"Nézd, hogy kipakolta a csöcseit!”

Nem is gondolnátok, de az élet sokszor szívás azok számára, akik nem az ábécé elején állnak. Csak azért, mert a férfiak jelentős százaléka odavan értük, és a sztárvilágban is folyik a tuningolási verseny, ne higgye senki, hogy a nagy mellek igazi főnyereményt jelentenek!

Jómagam is a látványos domborulatúak táborát erősítem, ennek minden hátrányával együtt. Elmondani sem tudom, hányszor történt meg velem, hogy a blúzomról egyszerűen lepattantak a gombok (naná, hogy a legrosszabbkor), és hányszor éreztem úgy az autóban, hogy letépem magamról a biztonsági övet, mert annyira szorított.

A suliban csúfoltak a telt kebleim miatt, de később sem lett sokkal jobb a helyzet, mert azok a pasik, akikért odavoltam, a kisebb mellű csajokra buktak. Annak ellenére, hogy mára elfogadtam a testi adottságaimat, több bosszantó dologgal kell megküzdenem, ami nyilván nem így lenne, ha az átlagosnál kisebb méretekkel rendelkeznék. A következő példák elsőre talán banálisnak tűnhetnek, de higgyétek el, nem azok!

Forrás: iStockphoto/kaspiic/Grinvalds

A nyár valóságos rémálom

A hónaljak izzadása ellen a kozmetikai ipar tonnányi terméket kínál, de valamiért nem gyártanak olyan cuccokat, amik segíthetnek megszüntetni a cickók alatti és közötti területek izzadását. Számomra erről (is) szólnak a nyári hónapok, nem csak a napsütésről, a vízpartról és a hajnalig tartó bulizásról. Emiatt sokszor inkább estére időzítem a találkozókat, hisz nincs annál kínosabb, mint amikor a kánikula velejárójaként a ruhám elején megjelenik két kis csíkocska. Egyes melltartók még rosszabbá teszik a helyzetet, mert alattuk befülled a bőröm, ami sok kellemetlenséget okoz, például ekcémát.

Kálváriám a pánt nélküli melltartókkal

A dús keblekkel megáldott (?) nőkhöz hasonlóan én is rettegek a pánt nélküli és a levehető pántos verzióktól, amik egyrészt nem tartják úgy a melleimet, másfelől iszonyú kényelmetlenek tudnak lenni. Rengeteget felpróbáltam, de mindegyikkel volt valami bajom: az egyik két másodperc alatt lecsúszott a derekamra, a másikból kirosszalkodták magukat az ikrek, a harmadik pedig annyira szorított alul, hogy alig kaptam levegőt. Hosszas keresgélés és néhány hisztiroham után végre sikerült rátalálnom az "én Igazimra" (Parfait by Affinitas Elissa), ami tökéletesen illeszkedik rám, és csodásan kiemeli az idomaimat.

Itthon elég szegényes a melltartó választék

"Nézd, milyen gyönyörűek ezek a virágmintás melltartók!" - lelkendezett a barátnőm, akivel nemrég betévedtünk egy belvárosi üzletbe. Rutinos vásárlóként oda sem néztem, mert az évek során bevésődött a tudatomba, hogy az efféle cukiságokat a pici és átlagos cicikre találták ki. Sajnos azok a polcok, ahol az én adottságaimhoz passzoló modellek kaphatók, erősen szűkölködnek kreativitásban: fekete, fehér, esetleg nude van belőlük, és még örülhetek, ha ezekből három különböző fazont felpróbálhatok. A fehérnemű szettekről már nem is beszélve - ami jó alul, az tuti rossz felül, és fordítva...

Forrás: iStockphoto/John Sommer

Nehéz vele sportolni és aludni

Nagy mellekkel sem a sportolás, sem az alvás, és néha még a szex sem tartozik a legélvezetesebb tevékenységek közé. Nem könnyű feladat a megfelelő sportmelltartó felkutatása, és az átlagosnál nagyobb méretű keblek mozgás közben is külön odafigyelést igényelnek. Ráadásul a súlyuk miatt gyakran megfájdul a nyakam és a hátam, ez ellen pedig a legszuperebb melltartók sem segítenek.

Az a szemét kettős mérce!

A cicim az első dolog, amit a pasik megnéznek rajtam, ami akkor is igaz, ha egy ócska, kinyúlt melegítőben ugrok le a közértbe. Egy dekoltált ruhát nem tudok felvenni anélkül, hogy ne követnék minden lépésemet bámuló tekintetek (a füttyögő melósokat meg inkább hagyjuk is), ami azért lássuk be: egy idő után roppant kínos tud lenni. Egyébként a csajok sem különbek. Néha a szokásosnál szexisebbre veszem a figurát, ilyenkor általában összesúgnak a hátam mögött, és ehhez hasonló megjegyzéseket tesznek:

Nézd, hogy kipakolta a csöcseit! Biztos így akar pasit szerezni.

A konklúzió ezek alapján: kismellűként simán viselhetsz mélyen kivágott holmikat, maximum elismerően pillantanak rád, hogy merész a stílusod. Ám ha büszkén vállalod telt idomaidat, egyből megbélyegeznek, hogy közönséges, hivalkodó nőszemély vagy.

Forrás: iStockphoto/Shelomentsev_Oleg

Peace & Love – Hippi üzemmódra kapcsolva

Mindig is irigyeltem a kis keblű (és általában vékony) barátnőimet, akik bármilyen stílusú ruhát magukra húzhattak - cicifix nélkül is! -, és mindig fantasztikusan néztek ki. A melltartómentes élet számomra eddig még csak fantázia volt, de idén eldöntöttem, hogy kipróbálom, milyen érzés lehet, és magasról teszek az előítéletekre. A közelgő nyarat lazán, szabadon, mindenféle kapcsok, merevítők és pántok nélkül fogom élvezni, akárcsak a hippik!

 Nyitókép: iStockphoto

    Ezek is érdekelhetnek