tippek dekor karácsony DIY trükkök Laczkó Ágnes díszítés tanácsok
Most, hogy már advent második vasárnapján is túl vagyunk, talán az is elgondolkodik a lakás feldíszítésén, aki már októberben dobott egy hátast a karácsonyi dekorációk betódulása miatt.

Vannak, akik teljesen kiakadnak, ha a lakás minden négyzetcentiméteren csücsül valahol egy angyalka - és vannak, akik vérre menő családi vitákat folytatnak, mert a világítós rénszarvasra a kertben még feltétlen szükség van. Én alapvetően valahol a kettő között helyezkedem el.

Szeretem, ha a lakás dekorációja tükrözi az évszak hangulatát. Így tavasszal virágos, üde kiegészítők kerülnek elő, nyáron minden élénk színűre vált, míg ősszel a levelek különféle árnyalatai színesítik a szobát. Miért is lenne ez másképp karácsonykor, amikor a téli hidegben egy hangulatos, meleg kuckót varázsolhat az ember magának?

Természetesen a boltok polcain már minden megtalálható - ezért alapvetően csak arra kell figyelni, hogy a megvásárolt dekorok összhangban legyenek. Különben úgy fog kinézni a lakás, mint egy bazár. Íme, néhány ízléses tipp a mostani kínálatból!

Forrás: pepco.hu/kika.hu/momax.hu/ikea.hu/jysk.hu/mobelix.hu

Ha szeretnéd belevinni a saját kreativitásodat és egy kicsit villogni a család és a barátok előtt, akkor ezeket az egyszerű és pénztárcabarát dekorációs tippeket muszáj kipróbálnod. Mutatom is!

A bordugó sok mindenre jó!

Lehet már külön erre a célra vásárolni, de persze az otthon felhalmozódott darabokat is nyugodtan lehet használni - némi tisztítás után. Ragasztópisztoly segítségével ajtódíszt vagy akár asztali dekorációt is készíthettek belőlük.

Forrás: Shutterstock

Kés, villa, kanál - kicsit másképp...

Az ünnepi asztalnál is be lehet vetni néhány cuki ötletet, ilyen például, ha az evőeszközöket kis szütyőkben helyezed el. Rengeteg ilyen zsákocska van a boltokban is, de ha a téli hidegben otthon varrogatnál, akár névre szóló változatokat is készíthetsz.

Forrás: Shutterstock

Csilli-villi fények

Az egyik legfontosabb ünnepi hangulatteremtő, ha fényfüzérek fényében úszik a szoba. Teheted ezeket a függönyökre, de helyezheted őket a polcokra is, kis üvegekben. Egy befőttes üveget megfestve igazán egyedi mécseseket készíthetsz.

Forrás: Shutterstock

Édes köszöntés

A vendégek már az ajtóban állva szembesülhetnek kreativitásoddal, ha az ajtódíszre pillantanak. Az egyik legolcsóbb és egyben legkreatívabb változat, ha a karácsonyi nyalókákat összeragasztod szív formában - és így akasztod fel őket egy damillal. Annyira egyszerű és nagyszerű!

Forrás: Shutterstock

Borospohár - de nem úgy, ahogy gondolod!

Minden háztartásban kell lennie egy borospohárnak, szóval, ez pipa. Már csak fejre kell állítanod és telerakni kis díszekkel. A tetejére helyezhetsz egy mécsest - és ha fokozni szeretnéd cukifaktort, köss egy masnit a pohár szárára! Nálam tavaly nem volt olyan vendég, aki ne dicsérte volna meg.

Forrás: Origo

Azt javaslom, oldjátok a végeláthatatlan Last Christmas dallamát egy kis önfeledt kreativitással, és zsebeljétek be érte a dicsérő szavakat!

Kellemes Ünnepeket!

Te mit gondolsz a karácsonyi dekorációkról?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.