telefon kibeszélő távkapcsolat szakítás
A szakítás mindig fáj, de ez az érzés enyhíthető, ha megfelelő módon tálaljuk a dolgot. Szinte mindenhonnan azt hallani, hogy ez csak személyesen lehetséges, pedig telefonon keresztül is lehet kulturáltan szakítani.

Amennyiben módodban áll, érdemes személyesen elmondani a másiknak, hogy szeretnéd az életedet nélküle folytatni. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor ez nem működhet.

Mikor ér telefonon keresztül szakítani?

A távkapcsolatok nagy részénél ajánlott a szakítási vágy azonnali közlése.

Miért? Nos, lehetséges, hogy csak havonta – vagy még ritkábban – találkoztok személyesen, ugyanakkor a telefonon való beszélgetés a távkapcsolatotokban megszokottá vált. Amennyiben úgy döntöttél, nem akarod tovább folytatni a dolgot, jobb, ha ezt minél előbb a másik tudtára adod. Ne várj a következő személyes találkozóig, hiszen ez azt jelentené, hogy becsapod addig a másikat, aki lehet, hogy miattad vesz ki szabadnapot, költ el sok pénzt a hazaútra, vagy épp te tennéd ugyanezt. Hívd fel, szánj rá annyi időt, amennyit csak kell és mondd el neki az érzéseidet, valamint hagyd, hogy ezt ő is megtegye. Hidd el, ez még mindig jobb, mintha heteken át eljátszanád a szerelmest, majd a várva várt találkozón közölnéd, hogy hoppá, te inkább szakítanál a romantikus együttlét helyett.

Erős a gyanúd, hogy rosszul fogja viselni, netán még félsz is tőle.

Ne szépítsük, nők és férfiak egyaránt képesek az agresszióra párkapcsolaton belül, ami csak fokozódhat, ha szakítanak velük. Amennyiben úgy érzed, a te – hamarosan ex – párod esetén is fennáll ennek az esélye, akkor inkább biztonságos távolságból tedd meg, és telefonon keresztül szakíts. Ha mégis a személyes elválás mellett döntesz, vigyél magaddal valakit, aki, ha kell, segíteni tud neked.

Úgy érzed, személyesen elgyengülnél, és adnál egy 100. esélyt a rosszul működő kapcsolatotoknak...

Ne érezd magad ettől gyávának! Ha alaposan végiggondoltad, és arra jutottál, a közös időtöket szeretnéd lezárni, de attól tartasz, a boci szemeivel és némi lelki zsarolással újból képes lesz elérni, hogy folytasd azt a kapcsolatot, amitől már rég szeretnél szabadulni, akkor használd a telefont. Ez kellő távolságot biztosít a bűvkörétől.

Forrás: Shutterstock

Miként történjen a telefonos szakítás?

Sose üzenet formájában tedd! Hiába vagytok mindketten gyakorlott üzenetváltók, az efféle írásbeli kapcsolódás egy ilyen szituációban nem nyújt elegendő teret a párbeszédhez. Két választásod van: telefonhívás vagy videóhívás.

Nem kell napokkal előtte készítened hozzá a terepet, elég csak jelezned a másiknak hívásban, hogy szeretnél vele valamiről komolyan beszélni. Természetesen fontos, hogy egyikőtök se legyen épp boltban, az utcán vagy épp egy házibuliban. A legjobb, ha úgy szervezed, ő is és te is a saját otthonotokban legyetek. Amennyiben együtt éltek, úgy te menj át a szüleidhez, egy jó barátnődhöz.
Miután elmondtad, és át tudtátok beszélni az érzéseiteket, ne akard egyből azt is megtárgyalni, hogy az egymásnál lévő cuccaitokat ki, mikor és hova vigye. Hagyj időt a másiknak! Ha igénylitek, beszéljetek később is!

A telefonos szakítás tehát nem arról szól, hogy felhívod azzal a szöveggel, hogy „Hali, szakítok veled, csá!". Legyen elég időd arra, hogy meghallgasd őt is. Egyszer nagyon fontosak voltatok egymásnak, ezt tartsd szem előtt!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.