A tavasz igazából tiszta szívás

Előre leszögezném: kedvenc évszakom a tavasz. Napoztatom az arcom az első tavaszi napsütésben, és végre a hosszú tél után újra érzem, hogy élek.

Viszont miután kisütkéreztem magam a napon, szembe kell néznem néhány dologgal, amit a tavasz púpként cipel a hátán...

1. Tavaszi nagytakarítás

Akár szerethetném is, mert végre minden tiszta lesz - de mégis utálom. Főleg a felismerés pillanatát: itt az idő! Kint gyönyörű napsütés, de én nem látom jól, mert koszos az ablakom. Amit viszont jól látok, az a pókháló, meg a sok-sok porcica, ami a karácsony óta összegyűlt a kis zugokban.

2. Tavaszi fáradtság

Tök mindegy, hogy hánykor fekszem le este aludni: 9-kor vagy éjfél után, mindenképpen úgy ébredek reggel, mint akit összevertek. Az első kávéig azt sem tudom, merre van előre. Az is előfordult már, hogy ilyenkor a kutya helyett a gyereket próbáltam meg kituszkolni pisilni a kertbe.

Forrás: Getty Images/M_a_y_a

A helyzet a nap további részében is csak minimálisan javul. Ásítozom, álmos vagyok, kb. fél óránként gondolok arra, milyen jó lenne aludni egyet - de mivel erre nincs lehetőségem, így zombi módban töltöm a gyönyörű tavaszi napok nagy részét.

3. Nincs egy göncöm se!

Sosincs mit felvennem, de a tavasz végképp kritikus ruha szempontból! Mondjuk, mikor a párom kinyitja a szekrényt, akkor úgy néz ki, mintha sok ruhám lenne - de téved. Ha nagyon szükséges, azért össze tudok kaparni egy szettet, amiben elmehetek vásárolni, de lássuk be: ha tele lenne a szekrényem tavaszi ruhákkal, akkor is kellene egy kis vérfrissítés.

4. Szembesülés a plusz kilókkal

Hát, ez van! Felszedtem néhány kilót télen. Eddig nem zavart, jól elrejtette a kabát. Na, de most, mikor előkerülnek a tavaszi cuccok, már nem bujkálhatok a pufidzseki mögött... És a napokat számolgatva is szembesülnöm kell azzal, hogy nyakamon a nyár - így hát roham diétába kezdek. Jöhet a futócipő, kondi bérlet, saláták. Belegondolni is rossz!

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Katja De Bruijn

5. Szoknyát húzni, harisnya nélkül

Igaz, hogy ez nem a tavasz elejére jellemző, de mégiscsak a legrémisztőbb dolog, amit el tudok képzelni: a jó idő érkezésével szoknyát kell húzni, harisnya nélkül.

Csak annyit mondok: hófehér lábak!

Aki nem jár egész télen szoliba, annak bizony márciusra olyanok a lábai, mint a citrom fagyi. Márpedig a hófehér lábad nem kap egészséges színt csak úgy pikk-pakk, amíg elsétálsz a kocsitól a munkahelyed bejáratáig. Ezért aztán addig járok harisnyában, amíg azon keresztül egy kis színt nem kap a bőröm. Vagy elmegyek szoliba. Vagy inkább nem megyek sehova, csak ücsörgök a teraszon egész hétvégén rövid gatyában, és napoztatom a lábam.

Viszont, ha ezen az öt dolgon túltettem magam, akkor semmi mást nem szeretnék jobban, mint hogy legyen tavasz a következő tavaszig!

Nyitókép: iStockphoto

    Ezek is érdekelhetnek