meleg fagyi recept Nyár Sáray Dorottya otthon cukormentes diéta édesség
A nyáresti romantikázáshoz nálam valahogy hozzátartozik a fagyi is. Megédesíti azt, ami már eleve édes, vagy épp oldja a zavarotokat, ha az első randik egyikén vagytok.

Én elképzelni sem tudok jobbat, mint az erkélyünkön ücsörögve nassolni a szerelmemmel. Ezért kikísérleteztem 3 olyan receptet, ami számomra igazán a nyarat idézi, és amit otthon is könnyen el tudok készíteni. Az sem baj, ha nincs fagylaltgéped, egyikhez sincs szükség rá. Ráadásul bűntudat nélkül koronázhatsz meg velük akár minden vacsorát, hiszen adagonként messze 100 kcal alatt vannak.

Túrós-kókuszos gombócok

Az egyik kedvenc ízem a túró, a nyár pedig nálam nem telhet el kókusz nélkül, ezért ebben a verzióban ezt a kettőt ötvöztem. Egy kicsit bonyolultabb elkészíteni, mint a másik kettőt, de nagyon megéri.

Forrás: Sáray Dorottya saját képe

Hozzávalók 2 adaghoz (135 kcal kókuszreszelék és díszítés nélkül):

  • 100 g zsírszegény túró
  • 2 dl kókusztej
  • egy pici citromhéj
  • 20 g energiamentes édesítőszer (eritritet használtam)

Ízlés szerint mehet bele vagy rá kókuszreszelék/mandula.

A hozzávalókat összeturmixoltam, és egy dobozban a fagyasztóba tettem. Minél laposabban tudod eloszlatni, annál hamarabb lesz kész.

Hogy ne legyen nagyon kristályos, óránként (ha nagyon lapos, félóránként) turmixold át, amíg meg nem fagy - nekem 4 órába telt. Az utolsó turmixolás után azonnal fogyasztható.

Ha eltennéd későbbre, tálalás előtt vedd elő 10-15 percre, hogy kicsit formázhatóvá, krémessé olvadjon!

Piña colada jégnyalóka

Amiből smoothie-t tudsz csinálni, abból jégnyalókát is lehet. Ezúttal az egyik legnyáribb koktél ízvilágát idéztem meg. Ebben olyan kevés az energia, hogy akár kettőt is megengedhetsz magadnak.

Forrás: Sáray Dorottya saját képe

Hozzávalók 2 adaghoz (70 kcal a kókuszreszelék nélkül):

  • 100 g friss vagy cukrozatlan konzerv ananász
  • 1 dl kókusztej

Megforgathatod kókuszreszelékben.

Csak turmixold össze, tedd a jégnyalóka formába, és fagyaszd le! Jégkásának is elkészítheted, ha dobozba teszed, és félóránként/óránként egy villával áttöröd.

Epres és kiwis "nicecream"

Egy vegán barátnőmtől lestem el ezt a finomságot. Roppant egyszerű, teljesen természetes, nagyon-nagyon krémes, és semmi nem hiányzik belőle, amit elvársz egy gyümölcsfagyitól. Két különböző ízben készítettem, de mivel a kiwi és az eper nagyon jól megfér egymással, össze is keverheted az egészet.

Forrás: Sáray Dorottya saját képe

Hozzávalók 2 adaghoz:

Epres oldal (61 kcal)

  • 50 g (kb. egy fél) fagyasztott banán
  • 50 g fagyasztott eper

Kiwis oldal (76 kcal)

  • 50 g (kb. egy fél) fagyasztott banán
  • 50 g fagyasztott kiwi

Az egyetlen trükk, hogy mindig legyen a fagyasztódban banán és valamilyen más gyümölcs. Így ha bármikor fagyira vágysz, azonnal előkaphatod. Csak le kell turmixolnod egy olyan géppel, ami viszi a jeget, és már fogyaszthatod is.

Hozzászólásban várom a további ízkombináció ötleteket! ;)

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Sáray Dorottya saját képe

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.