magazin szépségápolás kibeszélő masszázs arcmasszázs arcápolás tippek-tanácsok
Szerencsére nekünk, modern nőknek, számos csodaszer áll rendelkezésünkre, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, és hogy minél tovább megőrizzük a szépségünket. A profi arcápolók, sminktermékek mellett azonban néha érdemes bevetni ősi módszereket is.

Megkímélt állapotú modern nők

Lássuk be, jó korban születtünk. Én mindig azt mondom, amikor rácsodálkoznak, hogy közel a negyedik X-hez milyen jól nézek ki, hogy megkímélt állapotú vagyok. Ez nem azt jelenti, hogy nem dolgozom, nem kelek fel a gyermekemhez éjszaka vagy nem suvickolom a lakást, hanem azt, hogy egyrészt figyelek magamra, másrészt pedig a régi idők asszonyaihoz képest, sokkal több lehetőségem van a szépségápolás terén is.
De nem csak én, hanem

a mai nők nagyobb százaléka, szintén megkímélt állapotú,

hiszen nem kell a patakra járni hétfőnként, hogy ott kézzel végezzük el a heti mosást, megteszi helyettünk a mosógép bármikor. Nem kell seprűvel kergetni a porcicákat vagy kivonszolni a szőnyeget a porolóhoz, mert a porszívó gyorsan felszippant minden koszt. Csirkét sem kell etetni,disznót sem kell vágni, megkapjuk a vasárnapi ebédhez valót a szupermarketben, konyhakészen. Nem is csoda, hogy mi, modern nők sokkal jobban nézünk ki egy bizonyos kor után is, mint nagyanyáink. Emlékszem, amikor gyerekként vidékre mentünk, ott a negyvenéves már vénasszonynak számított és jobbára úgy is festett.

Modern csodaszerek és hagyományos praktikák

Mi azonban – ha figyelünk magunkra - a negyvenes éveinkhez közeledve is úgy festhetünk, mint a kezdő harmincasok. Ebben nagy segítségünkre lehetnek a csodakencék és szérumok, a helyes táplálkozás, a megfelelő folyadékbevitel, a rendszeres mozgás és olyan hagyományosnak mondható praktikák is, mint amilyen az arcmasszázs.

A masszázs ugyanis nem valami új keletű hóbort, szinte egyidős az emberiséggel, amelyet nem csak szépészeti, de gyógyászati céllal is alkalmaztak például az ókori egyiptomiak és görögök.
A középkorban Európában feledésbe merült ez a módszer, hiszen abban az időben minden világi hívságot vagy a testtel való törődést ördögtől valónak találtak. Ezt követően nehezen tört utat magának ismét a masszázs, manapság azonban újra elismert módszerré vált mind a gyógymasszázs, mind a lazító, kényeztető változat, sőt a szépségiparban is egyre nagyobb teret hódít.

Forrás: Shutterstock



Sokak számára a masszázs még ma is csak valami kellemes dögönyözést jelent, holott

a jó és célzott masszázs komoly egészségmegőrző hatásokkal is bír, az arcmasszázs pedig segít abban, hogy minél fiatalosabbak maradjunk.

Az arcmasszázs előnyei

Az idő múlásával a bőrünk veszít a víztartalmából, az izmaink elkezdenek gyengülni, így az arcunk a gravitációnak köszönhetően (is) megereszkedik, kontúrját veszti és ráncosodni kezd.

A kellő szakértelemmel végzett arcmasszázs azonban:

  • felpezsdíti a vért
  • stimulálja a nyirokkeringést
  • segít megőrizni a bőr feszességét és rugalmasságát
  • eltávolítja az elhalt hámsejteket
  • általa a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe is bejuthatnak
  • oldja a stresszt

Hiszed vagy sem, a rendszeres arcmasszázs segít, hogy ne fogyjon ki az izomzat a bőröd alól, és így ne essen össze az egész arcod. Akik kifejezetten vékonyak vagy sokat fogyókúráznak, azoknak egy bizonyos kor után nagyon beesetté válhat az arcuk, míg a teltebb pofinál a ráncosodás és a megereszkedés okozhat gondot.
Ezért én azt vallom, érdemes mindenkinek eljárnia arcmasszázsra, hogy minél tovább megőrizzük fiatalos kinézetünket.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.