Ezért nincs pasid! - Pech vagy önhiba, ha évek óta magányos vagy?

Biztos vagyok benne, hogy ti is kapásból legalább 12 olyan ismerőst tudnátok felsorolni, akik hosszú évek óta magányosan tengődnek. Amikor pedig sírva kérdezik tőletek egy borgőzös éjszakán, hogy mi a baj velük, a legőszintébben tudjátok azt mondani, hogy semmi. Akkor miért nem kopogtat időtlen idők óta a nagybetűs Szerelem az ajtajukon?

Szeretném leszögezni, hogy a szerelem nem pontverseny. Nem lehet kiérdemelni, és nem lehet siettetni. Igazából egészen irreális vállalkozás megtalálni életünk párját 6 milliárd ember között.

Azért általában végül minden zsák megtalálja a foltját. Van, aki már a gimiben, és van, aki majd a kerületi nyugdíjas klub snapszer estjén. Erre sajnos nincs ráhatásunk...

Forrás: iStockphoto/Max-Kegfire

Mai rohanó világunk életritmusa se sokat segít az ismerkedésben. Hiszen az egyetlen közösségi tér, ahol "véletlenül összefuthatunk" a Nagy Ő-vel, az internet. Marha romantikus...

Egy szó, mint száz, ha te is a kitartó - ám eredménytelen - párkeresők táborát erősíted, akkor tudd, hogy nem veled van a baj! Egyszerűen mostanában így működnek a dolgok.

DE!

Nem reprezentatív megfigyeléseim során észrevettem a magányos farkasok között néhány csoportot, akik nem igazán könnyítik meg a sors dolgát. Sőt, mintha kicsit maguk ellen dolgoznának...

1. Már túl vagyok rajta!

Te vagy az a típus, aki váltig állítod, hogy túl vagy a volt pasidon, vagy a kollégádon, akibe titkon szerelmes voltál.

És tény, hogy már nem sírod tele a párnádat éjszakánként, sőt már valamennyire el is fogadtad, hogy ti nem lesztek egy pár. Viszont mindenkiben őt keresed - vagyis egy továbbfejlesztett változatát.

Ha megkérdezik, hogy "Szerinted milyen az igazi Férfi? - gyakorlatilag őt írod le (plusz/mínusz egy-két tulajdonság.)

Hát van egy rossz hírem. Mindenkiből egy van. És te azzal az eggyel nem illesz össze. Még ha találnál is egy klónt, az a baj, hogy vele se illesz majd össze.

Forrás: Getty Images/Milos Kreckovic

A jó hír, hogy ezek általában el szoktak múlni, ha nem táplálod a parazsat. De te táplálod. Nagyon is!

Hisz' te már túl vagy rajta - akkor miért ne ihatnátok meg egy kávét?

Azért, mert ez nem így működik. Nem lehet csak kicsit kevésbé szeretni valakit, akiért az imént még odavoltunk! Ahogy nem lehet kicsit kevésbé alkoholistának lenni! Le kell tenni a poharat.

2. Nem párt keresel, hanem önigazolást!

Van egy nagyon erős emléked arról, hogy valamilyen társaságba nem fogadtak be. Oviban, gimiben, vagy a munkahelyeden - rosszabb esetben a családodban - azt éreztették veled, hogy nem vagy elég jó. Ezért be szeretnéd bizonyítani nekik - vagy önmagadnak - hogy te is vagy legalább olyan menő, mint ők.

És ezt mivel tudod a legegyszerűbben bebizonyítani? Ha azzal a pasival jössz össze, aki abban a közegben az alfahímnek minősül.

Forrás: Getty Images/DaniloAndjus

Ezzel csak az a baj, hogy te emiatt kényszeresen a "rosszfiút" vagy a "művészlelket" vagy a "macsó üzletembert" fogod radarozni mindenhol. És nagy önigazolási vágyadban észre sem veszed, hogy igazából nem is illik hozzád egy ilyen típusú ember.

