Szex és New York kibeszélő idézet magazin szerelemi csalódás barátság Carrie Bradshaw
Szex és New York életérzésre fel!

A bohém újságírónő, aki a csodás cipőiben és „A" alakú szoknyáiban tipeg New York utcáin, majd leintve egy taxit csak annyit mond. „Haza!". Hirtelen nekem mindig ez a kép ugrik be Carrie Bradshaw-ról, pedig a nők egyik abszolút kedvenc sorozatának göndör hajú hölgye ennél sokkal több.

A Szex és New York sorozat négy főszereplője közül egyértelműen Carrie Bradshaw a központi karakter. Ő az, aki minden rész elején felvet valamilyen kérdést, és a végén egy konklúzióval lezárja. Carrie a barátnők közül a legnagyobb álmodozó, már-már idealistának is nevezhetnénk, aki sokat csalódik – akár másban, akár magában -, mégis képes minden helyzetből talpra állni, és nehéz helyzetekben végleges döntéseket meghozni.

Én anno végignéztem a sorozatot, és őszintén, nem Carrie volt a kedvencem. Ám így hosszú évekkel később nekem is be kellett látnom, hogy az ő karaktere nélkül egyszerűen nem lett volna elegendő élet a sorozatban, nem érezhettük volna részről részre azt a szívbemarkolóan erőteljes nőiességet, amivel még a rossz, tragikus dolgokat is képesek vagyunk egy fél mosollyal átlépni.

Épp ezért is gondoltam, hogy hozok pár hamisítatlan Carrie Bradshaw idézetet, melyektől rosszabb napjaidon te is pozitívabban fogod látni a világot.

Csalódtál a férfiakban? Úgy érzed, többé nem kell az életedbe szerelem? Akkor ezek neked szólnak:

„Ne felejts el először szerelembe esni saját magaddal."

„Néhány szerelmi történet nem egy hosszú epikus regény – némelyik inkább novella. De ettől még egyik sem lesz kevésbé szeretettel teli."

„Nem volt logikus. Szerelem volt."

„Miután elment, egy héten át sírtam. Aztán rátaláltam a hitemre. A saját magamba vetett hitemre. Hittem, hogy egy nap találkozom valakivel... aki biztos lesz benne, hogy én vagyok számára az igazi."

„A legizgalmasabb, legnagyobb kihívást jelentő és legjelentősebb kapcsolat mind közül az, amit saját magaddal ápolsz. És ha találsz valakit, aki szereti azt, amilyennek te szereted magad, nos, az csodálatos érzés."

„A szerelmet keresem. Az igaz szerelmet. A nevetséges, helytelen, felemésztő, a „nem tudok élni nélküled" szerelmet."

„Itt vannak a srácok, akik szeretnek minket, a vesztesek, akik elvesztettek minket, és a szerencsés gazemberek, akik találkozhatnak velünk."

Amikor úgy érzed, meg kell állnod egy kicsit, hogy újra gondold az életedet, ezek segíthetnek:

„Ahogy haladunk előre ezen az élet nevű úton, az ember lányával előfordulhat, hogy egy kicsit elveszettnek érzi magát. És amikor ez megtörténik, azt hiszem, hogy el kell engednie ezt a „Mi lett volna, ha? Kellett volna.. Lenne..." dolgot és csak egyszerűen tovább kell mennie."

„A múlt talán egy horgony, amely visszahúz. Talán el kell engedned azt, aki voltál, hogy azzá válj, akivé leszel."

„Az élet szabálya, hogy minden, amire vágytál abban a másodpercben fog eljönni, amikor abbahagyod a keresést."

„Végül az összes darab a helyére kerül. Addig pedig, nevess zavarodban, élj a pillanatnak, és tudd, hogy minden okkal történik."

A barátság egyértelmű központi eleme a Szex és New York sorozatnak, így Carrie is gyakran elmélkedik róla. Ezeket pedig minden felnőtt nőnek legalább egyszer igazán meg kell élnie:

„Azt mondják, semmi sem tart örökké: az álmok változnak, a trendek jönnek és mennek, de a barátság soha nem megy ki a divatból."

„Nem számít, hogy ki törte össze a szívedet, vagy mennyi ideig tart kigyógyulnod belőle; a barátaid nélkül soha nem jutsz túl rajta."

„A barátságok nem maradnak meg csak úgy. Invesztálni kell bele. Ez olyan, mint a nyugdíj: nem számíthatsz arra, hogy öreg korodban hirtelen a semmiből a fejedre hullik egy halom pénz."

„Talán a barátnőink a lelkitársaink, a pasik pedig csak emberek, akikkel jól érezzük magunkat."

Neked melyik volt a kedvenc szereplőd a Szex és New Yorkból?

Nyitókép: shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.