magazin kibeszélő férfi férfi női kapcsolat gondolkodás
Mi nők igen érzékeny lények vagyunk, de ez a szemellenző ne takarja el előlünk azt a tényt, hogy bizony a férfiaknak is van lelkük, amibe keményen bele tudunk gázolni. Sok olyan dolog van, amivel megbánthatunk egy férfit, most a leggyakoribbakat szedtem össze.

1. „Semmi gond, hogy nem tudtad megcsinálni. Fogadd el és lépj tovább!"

Ez leggyakrabban akkor hangzik el, ha a férfi valami olyan területen próbál teljesíteni, amihez nincs igazán érzéke. Barkácsolás, apró szerelések, autószerelés... stb. Bár ezzel szeretnéd kifejezni, hogy számodra nem jelent problémát, hogy ezt épp nem tudta megcsinálni, ő mégis azt fogja kihallani belőle, hogy nem eléggé férfi. Helyette inkább ajánld fel, hogy megtanuljátok együtt, vagy inkább bízzátok rá egy szakemberre, amivel egymásra fordított időt és energiát spórolhattok meg. Bárhogyan is reagálsz, mindig tegyél mellé valami olyasmit, amiben ő a legjobb.

2. "Az exem soha nem csinált volna ilyet!"

Soha, soha nem szabad ilyesmit mondani. Semmilyen körülmények között ne hasonlítsd össze a jelenlegi párodat az exeddel, ez fordított helyzetben neked sem esne jól. Nem kell természetesen tabunak tekinteni egymás múltját, de felesleges a másikat egy régebbi kapcsolatoddal bántani. Nem mellékesen pedig az ilyen, építőnek nem nevezhető kritikák csak arra alkalmasak, hogy a másik önbizalmát rombolják.

3. „Olyan aranyos vagy!"

Az aranyos jelző és a férfiak nem működnek együtt. Mindannyian arra törekednek, hogy erős, védelmező macsók legyenek, az aranyossal pedig ezt az egészet lerombolod bennük. Ők sosem akarnak aranyosak lenni. Ez olyan, mintha te felvennél egy femme fatale szettet, csábosan megállnál előtte, szuper szexin érezve magad, ő pedig ahelyett, hogy azt mondaná, mennyire dögös vagy, annyit reagálna, hogy cukin nézel ki. Az aranyos helyett mondd inkább azt neki, hogy olyan édes, mivel ezzel ugyanazt fejezed ki,de közben nem veszed el a férfiasságát.

Forrás: Shutterstock

4. „Nincs semmi baj!"

A férfiak nem idióták, ha látják rajtad, hogy valami zavar, azért kérdeznek rá, hogy elmondd, és segíteni tudjanak. Ne várd el tőlük, hogy olvassanak a gondolataidban, nem vagy már gyerek! Mondd el, hogy mi bánt, ha nem is tudjátok együtt feloldani, egy őszinte ölelés még akkor is segíthet.

5. "Sokkal többet keresek, mint te."

A férfiak számára az egzisztencia sokkal fontosabb, mint elsőre hinnéd. Ez egyfajta férfiasság-mérő, épp ezért soha se csapd a szemébe - még egy heves vita során se -, hogy te magasabb pozícióban vagy nála, többet keresel, a te munkád fontosabb. Ezzel ugyanis megalázod, amin nagyon nehezen fog tudni túllépni. A férfiak szeretik azt gondolni, hogy ők felelnek a párjukért, a családjukért, de ez nem azt jelenti, hogy a nők munkáját alábecsülik.

+1. „Szerinted jól nézek ki/ szép vagyok?"

Erre nőként pontosan tudod, hogy egyetlen férfi sem adhat megfelelő választ. Ha azt mondja igen, akkor elkezded felhozni a saját hibáidat, amire ő vagy helyesel, vagy ellentmond neked... egyikkel sem leszel elégedett! Netán kételkedni kezdesz az őszinteségben. Ha azonban megemlíti, hogy például a frizurád ma egy kicsit csapzottabb, tegnap jobb volt, azt meg személyes sértésnek veszed, és hálátlannak fogod érezni, hiszen készítettél neki reggelit, ezért nem volt elég időd a hajadra ma reggel. Jobb, ha nem kérdezed meg.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.