És ha te nem illessz hozzá, ő sem illik hozzád. Így nem is fog összejönni semmi komoly köztetek. Engedd el.

3. Zsákbamacskát árulsz!

Mint már kifejtettem, az összeillés kétirányú dolog. Az a pasi, akivel összeillesz, pont olyan lányt fog keresni, amilyen te vagy. De te álarcot hordasz! Általában védekezésből. Ezért azok a pasik fognak körbezsongani, akiknek az álarcod tetszik és nem Te. Aztán csodálkozol, hogy ők se jönnek be neked...

Forrás: iStockphoto/Gilbert Smith

Ha a sors fintora mégis a közeledbe sodorja azt, aki pont Téged keres, akkor se fogja észrevenni, hogy neki te vagy a Nagy Ő, mert már el is felejtetted, hogy milyen önmagadat adni. Minden egyes megmozdulásoddal azt hangsúlyozod, hogy te mennyire erős/művelt/vicces/kifinomult/vagány csaj vagy - csak épp az nem derül ki a 20. randin se, hogy igazából milyen ember vagy.

Hogy tudna valaki igazán beléd szeretni, ha nem is tudja, hogy te milyen vagy igazán?

4. Szeress a hibáimmal, de Te legyél tökéletes!

Persze te nem akarod, hogy tökéletes legyen! Tőled igazán lehetnek hibái! Csak épp van egy egész hosszú listád, hogy miben engeded meg neki, hogy tökéletlen legyen - pl. lehet néha kicsit érzéketlen, mert az olyan férfias! A tiltólistán pedig garantáltan rajta van, hogy ne legyen teszetosza vagy esetlen. Ezért ha valaki zavarában valami béna dumával lép oda hozzád, akkor annyi volt.

De ha te vagy iszonytató módon nőietlen - mert hát lássuk be, megesik - akkor "fogadjon el a hibáiddal együtt". Lássa meg benned azt a sok mindent, amin keresztülmentél - és akkor meg fogja érteni, hogy miért vagy néha rettenetesen otromba. Szóval te nő létedre lehetsz férfiakat megszégyenítően otromba, de ő ne legyen soha egyetlen pillanatra se kicsit esetlen. "Hát mi ő? Kislány?" Az, hogy ő min ment keresztül, ami esetlenségét okozza, azt meg se próbálod kideríteni.

Forrás: Getty Images/BraunS

El kellene fogadnod, hogy vannak emberek, akik nehezebben startolnak, de utána leköröznek mindenkit. Ez pont ugyanolyan létező jelenség, mint az ígéretes kezdet utáni látványos visszaesés! Azt meg mind nagyon jól ismerjük...

5. Mit keresel itt?

A végére hagytam a legegyszerűbbet. Rossz helyen keresgélsz, esetleg ki se mozdulsz. A szőke hercegek ritkán csengetnek be lakásokba. Szóval MOZDULJ KI!

De nem ám akárhova!

Ha te a csillogószemű művészlelkekre buksz, akkor nem sokra mész azzal, ha belvárosi szórakozóhelyekre jársz "vadászni". De ha a macsó üzletember a te eseted, akkor a csakratisztító tanfolyamon garantáltan nem fogsz bepasizni. Persze léteznek sorsszerű találkozások, de egy kis támogatás mindig jó jön a "véletlennek".

+1. És megint nem győzöm kiemelni, hogy ez nem pontverseny. Van, aki mindent, de mindent elkövet, hogy nehezítse a sors dolgát, aztán mégis belefut a 7-es buszon élete szerelmébe, és utána boldogan élnek míg meg nem halnak.

És sajnos simán lehet, hogy te tényleg mindent jól csinálsz, csak egyszerűen nem volt szerencséd. Még. Annak is megvan az oka, hogy miért várat ilyen sokáig a sors. Csak győzd kivárni!

    Ezt olvastad már?