Királylányok, a herceg nem fog eljönni értetek!

A legtöbb tündérmesében van valami közös. A főhősnőért eljön a herceg vagy legalábbis valamilyen daliás férfi, akivel boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

A királylány részéről gyakorlatilag nincs is semmi dilemma az egész történetben, eljön érte a Nagy Ő, megcsókolja és tudja, hogy ő az Igazi.

Nincs másik herceg, akivel jobb a szex, nem derül ki a daliáról, hogy nős, és nem találja meg egy másik királylány számát a nadrágzsebében nagymosáskor.

Ezért kislányként úgy gondoltam, nekem is olyan egyszerű lesz, mint a királylányoknak. Elvégre nekem is kék a szemem és szőke a hajam, mi kellhet még? Szóval meggyőződésem volt, hogy nem kell tennem semmit, csak türelmesen várni arra, hogy eljöjjön az Igazi! Én pedig egyből tudni fogom, hogy Ő az.

Forrás: AFPforum

Később nyilván rájöttem, hogy a mesékből nem kell mindent elhinni és elgondolkodtam azon, hogy vajon létezik-e az Igazi. A nagy Ő.

  • És ha igen, valóban csak egy van belőle?
  • Vagy lehetséges az, hogy életünk bizonyos szakaszainak megvan a saját "Igazija", akit felvált majd egy újabb Igazi?

Amikor először megtetszett valaki, amikor először megdobbant a szívem egy csóknál, azonnal elkezdtem bemesélni magamnak, hogy "Ő az, biztosan ő az!", és persze az első veszekedésnél rögtön el is hessegettem a gondolatot.

  • "A nagy ő sose kiabálna velem ilyen dühösen."
  • "A nagy Ő nem lenne féltékeny!"
  • " A nagy Ő nem issza le magát a sárga földig, amikor elmegyünk bulizni"
  • "A nagy Ő mindig adna a tányérjáról az étteremben, hiszen a nagy Ő sosem lenne irigy".

Talán a mesék miatt, talán nem, de sokáig az a kép élt a fejemben, hogy az Igazi tökéletes.

Forrás: Getty Images/Olena Chernenko

Hogy ő az, aki elbűvölően néz ki, mindig udvarias, kedves, hűséges, nagylelkű és minden pillanatban lángol a szerelemtől, és alig várja, hogy érzelmeit változatos módon kifejezhesse felém. Később rájöttem, hogy mivel minden első randira ezekkel a hatalmas elvárásokkal indultam, nem csoda, hogy nem találkoztam az én saját "Mr. Big"-emmel...

Meg persze azért, mertnem létezik. Mert, ha jobban belegondolunk, van, akiről több ember is úgy érzi, hogy neki ő az Igazi. És persze olyan is van, hogy valakinek búcsút intünk, hiszen valami nem oké vele. Aztán meg értetlenül nézzük, hogy az utánunk következő párja teljesen odavan érte.

Talán a Nagy Ő nem is egy személy, hanem egy állapot, amikor annyira szerelmesek vagyunk, hogy el sem tudunk képzelni tökéletesebb embert, mint szívünk választottját. Van, hogy ez az állapot hetekig tart. Van, hogy hónapokig, vagy évekig. A szerencsésebbeknek pedig egy életen át.

Szingliként abban reménykedünk, hogy minél hamarabb megtaláljuk Őt. Párkapcsolatban pedig abban, hogy akit megtaláltunk, arról nem derül ki semmi, ami miatt csalódnunk kell benne.

De sajnos jobb, ha elfogadod: a Nagy Őt sosem fogod megtalálni.

De találhatsz helyette valakit, akivel nagyon szeretitek egymást, akire számíthatsz életed végéig, és aki az évek során a családoddá válik. Lesznek pillanatok, amikor megbántjátok egymást, lesznek olyanok is, amikor úgy érzitek, könnyebb lenne feladni, de végül úgy döntötök, mégis érdemes.

Forrás: Getty Images/Andresr

Az igazi tehát egy döntés lenne?

Ez talán nem hangzik olyan romantikusan, de legalább valódi.

Úgy is mondhatnám, hogy ez az igazi.... ;)

Nyitókép: AFPforum

    Ezek is érdekelhetnek