Mi van, ha a kollégám meglát a társkeresőn?!

Egyre gyakrabban találkozom ismerősökkel a társkeresőn. Ilyenkor az fordul meg a fejemben: "Ő is elvált? Mi történhetett?" És én érzem magam kellemetlenül, hogy felfedeztem őket ezen a helyen...

De mi is a trend a webes társkeresők világában? Egyesek szégyellik, így ők kép nélkül feszengenek odafent, mások felvállalják magukat, és akár a teljes nevükkel regisztrálnak.

Meg kell, hogy mondjam: egyik sem szerencsés megoldás. Mert egy magas beosztású és köztiszteletben álló személynél elvárás a stabil és rendezett családi háttér, így érthető, hogy nem tesz fel magáról képet... De ezzel minimálisra is csökkenti a pártalálás esélyét.

Hányszor olvasod, hogy képpel tízszer többen kattintanának rád? Igaz, az már más kérdés, hogy így egyetlen pillantás alapján dobhatnak is, ha nem tetszel nekik.

Forrás: iStockphoto/Choreograph/Yuganov Konstantin

Azok pedig, akik teljes névvel regisztrálnak, magas kockázatot vállalnak: az esetleges zaklatók vagy rosszakarók megtalálhatják őket a való életben.

Lehet, hogy Sanyi amúgy Margit

Az álneveknek sem vagyok a híve. Főleg úgy, hogy Sanyi két levélváltás után közli: ő amúgy Béla. Rosszabb esetben Margit. Oké, hogy meg akarja őrizni az inkognitóját, de azért tudja már, hogy melyik nemhez tartozik!

Meg amúgy is, milyen titkolnivalója lehet?

Azért a keresztnevét még nem kellene letagadnia! Abból ugyanis még senki sem tud messzemenő következtetéseket levonni.

Mit gondolnak rólam?

Egyesek szerint egyenesen kínos, ha meglátják őket ezen a fórumon. Mert milyen kellemetlen is az, amikor az intézetben dolgozó munkatársaddal nézel farkasszemet a neten!

 

Mit gondol vajon rólad? Hát közlöm, hogy semmit.  

Azaz nem kellene, hogy bármilyen előítélete legyen veled szemben, hiszen ő is ott van! Meg egyébként is, hol máshol ismerkedj ma, ha nem a világhálón?

Forrás: Getty Images

Ciki a munkanélküliség és a párkeresés is?

Olyan sok mindenről gondoljuk azt, hogy ciki, amiről nem kellene! Például, ha munkanélküli leszel, ugye, hogy te sem dicsekszel el vele? Pedig nem ez a zavaró, hanem az, ha nem teszel ellene semmit.Ne érdekeljen, hogy mit hisznek rólad, ha nem bírod az egyedüllétet, nyugodtan használd ki a társkereső oldalak által nyújtott lehetőségeket! Ez a te életed!

Nem fura szerzetek a társkeresők, hanem hétköznapi emberek

Bárki bármit is mond, a társkeresőn sem ufók, vagy fura szerzetek vannak, hanem ugyanazok a hétköznapi emberek, akik az utcán "rohangálnak". Ráadásul nem kisebb az esélyed a pártalálásra, mint a való életben, hiszen ma már ki ismerkedik a sarki kisboltban? Mondjuk, én megtenném, de bennem is él a félsz: mi lesz, ha elutasítanak? Pedig ettől még nem leszek se több, se kevesebb.

Ha nem próbálkozol, nem is nyerhetsz soha! Hisz' álmodozhatsz te arról, hogy tiéd lesz a lottó ötös, de ahhoz venned kéne legalább egy szelvényt!

A férfi példakép, a nő céda lesz, ha egyéjszakás kalandba bonyolódik

Tudom: nem könnyű.

Hiszen sokszor még az sem egyértelmű, hogy kezdeményezhet-e a nő, vagy az ciki. Mert ha elég bátor és megteszi, akkor rögtön leírja a kiszemelt úriember. Hiszen ő most így hogyan vadásszon, ha már a lábai előtt hever az áldozat? Nem nagyvadként fog tekinteni ezek után a hölgyeményre, csupán egy dúvadként, mely megfosztotta a becserkészés lehetőségétől! Neki pedig nem kell ilyen trófea! Vagy csak egy éjszakára! És máris a nő lesz a könnyűvérű préda...

Igaz is: miért van az, hogy a férfit nem minősítik, sőt az ázsióját növelik az egyéjszakás kalandok, a nő pedig rosszéletűvé válik, ha besikerül egy-egy ilyen éjszaka? És miért írják le az ilyen hölgyet, mikor a teremtés koronája élt a lehetőséggel és rendesen ki is használta azt? Ő másmilyen erkölcsi megítélés alá esik? Na, de ez egy másik téma.

"Szia!" - szerinted ennyi elég, ha ismerkedsz?

És akkor ott van még a netes társkeresésnél a "hogyan kezdj neki" és a "mivel indíts" dilemmája.

Forrás: /iStockphoto/demaerre

1. Uraknál gyakori, hogy csak beköszönnek. Na ők a "kezdeményezzen a másik" típusú társkeresők. De elárulom: nem sok jóra számíthatnak ilyen esetekben, mert a hölgy, ha nagyon udvarias, akkor is maximum csak visszaköszön - már ha nem írja le rögtön a másikat, akiből nem is néz ki magasabb szintű kommunikációt.

2. Az ellenpélda a regényt író, akinél azonban az ömlengős szóáradat riaszthatja el a fehérnépet. Üres frázisokat pufogtatók és az idézetekkel dobálózók pedig talán csak a hasonlóan saját gondolat nélkülieknél arathatnak le babérokat.

A legjobb a középutas megoldás. És uraim! Bátran használjatok írásjeleket is! Nem szégyen ám a mondatok tagolása!

Bárhogy is tégy, nyugodtan kezdj neki, mert próba, cseresznye!

Lényeg a lényeg: bár nem lesz meg rögtön a kémia, ha a világhálón ismerkedsz - hiszen a vonzalom meglétét, illetve hiányát majd csak a személyes találkozón tudod lecsekkolni -, mi veszítenivalód lehet? Maximum megismerkedsz egy másik sorstársaddal, akiből még akár jó barát is válhat!

Nyitókép: iStockphoto

    Ezt olvastad már?