tavasz kibeszélő megújulás változás magazin életmódváltás
Harapj egy jó nagyot a változás tortájából!

Tavasszal újraébred a természet, ezzel egyidőben pedig te is. Ha hiszed, ha nem, a tavasz a legmegfelelőbb időszak arra, ha valami nagy változást szeretnél eszközölni az életedben.

Bár az időjárás nem mindig érezteti, a szervezeted és a lelked pontosan érzi, hogy tavasz van, és összehangoltan ácsingóznak a megújulásra.

Indítsd be a testet változását!

Érezhetően egyre több energiád van, amit bizony friss ételekkel is érdemes megtámogatnod. Sokan vannak, akik ilyenkor jobban kívánják a zöldségeket, ami a téli időszakban kiürült vitaminkészletekkel magyarázható. Amennyiben az étkezés és a testmozgás területein már egy ideje tervezel némi váltást, akkor most kell lépned! Ennél jobb alkalmad nem lesz rá!

Nem az őrült diétákra és az önsanyargató fogyókúrákra gondolok, hanem az átgondolt, és valóban betartható életmódváltásra. Az egészséges étkezéshez ITT találsz szuper tippeket! Amennyiben nincs a szervezeted hozzászokva a rostban gazdag ételekhez, az ilyenfajta váltás kissé megviselhet az elején odalent, de gondolj rá úgy, mint egy tisztítókúrára.

A tudatosabb étkezés mellé érdemes beiktatnod az aktivitásodtól függően reggelre vagy épp estére egy kis testmozgást, ami már simán kivitelezhető a szabadban is. Kezdj bele egy új sportba, ami nem jelenti feltétlenül azt, hogy azonnal hegyet kell másznod. Pattanj rollerre, húzz fel egy görkorcsolyát, teríts le egy jóga szőnyeget, vagy épp hétvégente túrázz egy nagyot a természetben. Ezek nem csupán a mozgás jótékony hatásával ajándékoznak meg, de élményt is nyújtanak, sőt, akár még új társaságot is adhatnak.

A külső azonban sok minden másból is áll. Próbálj ki egy új frizurát, sminkeld magad másként, vegyél pár olyan ruhadarabot, amik tetszenek, de eddig nem merted volna őket viselni. Válts akár teljesen új stílusra, vagy térj vissza a régihez, amit imádtál, de valami miatt elhagytál.

Forrás: Shutterstock

Támogasd a lelked megújulását!

Az egészséges boldogsághoz a mentális és pszichikai jólét is hozzátartozik. Ezt akár egy rossz párkapcsolat, kellemetlen munkakörnyezet, monoton napirend is negatív irányba befolyásolhatja. Hagyj magad mögött minden mérgező tényezőt, és válts! Nem azt tanácsolom, hogy most azonnal mondj fel, vagy szakíts este a pároddal. Arra kérlek, hogy gondold át, mik azok a dolgok, amik mérgező állóvízként vesznek körül. Ezeket összeszedve pedig már te is látni fogod, hogy melyek életed azon területei, amiken érdemes változtatnod. Keresgélj más munka után, lehetséges, hogy találsz jobbat, vagy iratkozz egy iskolába, tanfolyamra, hogy új lehetőségek nyílhassanak meg előtted. A párkapcsolatodban felfedezted az elakadási, konfliktusgeneráló pontokat? Üljetek le, és beszéljétek meg őket! Légy bátor, ugyanakkor megfontolt: ne panaszáradattal indíts, inkább énüzenetekkel kommunikálj.

A megújulás, változtatás nem csak valami elhagyásával mehet végbe. Merj lépni egyet előre! Ilyen a házasság, a gyermekvállalás, a költözés, a vállalkozás, vagy épp egy rég megromlott baráti kapcsolat tisztázása.

Ezek persze csak apró szeletei voltak a változás tortájának, ami bárhol is kóstolod, más ízű lesz. Bűnmentes nassolásra fel!

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.