mozi Gilmore Girls étel Radakovics Viki kaja film tippek nasi
Ugyanúgy imádják a filmeket, mint a kaját - kikre gondolok? A válasz helyes: Lorelai és Rory Gilmore-ra. Ha a karácsonyi és szilveszteri forgatag után semmi másra nem vágysz, csak egy jó filmre, valami finom étel társaságában, akkor róluk nyugodtan példát vehetsz.

Ők ugyanis a szakértői ennek a műfajnak. Tanulj tőlük, maxold ki te is a mozi-kaja kombót! De nem mindegy, hogy melyik film alatt milyen harapnivalót majszolsz...

Charlie és a csokigyár

Mi más lehetne az első a listán, mint Willy Wonka édességbirodalma? Eszedbe ne jusson csak úgy leülni és megnézni, miközben mondjuk egy szendvicsen nyammogsz! Ide csokoládé kell! Sőt, csokoládé hegyek: csokiszeletek, táblás csoki, töltött csoki, étcsoki, tejcsoki... szóval csoki, amíg bele nem fulladsz.

Hiszen már Lorelai is megmondta: "Nem nézheted a Charlie és a csokigyárat egy masszív adag junk food nélkül. Egyszerűen nem helyes." Az én nézeteim szerint pedig: junk egyenlő üres kalória - egyenlő csoki!

Amélie csodálatos élete

Mi is passzolhatna leginkább a franciák legcukibb álmodozójához, mint egy nagy tálca friss, gőzölgő (pék)sütemény? Készíts oda magadnak egy kis croissant-t és baguette-et camembert sajttal, majd tolj rá macaront, madeleine-t és eclair fánkot! Így egészen biztosan könnyebb lesz a Café des Deux Moulinben érezned magad.

Forrás: Shutterstock

Az élet fája

Na, itt kell elővenni a családi recepteket - hiszen mi illene jobban az ultimét családi filmhez, mint egy régi, jól bevált családi étel? Ez persze mindenkinél más - nálam gulyásleves, rakott krumpli és karamellás sütemény.

Ha legközelebb megnézem, előtte biztosan elkészítem majd az említett fogásokat, közösen a szeretteimmel. Mozizás közben tuti ezeket fogom enni, hogy még jobban bele tudjam magam képzelni O'Brienék helyébe.

Apollo 13

Ha Texas, akkor ahhoz mexikói vagy tex-mex kaja dukál! Márpedig itt Houston a helyszín, szóval, nincs más hátra, mint felszerelkezni tacóval, nachos-szal, burritóval és chilivel. Desszertnek meg tolhatsz egy kis churrost.

(Azért egy pohár tejet is készíts oda, arra az esetre, ha túl sok lenne a csípős!) Nincs is jobb, mint izgi filmet nézni egy hideg, téli estén, miközben olyan kaját eszel, amitől kimelegedhetsz.

Forrás: Shutterstock

Casablanca

Ezt a klasszikust kizárólag habos sütemények társaságában érdemes megnézni. Vedd körbe magad képviselő fánkkal, francia krémessel, négerkockával és tiramisuval! Tuti jól jönnek majd, ha az izgalmaknak köszönhetően hirtelen megugrik az adrenalinszinted - vagy ha éppen elszomorodsz, mert a történetből még nem tudni, happy end lesz-e.

+1 Szívek szállodája

Ennél a filmnél tökélyre fejlesztheted a gyorskaják kombinálását. Szükséged lesz pizzára, kínai kajára, hamburgerre, sült krumplira, fánkra és muffinra. Javaslom, hogy egész napos Szívek szállodája maratont tervezz, vagy csinálj helyet a hűtődben - mert ennyi kaját szerintem csak a Gilmore lányok tudnak egy ültő helyükben betermelni.

Forrás: Shutterstock

Jó mozizást és jó étvágyat! :)

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.