tél december bakancslista Császár Zsanett programok tippek
Nem hiszek a felszínes élvezetekben, a cukormázas, hamisan csillogó dolgokban. Nem hiszek abban sem, hogy az élmény pénz kérdése.

Szerintem a legboldogabb napok nem azok, amikor valami egetverő dolog történik, hanem azok, amik egyszerű, apró örömöket hoznak: egy illatos aromafürdő gyertyafényben, egy szelet süti a kedvenc cukrászdámban vagy egy piknikkel egybekötött kirándulás a barátaimmal.

A tél a kedvenc évszakom, imádom a havat, a hideget, a vastag pulcsikat, és jó érzés bekuckózni a kanapéra egy bögre forró csokival. Ezért hát elhatároztam, hogy ebbe a három hónapba belesűrítek mindent, amit nagyon szeretek. Olyan dolgokat is, amik eddig kimaradtak az életemből.

Kipróbálni a kutyaszánozást

A kutyaszános túra nagy álmom, nem tudom megmondani, hogy miért, de kiskorom óta vonzódom a huskykhoz. Páratlan élmény lehet szánon siklani a fehér havon, és különleges perspektívából gyönyörködni a hófödte táj szépségeiben. Ezért a kalandért szerencsére nem kell messzire menni, a Mátrában bárki kipróbálhatja a kutyafogatozást. Most, hogy végre tél lett, újra fellángolt bennem a "suhanni akarok kutyákkal" érzés. Még ma felhívok néhány helyszínt, és megkérdezem, van-e szabad időpontjuk. Nagyon izgalmas lesz!

Több időt tölteni a családdal

A tél az elmélkedés, az elcsendesedés időszaka számomra. Ilyenkor minden lelassul körülöttem, és egészen más fordulatszámon, más hangulatban élem a mindennapjaimat. Év közben a rengeteg munka mellett sajnos nem jut elég időm a szeretteimre, emiatt szomorúságot és bűntudatot érzek. Tudom, nem lehet egyszerre bepótolni mindent, de idén télen szeretném minél több közös programmal meglepni a hozzám közel állókat.

Forrás: Shutterstock

Eldugott adventi vásárokat felfedezni

Régen nagyon odavoltam a karácsonyi vásárokért, szerettem nézelődni, kóstolgatni, beszívni az illatokat. De mostanában valahogy úgy érzem, az ünnepi varázs mintha megkopott volna, a portékák erősen túlárazottak, és nincs kedvem fél órát sorban állni egy forralt borért (ami lássuk be, legtöbbször silány minőségű).

Már tavaly is beírtam a bakancslistás terveim közé azt a vágyamat, hogy szeretnék egy családiasabb, kevésbé zsúfolt adventi vásárba ellátogatni. A Dunakanyar minden évszakban csodaszép, így nagyszerű lehetőség a karácsony előtti bevásárlást összekötni egy frissítő kirándulással.

Beiratkozni egy fotótanfolyamra

Minden évben alig várom, hogy leessen az első hó, akkor különösen szép a táj. A természetfotózás az egyik kedvenc elfoglaltságaim közé tartozik, a szabadban ugyanis mindig történik valami, ami érdekes és megismételhetetlen. Idén szeretnék komolyabban foglalkozni a témával, ezért arra gondoltam, itt a kiváló alkalom, hogy meglepjem magam karácsonyra egy fotósulival. Ez ráadásul ismerkedési lehetőségnek sem utolsó, hiszen az ilyen jellegű képzések hasonló érdeklődésű embereket vonzanak, vagyis már eleve megvan a közös hullámhossz.

Elkészíteni életem első karácsonyi grogját

A grog történetéhez számos legenda kapcsolódik. Ezt a melegítő rumos italt régen a tengerészek fogyasztották, de ma már sok országban elengedhetetlen kelléke a télnek. Rengetegféle módon elkészíthető (az internet tele van jobbnál jobb receptekkel), és a családom annyira szereti, hogy elhatároztam, idén megpróbálkozom vele otthon. Rá is bukkantam egy szuper gyümölcsös változatra, amihez a hozzávalókat (aszalt alma, aszalt sárgabarack, mazsola, fehér rum stb.) könnyedén be lehet szerezni.

3 finom leves télire, ami átmelegít...http://she.life.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20181207-szivmelengeto-leves-receptek-romantikus-bekuckozashoz-nyiri-zsuzsi.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.