nyaralás szervezés előkészület utazás idegeskedés Szabó Mariann pakolás
Minden nyáron eszembe jutnak gyerekkorom családi nyaralásai. Az a semmivel össze nem téveszthető érzés. Az őrült várakozás, a hajnali ébredés, a suttogás a lépcsőházban, egy rigó előadása a parkolóban a platánfán, miközben apám bőröndöket gyömöszöl a csomagtartóba.

Anyám szalvétába csomagolt rántott húsos szendvicsei az útra és a gondtalanság felhőtlen érzése. Gyerek fejjel soha nem gondoltam bele, hogy mi minden bújik meg egy-egy emlékezetes családi vakáció hátterében. Csak élveztem minden percét. Nem sokat törődtem a szüleim zsörtölődésével vagy aggodalmaival. Nem érdekeltek az apró részletek, sodródtam az élménnyel, és hagytam, hogy körülvegyen a gondoskodás.

Most, hogy családom van, egy kicsit átértékelődött bennem a nyaralás fogalma. Nem olyan nagy cucc, igaz? Ugyan, mi kell hozzá?

Első lépés: a kifárasztás

Nem kell mást tennünk, mint kiválasztani a megfelelő ár-érték arányú helyszínt. Nagyszerű lehet heteken keresztül vitatkozni azon, hogy kinek mi a megfelelő. Ebben az a jó, hogy ha kellően kifárasztjuk egymást a balhézásban, akkor a végén szinte bármi jöhet. Néhány "nekem tökmindegy" vagy "akkor dönts te" után vissza is kanyarodhatunk a legelső ötlethez.

Második lépés: a képességfelmérés

Itt és most kiderülhet, hogy ki mire képes. Nekem például - mint kiderült - az autópálya matricák és kompjegyek beszerzéséhez egyáltalán nincs tehetségem. De remekül tudok szállást foglalni és utasbiztosítást intézni. Útvonal tervezésről hallani sem akarok, de szívesen elmerülök a helyi kulturális látnivalók tengerében - amiknek a háromnegyedéhez egyetlen családtagom sem akar majd eljönni velem.

Forrás: Shutterstock

Harmadik lépés: az aggodalom

Itt derül ki, hogy kinek járt le éppen az útlevele/személyi igazolványa. Egyben arra is fény derül, hogy a fél országnak is pont most járt le, mert képtelenség a hivatalba időpontot szerezni. Lássuk be, kell az izgalom!

Negyedik lépés: a lista

Ciki a lista, de hasznos! Itt kerülnek képbe a kinőtt fürdőruhák, az eltűnt búvármaszkok, úszógumik és egyéb dolgok, amik csak akkor nincsenek meg, ha keressük őket. Pedig esküszöm, hogy karácsony előtt láttam valahol, amikor a kültéri izzókat kerestem!

Ötödik lépés: a fullpara

  • "Biztos, hogy itthon felejtünk valamit!"
  • "Miért nem pakol senki rajtam kívül?"
  • "Mosd el azt a tányért, itt fog büdösödni egy hétig!"
  • "Most ilyen szendvics lesz, majd megszereted!"
  • "Amit eddig nem raktál el, az nem is fontos!"
  • "Mondtam, hogy külön pakold, ami az útra kell!"
  • "Kihúztad a vasalót?"
  • "Ez kurvaélet, hogy nem fér be!"

És végül hatodik lépés: az indulás

Elindul a csimbum cirkusz, rogyásig megpakolva a csomagtartó. A gyerekek között megy a vita, hogy ki hol üljön - mintha nem lenne tökmindegy, hogy a bal vagy a jobb oldalon helyezkednek el a hátsó ülésen. Ezután mindenki elcsendesedik, kifelé bámul az ablakon, és csendben elmereng magában. Egészen az első megtett 10 kilométerig, amikor elhangzik először a bűvös kérdés: "Mikor érünk oda?!" És innentől sínen vagyunk! Hurrá, nyaralunk!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.