magazin bőr varázslat bőrápolás
Ha a fahéjra gondolunk, valószínűleg rögtön egy csésze langyos, habos kávé jut eszünkbe, aminek ha megszórjuk a tetejét egy kis fahéjjal, mennyei mannát kapunk. Fahéjjal ízesítjük a forralt bort, a sütiket, pedig a bőrünkkel is csodát tesz...

Sajnálatos tény, hogy a bőrünkben lévő kollagén az idő előrehaladtával összetöredezik, így egy bizonyos életkor felett érdemes mesterségesen életre kelteni a kollagén szintézist, hogy felvegyük a harcot az öregedéssel. A fahéj kivonata serkenti a kollagén termelését, javítja a bőr rugalmasságát, de emellett rengeteg pozitív hatása ismert.

Az indiai kultúrában évezredek óta használják láz, megfázás, emésztési panaszok kezelésére, a görögök és a rómaiak pedig a lélek egyensúly visszaállítására alkalmazták. Napjainkban a fahéjat a gasztronómia mellett a kozmetikában is előszeretettel használják, legfőképp a bőr fertőzéseit és rendellenességeit kezelik vele. Létezik fahéjas krém, arctonik, de masszázsolaj és illatos fürdő is, én most mégis az arcbőrre kifejtett hatásait szeretném kiemelni, a fahéj ugyanis az én arcommal is csodát tett.

Először a kozmetikusomnál, Amandánál találkoztam a fahéjas arckezeléssel. Elmondta, hogy fokozza a vérkeringést, gyorsítja a bőr anyagcseréjét, és jót tesz a zsíros bőrnek. Mivel nem vagyok allergiás a fahéjra, és kifejezetten szeretem az illatát – na meg persze fogalmam sem volt róla, hogy a fahéjat így is fel lehet használni, - azonnal igent mondtam a kezelésre.

Miután feltette a fahéjas arcpakolást, kellemes melegséget éreztem, a fahéj illat pedig rögtön a karácsonyt juttatta eszembe, így amellett, hogy a bőröm élvezkedett, a lelkemnek is jót tett, pláne ebben a morcos, sötét, borongós év végi időszakban.

A kezelés után kicsit megijedtem, amikor a tükörből a pirospozsgás, kicsit nyúzott arcom köszönt vissza, de megnyugtatott, hogy ezután sokkal szebb lesz a bőröm. Így is lett, és tudtam, hogy ha van rá mód, otthon is szeretném fahéjjal kezelni az arcom, hiszen melyik nő ne szeretne pihe-puha, illatos, egészséges arcbőrt. Szerencsére jóban vagyok a kozmetikusommal, így ahelyett, hogy elkezdett volna rábeszélni bármire is, elárulta, hogy otthon is tudok arcpakolást gyártani.

Forrás: Shutterstock

Ide nekem az összes fahéjt

Nem kell hozzá más, csak méz és fahéj, ami valljuk be, az év szinte minden időszakában megtalálható a konyhában, ilyenkor pedig pláne. Én több adag arcpakolást szoktam elkészíteni, hiszen a hűtőben hetekig eláll, de ha frisset szeretnél, keverj össze kábé két teáskanál mézet 1 teáskanál fahéjjal, kend fel az arcodra, és hagyd magadon 25 percig. Ha lejárt az idő, nedves kézzel dörzsöld át az arcod, hogy a fahéjas csodapakolás az arcradírozó hatását is kifejthesse, és voálá, kész a tökéletes bőr: szinte azonnal érezni fogod a jótékony hatásait.

A bőröd nemcsak illatos, de puha lesz, megszűnnek az esetleges gyulladások, eltűnnek a mitesszerek, és még a régebbi pattanásaid nyomai is eltűnnek.

A méz hatása miatt búcsút inthetsz a száraz bőrnek. Ha szeretnéd cifrázni, és bírod a fűszeres illatokat, tehetsz a keverékbe szegfűszeget is, az ugyanis összehúzza a kitágult pórusokat.
Szóval őrölt fahéjat elő, irány egy kád, forró víz, egy csésze finom forralt bor, és indulhat a kényeztetés!

Te szoktál házilag arcpakolást készíteni?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.