe előbukkan az időtlen múltból, és figyelmet követel - ha akarjuk, ha nem.

Persze fontos leszögezni, hogy a fantázia és a valóság két külön dolog. Sok erotikus álom pont azért maradhat hosszú távon is izgató, mert sosem valósul meg, és nem teszi tönkre a nyers realitás.

Kovács Boglárka

Nyitókép: IStockphoto

A nők is élvezhetik az érzelemmentes szexet! +18http://www.she.hu/herself/20170809-szex-szerelem-nelkul-orgazmus-parkapcsolat-felnott.htmlA sötét ötven árnyalata nem a szexről szól!http://www.she.hu/herself/20170215-a-sotet-otven-arnyalata-film-szex-parkapcsolat-szabadsag-kontrollmania.html
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.