5 unalmas ajándék, amit idén is muszáj lesz megvenned!

könyv ajándékozás karácsony alkohol zokni unalmas illatszer B. Barbi pizsama ajándék
Évről évre megfogadjuk: időben - úgy június körül - nekilátunk a karácsonyi bevásárlásnak. Megesküszünk, hogy idén mindenkinek hasznos, szíve vágyának kedves dolgot ajándékozunk.

Ígérjük, hogy az idei évben egyedi meglepetésekkel dolgozunk majd, és felhagyunk a szokásos ajándékokkal. Aztán december tájékán szemben találjuk magunkat a "nincs pénzem", "nincs időm" és "rengeteg dolgom van" szentháromsággal.

Ezen rémisztő infók hatására az agyunk vadul dolgozni kezd, és munkára kényszeríti írástudó végtagjainkat is. Az eredmény pedig önmagáért beszél: elkészül a karácsonyi bevásárlólista, amin ki tudja, miért, minden évben van 1-2 visszatérő tétel.

1. Nincs karácsony zokni nélkül...

Megingathatatlan érvek, amiért a zokni sosem hiányozhat a listáról: mert zokni nélkül nincs karácsony, és mert zoknira mindenkinek szüksége van. További előnyei: nem drága, és ha egy 10-es csomagot egyesével csomagolunk be, úgy tűnik, mintha egy halom ajándékkal lepnénk meg a gyanútlan áldozatot.

Valamiért karácsonykor előnyösnek gondoljuk, ha a lábfedő kellően gusztustalan színű és giccses, biztosítva ezzel a használhatatlanságát. Ha viszont nem cél a hasznavehető ajándék, vagy nem kedveljük az illető(ke)t, akkor évről évre bátran éljünk ezzel az apró kis trükkel!

2. Illatszercsomag - pedig eskü, nem vagy büdös!

Már az elején érdemes leszögezni: általában nem azért ajándékozunk illatszert, mert az illető büdös. Sokkal inkább azért, mert - a zoknihoz hasonlóan - hasznosnak gondoljuk, ráadásul sok helyen és egész olcsón is beszerezhető. Odafigyelésünk jeleként gyakran előre elkészített csomagot vásárolunk - ezzel garantálva, hogy a nagymama ruha illatosítónak használt szappanjai minden évben eggyel növekedjenek. De akkor se essünk kétségbe, ha nem a kedvenc illatot választottuk, hisz ezzel számos lehetőséget adunk a megajándékozott kezébe:

Forrás: Shutterstock
  • megszokja az illatot, és elhasználja az illatszereket
  • továbbajándékozza a csomagot egy kedves ismerősének
  • a parfümöt wc illatosításra, a tusfürdőt, sampont pedig felmosáshoz használja

3. A jó öreg pizsama...

Ki tudja, miért, a kezeslábast és a tokától bokáig érő hálóinget nem tekintjük intim ruhadarabnak. Ezért is kaphatnak a 30-40 éves nagyfiúk is szép gombos, kárómintás pizsókat, míg a nagylányoknak a "szexmentes napok" sugallatú, csillámpónis kezeslábasok okoznak igazi meglepetést. És mert a pólós, alsónadrágos, bugyis, netán meztelen alvás már rég kiment a divatból - már ahol... Az, hogy a megajándékozott fél miben alszik, cseppet se zavarjon meg a választás során! Azt válaszd, amelyiket könnyű beszerezni, ne azt, amire a másik fél vágyik!

Külön öröm tölti el az ajándékozottat, ha az izzadást elősegítő műszálas anyagból készült változatokat vásárolod meg. Ez utóbbi megoldással két legyet üthetsz egy csapásra:

  • Az illatszercsomag indokolttá válik a pizsama tulajdonosának.
  • Az izzadás miatti sok mosástól elhasználódik, így a jövő évi listádra gondolkodás nélkül újra felírhatod!

4. A jó öreg alkohol

Igazi jolly joker, kortól, nemtől független. Ráadásul szintén a többfunkciós ajándékok fajtájába tartozik.

  • Ha eltalálod az ízlést, akkor valós örömet szereztél.
  • Ha mellélőttél, akkor sincs tragédia. Ez esetben az ajándékozott más szeretteinek okozhat vele örömöt, egy-egy közelgő név- vagy születésnapon. Vagy netán jövő év karácsonykor.

Mindannyian tudjuk, hogy van az az utolsó utáni pillanat, amikor az otthoni készletekből kell dolgozni. Ez esetben javasolt a lejárati, fogyaszthatósági dátum ellenőrzése. Fontos! Megkezdett, utántöltött üveget még közeli családtagnak sem illik adni!

Forrás: Shutterstock

5. Könyv

A vásárlás során sosem lehet szempont, hogy a másik embert mi érdekli igazán. Az intellektusunk jeleként csakis a saját ízlésünk, elképzeléseink szerint válogassunk! Egy híres celebes szakácskönyv pedig mindenkor kiváló választás, főleg, ha a tévében is reklámozták. Hiszen mi más lehetne mindenki legféltettebb vágya, mint megtanulni a lazacgrillezés fortélyait?

Légy résen, mert az ajándékozást ingyen is megúszhatod! Ez esetben nem kell mást tenned, mint csatlakozni a különféle matrica és pontgyűjtő programokhoz, így a vásárlásaiddal megszerezheted a fa alá valót.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.