főzés recept Nyiri Zsuzsi trükkök csirke tippek
Nem véletlenül nyerte el a "Legnépszerűbb szárnyas" elismerést. A csirke rövid előkészítés után már ki is bontakoztatja különleges tehetségét: gyorsan sül, fő és pirul.

Nincs jellegzetes íze, ez teszi a gyors ebédek és vacsorák örökös beugró művészévé: millióféle fűszer és köret illik hozzá! Szombaton én is a világhírnevet jelentő vágódeszkára szólítottam, hiába vagyok vegetáriánus. Az uramat leptem meg vele, aki rendes férfiemberként hétvégén is csak dolgozott.

Forrás: Origo

Magányomat piacozással kezeltem, így került haza több kilónyi zöldség, sajt és a csirkemell is. Igen, néha rám tör, hogy én egy gondoskodó asszony vagyok. Ennek eredménye lett ez a fogás, aminek egy okos vendéglős a "Mediterrán csirkefantázia mozzarellával" nevet adná.

Az ízesítésről csak annyit, hogy ezek voltak otthon - de hát ezért okos hús ez a csirke: neki tényleg minden jól áll!

A recept:

  • 1 db csirkemell
  • 20 dkg mozzarella, feta vagy scamorza sajt
  • 5 gerezd fokhagyma, egészben
  • 5 ek paradicsompüré
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 20 dkg gomba
  • 1 csili, felkarikázva (csak, ha szereted)
  • 1 marék bazsalikom
  • a kedvenc zöldfűszerek a háznál
  1. A csirkemellet megszabadítottam az inaktól és a fölösleges zsírtól. Kockákra vágtam, és olívaolajon öt egész gerezd fokhagymával együtt pirítani kezdtem.
  2. Mikor a csirke szinte teljesen fehér lett, hozzákevertem az aszalt paradicsomot, a gombát, a paradicsompürét, a csilit, a friss bazsalikomot és a szárított zöldfűszereket. Sózni és jól megborsozni sem felejtettem el.
  3. Jól összekevertem, és pár percig tovább pirítottam. Ezek után mehetett bele a sajt, amit szeletenként rádobtam, de reszelt állapotában is rá lehet szórni.
  4. Miután ő is elhelyezkedett, az egész serpenyő utazott a 200 fokos sütőbe, ahol 20-25 perc alatt készre sült.
    Forrás: Nyiri Zsuzsi saját képe

    De ha már csirke, legyen mellé valami izgi köret!

  1. A karfiolrizshez egy fej karfiolt rózsáira szedtem, és késes aprítóban ledaráltam.
  2. Az így kapott nyers "karfiolrizst" egy serpenyőben pici olívaolajon, sóval, borssal és sok petrezselyemmel megpirítottam.

    Nagyon finom, glutén- és szénhidrátmentes köret, amit igyekszem annyiszor bevetni, ahányszor csak tudok. Próbáld ki te is!

Perverz pipi - fura recept ínyenceknekhttp://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170821-csirke-soros-doboz-sutes-fozes-recept.htmlPulykasült Zsuzsitól - aki amúgy vega... ;)http://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170703-cukkini-pulyka-sult-vacsora-recept-fozes-sutes-tippek-trukkok.html

Nyitókép: Nyiri Zsuzsi saját képe

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.