sütőtök recept Horváth Antóna szendvicskrém
Bekopogtatott az ősz, és már nincs megállás, egyre hűvösebben fúj a szél. Nemcsak a fűtést csavarjuk fentebb, hanem a lelkünk is többször vágyik forró italokra és olyan ételekre, amik az otthon melegét juttatják eszünkbe.

Ezért az egyik legtökéletesebb őszi vacsora a szendvicskrém. Legyen szó családi étkezésről, spontán barátnős estről vagy házibuliról, egy kis mártogatás mindig jólesik. Annak ugyanis van egy közösségteremtő varázsa, amikor többen körbeülitek az asztalt, és különféle ízű krémeket kenegetve kóstolgattok.

Forrás: Kencés- a szendvicskrémbár

És bőven több rejlik a műfajban, mint a klasszikus körözött és a jól ismert tojás- és padlizsánkrém! Azt, hogy az alábbi egyszerű, de nagyszerű recepttel le fogod nyűgözni a vendégeket és/vagy párodat, a város első szendvicskrémbárjának - a Kencés - szíve-lelke, Böbe garantálja, akitől a receptet "elcsentem"...

Vigyázat, függőséget okoz! :)

Gluténérzékenyek se riadjanak meg, nemcsak bagetteken és péksütin tökéletesek ezek a krémek, hanem zöldségekre kenve is!

Kencésék sütőtökkrémje - 4 személyre

  • Hámozd meg a sütőtököt, kanalazd ki a magját, és vágd fel apró kockákra!
  • Tegyél egy olívaolajjal kikent tepsibe 1/2 kg-ot belőle, sózd meg, és önts hozzá egy pici vizet!
  • Ha édesszájú vagy, egy kis nádcukorral is megszórhatod, ami szépen karamellizálódni fog majd a tetején.
  • Máris mehet a 180°C-ra előmelegített sütőbe először letakarva, majd, ha már kezd puhulni, akkor fedés nélkül.
  • Ha már van egy kis sült rész a tetején, akkor kész is van - ez körülbelül 20 perc múlva lesz.
  • A krémes sütőtököt nyomkodd össze villával, tegyél hozzá még egy kis olívaolajat, és ha szereted a csípőset, bolondítsd meg chilipehellyel!
  • Tálald pirított tökmaggal, és csorgass a tetejére egy kis tökmagolajat is, isteni!
Forrás: Kencés, a szendvicskrémbár
Húspótló zöldségek: Így éld túl a vegetarianizmust!http://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170610-vegetarianus-feherje-hus-csicseriborso-zoldborso-zabpehely-magok.htmlVegán reggelik: Zab - Banán - Növényi tejhttp://www.she.hu/herself/20161226-vegan-reggeli-zab-banan-novanyi-tej-dieta.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.