lakberendezés trükkök otthon Laczkó Ágnes harmónia
"Harmonikus otthon = fél egészség" - tartja a mondás. Jó, igazából nincs ilyen mondás, pedig lehetne. Mert a testi-lelki feltöltődés az egészséges élet alapja. Márpedig feltöltődni leggyakrabban otthon szoktunk.

Szóval, ha "hatékonyan" szeretnél pihenni, meg kell teremteni hozzá a megfelelő környezetet. Akkor is, ha épp nem csücsül több millió forint a bankszámládon egy teljes felújításhoz vagy dizájn cuccok beszerzéséhez. A jó hír, hogy apró trükkök segítségével a legbarátságtalanabb lakásból is otthont varázsolhatsz!

Ha el akarod adni a lakásod, csináld jól!http://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170524-lakaseladas-takaritas-dekoralas-tippek-trukkok-lakas-vevo-csalogato-elado.html

1. Virágba borult szobák

Egy alapvetően harmonikus tér is lehet unalmas, ha a színek teljesen összeolvadnak. Törd meg a teret valami feltűnő mintával - akár a falon, a szőnyegen, textileken. Szinte új életet lehelhetsz egy-egy megunt bútordarabba egy feltűnő díszpárnával vagy takaróval. Ebben az évben a virágok és a könnyező pálma minták lesznek porondon - természetes árnyalatokban és feltűnő színkombinációkban egyaránt!

Tipp: Találj egy-két fókuszpontot a szobán belül, mivel a túl sok minta összenyomja a teret.

Forrás: Shutterstock

2. Egy kis csillogás

Az eddig trendinek számító fémes szürke-ezüst színkombinációk kicsit háttérbe szorulnak, és felváltják őket a melegebb árnyalatok. Lámpákon, képkereteken, kiegészítőkön, de még a csaptelep színeiben is találhatsz aranyban, rézben vagy rozéaranyban pompázó darabokat.

Forrás: Shutterstock

3. Puha bársony

A rég elfeledett anyag, mely a kifutókon is hódít az idén, a lakberendezésben is megmutatja magát. Akár foteleket, kanapékat is lehet már vásárolni ilyen huzattal, de ha kicsiben gondolkodsz, akkor válassz pihe-puha díszpárnákat vagy takarókat! Ez az anyag homogén textúrájával kifinomult stílust biztosít lakásodnak.

Forrás: Shutterstock

4. Fesd le!

Meguntad az egyhangúságot az otthonodban? Kell valami, ami élettel telivé teszi az unalmas lakásbelsőt? A legegyszerűbb módszer, ha kezedbe veszel egy ecsetet, és elkezded használni a színeket! Válassz ki képkereteket, polcokat, egy bútor fiókját vagy akár egy egész falat, hidd el, óriási lesz a változás!

Tipp: Idén a pasztelles árnyalatok nyertek teret maguknak, köztük a romantikus aranybarna, a meleg olíva, a világosszürke, a tengerészkék és a nőies mályva. Ha az élénk színeket kedveled, válaszd a merészebb cukorkaszíneket vagy akár az év színének választott ultraviolát!

Forrás: Shutterstock

5. Mutasd meg önmagad!

A faldekorok évek óta hódítanak, de mindig elő lehet rukkolni valami újdonsággal. Idén előtérbe kerülnek a személyes tárgyak, kedvenc képek, idézetek, utazások helyszínei, kedves emlékek. Válassz ki egy falat a lakásban, ahol van hely, hogy bemutasd a te féltett kincseidet! Egymástól független tárgyak is kerülhetnek a falra, a lényeg az elrendezésen múlik. Sugározzon ez a rész harmóniát, és legyen jó kedved tőle, bármikor, amikor elsétálsz mellette!

Forrás: Shutterstock

+1 Növények

Hiába kerültek fókuszba a virágminták, az igazi növények mégsem helyettesíthetők a lakásban. A konyhától a fürdőig, kint és bent életet csempészhetünk a terekbe. Bármelyik árnyalatot is választod vezető színnek a szobádhoz, biztosan találsz hozzá megfelelő árnyalatú vázákat vagy kaspókat. Ezek kis színfoltok a lakásban, de mégis ezektől az apróságoktól lesz harmonikus és egységes a kialakított belső.

Forrás: Shutterstock

Fontos: Vedd figyelembe, mennyi térre és fényre van szüksége az adott virágnak! Bármennyire is szimpatikus egy-egy növény a boltok polcain, mondj le róla, ha a heti rutinodba nem tudod beépíteni gondozásukat! Egy félig kiszáradt növény amúgy sem lesz a lakásod dísze...

Milyen gyakran rendezed át az otthonodat?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.