ősz szeptember megújulás Nyiri Zsuzsi tippek
Megújulás, újrakezdés, tiszta lap - három dolog, amit minden ember szeret. Miattuk elviselhetőek a gyarapodó sorszámú szülinapok, és ők ragyognak át az újévi macskajaj ködén.

És ott van még a naptári év bónusza az újjászületésre: a szeptember! Talán a tanévkezdés teszi, talán az, hogy véget ért az agyzsibbasztó meleg, és lehet újra a komoly dolgokra figyelni, de szeptemberben mindenki kicsit újratölti magát. Most mind örülhetünk, mert hurrá, itt van, újra megérkezett!

Itt van öt dolog, amivel kimaxolhatod az őszi újrakezdést:

1. Minden héten legyen valami jó!

Ha van iskolás gyerek a háznál, akkor szeptembertől újra kell szervezni a hetirendet. Ilyenkor a különórák, az edzések és az urad heti haveros kimenőjén túl magadra is gondolj! Arra az emberre, aki boldoggá teszi a szeretteidet. A legjobbik énedre. Neked is jár pár óra töltődés! És ne gyötörjön a lelkiismeret, ha mostantól minden csütörtök este a barátnőddel vacsorázol - ami a te idegeidet megnyugtatja, az az egész családnak jót tesz.

2. Kezdj bele valami újba!

A jó hír, hogy ez lehet bármi, ami tartalmasabbá teszi az életedet. Régi álmod a fallabda? Foglalj le egy termet, és hajrá! Egy ideje kacérkodsz a fotós sulival? Keress rá, mikor indulnak a következő képzések! Esetleg tölts le egy új feladatkezelő vagy szókincsfejlesztő alkalmazást, vagy vegyél egy szép füzetet, és esténként írj le pár gondolatot a napodról! - Végtelen számú dologgal teheted értékesebbé a múló időt.

Forrás: Shutterstock

3. Méregtelenítsd a lakást!

Nem vagyok feng shui tudor, de az biztos, hogy a sok felesleges kacat, cucc és bigyó nem tesz jót az aurádnak... akarom mondani, a figyelmednek. A külső-belső méregtelenítés jegyében szánj egy napot a szelektálásra! Akár tíz éve, akár fél éve történt ez utoljára, meg fogsz lepődni: bőven lesz mivel megtölteni a zsákokat.

Elsősorban ne a kukának termelj, hanem adományboltoknak és jótékonysági szervezeteknek! Itt új gazdára találnak majd a kinőtt vagy megunt ruhák, tárgyak, eszközök - és nem csak te jársz jól!

4. Plusz szépségörömöt mindenkinek!

A természeti elemek nyáron megtépázzák a bőrünk, a hajunk, a körmünk - most komolyan, kell valami különleges indok a szépségápoláshoz? Lehet otthon vagy szakembernél, lehet új vagy régi kedvenc, de kényeztesd kicsit a magad a szeptemberi megújulás jegyében!

5. Készülj a bekuckózásra!

Még éget a déli nap, de az alkonyok hunyorgásából már tudható: valami tényleg véget ér. Ne sajnáld! Az eszeveszett forróság és gyötrő napfény hosszú órái helyett jön a békés bekuckózás időszaka. Lepd meg a kanapéd egy szép takaróval, szerezd be a kedvenc teáidat, új könyveket, gyertyákat - én borzongok a gyönyörűségtől, ha a hosszú őszi estékre gondolok.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.