magazin tetoválás tetoválószalon tetkó
Ahhoz, hogy szuper tetoválásod legyen, nem csak a művésznek, de neked is profinak kell lenned. Itt most nem elsősorban arról lesz szó, hogy miként kezeld a friss tetoválásodat – ami szintén nagyon fontos -, hanem arról a sok-sok mindenről, ami megelőzi a tetoválógép „felbőgését".

Én 17 éves koromban varrattam először, most 35 vagyok. A testem legalább egyharmadát, ha nem többet fedi már tinta. Bizony korábban én is belefutottam meggondolatlan mintába, sufni tetkósba, de végül megtaláltam azt, aki passzol hozzám mind stílusban, mind elképzelésben, mind megvalósításban. Neked is ezt kívánom, valamint szeretném, ha tanulnál az én hibáimból. Épp ezért összegyűjtöttem a legfontosabb dolgokat, amiken végig kell menned, mielőtt beülsz egy tetoválószékbe.

Csak akkor tetováltass, ha már elmúltál 18 éves!

Bár szülői engedéllyel korábban is varrathatsz, érdemes megvárnod, míg valóban kiforr a személyiséged. Sokan bánják meg később a fiatalon csináltatott tetoválást, vagy annak helyét. Lehet, hogy 16 évesen bulinak tűnik magadra tetetni például egy márka jelét, vagy egy kissé obszcénebb ábrát, de felnőttként ezek már végtelenül cikik.

Sose kérd a szerelmed nevét!

Még felnőttként is érhet meglepetés. Több évnyi házasságból is lehet válás, ahogy egy friss, rózsaszín felhős kapcsolatnak is lehet pár nap alatt vége. Persze eltakartatni egy másik tetkóval még el lehet, de a név akkor is ott marad a bőrödben, épp csak nem látszik.

Forrás: Vépy Reni

Kétszer is gondold meg a helyet!

Nem, itt most nem a tetováló szalonra gondolok – bár arra is ki fogok térni. Itt kérem, a leendő tetoválásod testeden való elhelyezkedésére céloztam. Még mindig sok munkahelyen tiltják a látható tetoválást, és lehet, hogy vadítóan néz ki a nyakon vagy a kézfejen – én már csak tudom -, de a legtöbb vállalat, hidd el, sajnálatos módon nem osztozik ezen a véleményen. Sőt, különböző sportágakban sem túl előnyös, ha kilátszik egy-egy tetkó, és igen, vannak minták, amik csak bizonyos részeken mutatnak jól. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy nem tudod, mennyire fogod bírni. Először ezért érdemes valami kisebb tetoválást bevállalnod, egy kevésbé fájdalmas helyre, tehát ne egy teljes belső combbal kezd.

A minta megválasztásánál ne a Google legyen a barátod!

Itt egy lehetőség, hogy kreatív légy, élj vele! Ha csak elképzelésed van, beszélgess a tetoválóddal és hagyd, hogy személyre szabottan tervezzen neked. Ne akarj lemásolni mást, mindig változtass rajta valamit. Persze az a jó, ha az adott minta jelent számodra valamit, de természetesen lehet csupán az esztétika is a tetoválásod indikátora.

Nézz utána a tetoválónak!

Sok amatőr tetováló lop le képeket a netről, hogy a sajátjaként tüntesse fel az oldalán. Épp ezért vagy ajánlás útján válassz magadnak tetoválót, vagy minősített művészhez menj, akiknek listáját ITT találod.

Áldozd rá az időt és a pénzt!

Egy minőségi tetoválás nem olcsó mulatság, de hidd el, megéri akár hónapokon át is spórolni rá, hiszen életed végéig viselni fogod. Szánd rá az idődet is, lehet, hogy nem tudsz már másnap varratni menni, vagy a minta megbeszélése lesz több alkalom, de ebben az esetben is megéri a türelem.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock.com

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.